Reklama

Reklama

Transformers: Pomsta porazených

  • Česko Transformers: Pomsta poražených (viac)
Trailer 1
USA, 2009, 150 min (Alternatívna 144 min)

Réžia:

Michael Bay

Kamera:

Ben Seresin

Hrajú:

Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Ramon Rodriguez, Kevin Dunn, Julie White, Isabel Lucas, Matthew Marsden, Michael Papajohn (viac)
(ďalšie profesie)

Tínedžer Sam Witwicky (Shia LaBeouf) sa už ako-tak spamätal z prvého stretnutia s dobrými Autobotmi a zlými Deceptikonmi. Navyše medzičasom dospel a začal sa pripravovať na opustenie rodného hniezda, v ústrety búrlivému vysokoškolskému životu. Náladu mu kazí azda len fakt, že svoj vzťah s rozkošnou Mikaelou Banesovou (Megan Fox) bude chtiac-nechtiac zmeniť na chodenie na diaľku, pretože ona na štúdium na univerzite jednoducho nemá peniaze... Ich odlúčenie však našťastie netrvá dlho. Keď totiž Sam objaví úlomok matérie, o ktorú spolu Autoboti a Deceptikoni odnepamäti tak úporne bojovali, a získa z nej pre obe strany drahocenné informácie, prilepia sa mu na päty mechanickí gauneri z celej galaxie! A je ich naozaj požehnane... Nečudo, že Samovi preto zakrátko začne univerzitná pôda doslova horieť pod nohami a spolu s Mikaelou, verným Autobotom Bumblebeem, ktorý sa dokáže pretransformovať na nádherný Chevrolet, a bohužiaľ i s oboma rodičmi pred nimi uteká cestou-necestou... (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (1 664)

Zíza 

všetky recenzie používateľa

Hm. Viděla jsem spoustu akce, ale občas jsem prostě nevěděla kdo s kym, kde je hlava a kde pata. Začátek byl slušný, bavil mě, ale pak to šlo z kopce, ačkoliv akce a šlechtných gest přibývalo. Škoda no, prostě mě to moc nebavilo. Každopádně kdybych byla kluk, tak přidám hvězdičku za výstřih Megan Fox, ty běhací scény, to by chtělo zpomalit záběr, co? X-) No, ale zase jsem od toho neočekávala víc, takže zklamání se nedostavilo. Jednoznačně horší než jednička. Zase se vyslala zpráva "love and peace and memories", takže očekávám další díl. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý akčný sci-fi film, ktorý je pokračovaním skvelej jednotky. Má celkom zaujímavý príbeh, ktorý aj napriek tomu, že trvá prakticky 150 minút nemá problém udržať divákovu pozornosť, ale aj tak mám proti nemu viacero výhrad. Je to hlavne príliš zvláštne naviazanie na jednotku, ktoré malo byť určite iné. Hlavným negatívom tohto filmu je podľa mňa určite humor, ktorého je tu až príliš moc. Nemyslím si, že by bol trápny, ale nepripadá mi ani vtipný, je hlavne zbytočný a rušivý. Akčných scén je tu primerané množstvo a síce nie sú až také dobré ako v jednotke, ale aj tak sú vynikajúce. Výborný je už hneď úvod filmu s dostatočným nasadením bojovej techniky. Deceptikon v tejto scéne predvedie skvelú transformáciu a zároveň sa postará o rozsiahlu demoláciu, hlavne zničenie mosta vyzerá perfektne. Výborná je aj akcia v lese, obzvlášť jej záverečná časť alebo prvé stretnutie ústredného dua s Megatronom, aj keď vlastne tieto dve akčné scény nasledujú hneď po sebe. Ale to najlepšie si Michael Bay nechal na koniec, pretože akcia v Egypte je úžasná. Veľkú zásluhu má opäť na tom armáda. Táto časť obsahuje viacero úchvatných scén a zaujímavé je, že v tých pre mňa najlepších scénach tejto časti je dôležitý vrtuľník. Je to hlavne let vrtuľníku ponad tankom v spomalenom zábere, záber z pohľadu Shiu LaBeoufa na Megan Fox , nad ktorou opäť v spomalenom zábere letí vrtuľník a pád vrtuľníku cez zrúcaninu. A v tomto filme určite potešia aj demoličné scény ako ničenie lietadlových lodí alebo mrakodrapov. Čo sa týka samotných transformerov, tak samozrejme je ich podstatne viac ako v jednotke, ale zároveń sú skoro všetci nezaujímaví. Najviac mi prekáža starý deceptikon transformujúci sa na SR-71 Blackbird, mačkovitý deceptikon a všetci malí roboti. Veľmi ma tu sklamali aj transformácie. Tie, čo tu sú sú väčšinou veľmi prepracované a vyzerajú výborne, ale na jednotke sa mi veľmi páčilo, že bola plná transformácií z najrôznejších polôh ako napríklad, že sa štíhačka počas letu zmenila na robota a tu sa väčšinou transformeri z dopravného prostriedku hneď transformujú na robota a už sú celý čas v tejto podobe. Sklamala ma aj hudba, síce sa moc nezmenila, ale už vôbec nevyvoláva emócie. Herecké obsadenie sa moc nezmenilo, Shia LaBeouf je znovu perfektný, Megan Fox neprekáža, John Torturro je opäť otravný ako aj v jednotke a Shiou spolubývajúci je tu maximálne zbytočný a tiež otravný. Keď si to zhrniem, tak som určite sklamaný. Malo tu byť všetkého viac, ale viac je tu len negatív. Stále je tu mnoho skvelých scén, kvôli ktorým sa film oplatí pozrieť aj viackrát, ale je tu aj mnoho zbytočných scén ako napríklad celá časť s transformerom vyzerajúcim ako žena, veľa zbytočných transformerov a aj hercov. Ale aj tak návštevu kina neľutujem a teším sa na opätovné vzhliadnutie. Objektívna kvalita filmu-62%, film sa páči mne na 73%. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ešte ani nestihlo doznieť rinčanie kovu a drvenie plechových robotov z (rozpočtovej dvojičky) 'Terminator Salvation' a už tu máme ďalších železných mužíkov, ktorí sa snažia ovládnuť zem. Našťastie tu proti nim nestojí len človek a preto je tento súboj o nadvládu ešte viac prepletený robotickými monštrami. Možno až príliš. Čaro a kúzlo prvého dielu sa ale nestratilo, akurát bolo trošku menej zreteľné. Dvojročné netrpezlivé čakanie sa premietlo už v úvode, v ktorom som po prvom údere železných pästí zmäkol, títo ozrutní ťažkotonážni obri ma hneď položili na lopatky a zvyšok som si užíval ako decko, ktoré dostane svoju prvú vytúženú hračku po niekoľkých rokoch. Skvostnú akciu som sledoval s dychtivosťou a miestami som mal pocit, že rozpočet sa tvorcom musel minúť už behom pár minút, pretože toľko efektov a dokonale úchvatných trikov - wooow! Napriek skvelému dojmu, ale musím zdôrazniť jemnučké sklamanie. Možno pre zbytočne nafúknutú stopáž, možno pre jednoduchší príbeh, možno pre niečo, čo ma momentálne nevie napadnúť. A možno som trošku mimo, keď sklamanie odmeňujem aj piatou hviezdičkou, ale moje nadšenie mi nedovolí inak. Keď som odchádzal z kine po prvej časti, odchádzal som nadšený z filmu a zároveň som bol nadšený z toho, že už bolo prakticky schválené pokračovanie. Dnes som bol z filmu trošinku sklamaný a zároveň je tu sklamanie z toho, že tretia časť je zatiaľ v nedohľadne. Kiežby sa to zmenilo. 90%. ()

Douglas 

všetky recenzie používateľa

Transformers II jsou vlastně hrozně hloupí (přičemž vynikající jedničku za hloupou nepovažuji, ta si s hloupostí námětu o robotech jen dost uvědoměle pohrávala), téměř všechny scény mimo ty akční (které jako čisté atrakce moc narativně zajímavé být nemohou) jsou co do vyprávěcí motivovanosti dost pochybné (postavy se objevují a mizí bez nějaké jasné logiky, některé prostě jen naznačují neschopnost vyprávění poskytnout informace nějak elegantněji) a je to nesnesitelně infantilní/pubertální (ty polohy se střídají). Shia LaBeouf je ale VYNIKAJÍCÍ a ta role v Indym je skoro symbolická, protože LaBeouf představuje přesně ten typ postav dříve typických pro Harrisona Forda: charismatičtí, sebe ironičtí a občas trochu bezohlední sympaťáci, kteří nezřídka dostanou na budku, ale vítězí hlavně mozkem a výslednou ochotou vrhnout se nakonec do sebešílenější situace. Transformers II mě ale přes všechnu tu demenci (která však pro mě rozhodně nespočívá v tom, že je to o robotech měnících se v auta a zpět! jak říkám, jednička byla úžasná) a pochybnou režii (je to skutečně velmi nekonzistentní film) celou svou metráž bavili. A hlavně mě děsí pomyšlení, že ačkoli měly oba filmy srovnatelné rozpočty, Terminator Salvation vedle druhých Transformerů vypadá jako nezávislý film za pár šupů. A navíc mnohem, ale mnohem pitomější a nezábavnější. Jakkoli totiž sebeironie není samospasitelná a u některých patetických scén jsem si nebyl jistý, jak moc to má být legrace a jak moc ne (občas je film téměř konstantně několik minut zpomalený), i tak jí mají Transformers ve srovnání se čtvrtým Terminátorem na rozdávání. A taky mají toho Shiu LaBeoufa! ()

Gimli 

všetky recenzie používateľa

Hromada skečů různých žánrů naházených za sebe dosti chaoticky. Navíc Bay stříhá tak hekticky, že ani akční scény si neužijete tak jako v jedničce. Další prvek, který narušuje křehkou dějovou linii, jsou úlitby dětem. Mám na mysli zejména dva zbytečné a otravné roboty v klackovitých letech. Ani Jablonskeho hudba nemá prostor se rozvinout v nějaké kompaktnější pasáže, protože na to prostě není čas. Druzí Transformers jsou uspěchaní, nekonzistentní, infantilní a tentokrát opravdu pitomí. Zklamání! ()

Galéria (148)

Zaujímavosti (105)

  • Jedná se o do té doby nejvýdělečnější film, který získal Zlatou malinu za nejhorší film (GreatestFan)
  • Megan Fox (Mikaela) nevedela jazdiť na motorke, a preto ju pri natáčaní musel vždy niekto roztlačiť a následne aj zastaviť. (peiton)

Súvisiace novinky

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (viac)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (viac)

Na Transformers 3 se už pracuje

Na Transformers 3 se už pracuje

03.10.2009

Michael Bay několik týdnů tvrdil, že si potřebuje od mimozemských robotů odpočinout a než se pustí do třetí části, natočí si „osobnější filmeček“ Pain & Gain. Jenomže Transformers: Pomsta… (viac)

Shia a miliardová soudní pře

Shia a miliardová soudní pře

03.12.2008

John Grisham = bestseller. Tečka. Není potřeba se o tom obšírněji rozepisovat. Z knih slavného autora právnických thrillerů se na světě doposud prodalo odhadem asi 235 milionů výtisků, takže na jeho… (viac)

Reklama

Reklama