Reklama

Reklama

Transformers: Pomsta porazených

  • Česko Transformers: Pomsta poražených (viac)
Trailer 2
USA, 2009, 150 min (Alternatívna 144 min)

Réžia:

Michael Bay

Kamera:

Ben Seresin

Hrajú:

Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Ramon Rodriguez, Kevin Dunn, Julie White, Isabel Lucas, Matthew Marsden, Michael Papajohn (viac)
(ďalšie profesie)

Tínedžer Sam Witwicky (Shia LaBeouf) sa už ako-tak spamätal z prvého stretnutia s dobrými Autobotmi a zlými Deceptikonmi. Navyše medzičasom dospel a začal sa pripravovať na opustenie rodného hniezda, v ústrety búrlivému vysokoškolskému životu. Náladu mu kazí azda len fakt, že svoj vzťah s rozkošnou Mikaelou Banesovou (Megan Fox) bude chtiac-nechtiac zmeniť na chodenie na diaľku, pretože ona na štúdium na univerzite jednoducho nemá peniaze... Ich odlúčenie však našťastie netrvá dlho. Keď totiž Sam objaví úlomok matérie, o ktorú spolu Autoboti a Deceptikoni odnepamäti tak úporne bojovali, a získa z nej pre obe strany drahocenné informácie, prilepia sa mu na päty mechanickí gauneri z celej galaxie! A je ich naozaj požehnane... Nečudo, že Samovi preto zakrátko začne univerzitná pôda doslova horieť pod nohami a spolu s Mikaelou, verným Autobotom Bumblebeem, ktorý sa dokáže pretransformovať na nádherný Chevrolet, a bohužiaľ i s oboma rodičmi pred nimi uteká cestou-necestou... (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (1 664)

Dever 

všetky recenzie používateľa

Excelentné ako jednotka, dych berúca Megan Fox ,ohromné vizuálne efekty , mnoho perfektných akčných scén, proste Pecka........ Soundtrack Steve Jablonsky: 1. New Divide - Linkin Park ,2. 21 Guns - Green Day ,3. Let It Go - Cavo ,4. Capital M-E - Taking Back Sunday ,5. Never Say Never - The Fray ,6. Burn It To The Ground - Nickelback ,7. Burnin' Down The House - The Used ,8. Not Meant to Be - Theory of a Deadman ,9. Real World - The All-American Rejects ,10. I Don't Think I Love You - Hoobastank ,11. This Is It - Staind ,12. Almost Easy - Avenged Sevenfold ,13. Transformers - Cheap Trick , ()

Pumiiix 

všetky recenzie používateľa

Velkolepý úlet M.Baye, od kterého jsem čekal daleko více, nebo jsem si spíše daleko více přál. Vše začíná docela očekávaně, ale zároveň naivně, navíc značně (ne)humorně. První „transformace“ příjemně potěší, ovšem potom přijde na řadu nepřehledná akce a vyvrcholení scén, které podle mě zklamaly nejen mě, ale daleko více diváku po nadívaných trailerech. Megan a Shia bez chyby, hodí se do TF jako samotní roboti. Celý film mě iritovali dva roboti s tváří zmrzlinářského vozu, humorné vložky s nimi byly hóódně mimo mísu. Poslední půlhodina filmu je ovšem pětihvězdičková, stejně jako akce v lese. Celkově 8/10* ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

No ale teda kurva olala, Bay to tam pere fakt pod tlakem. Zatimco jednicka byla spis takovej seznamovak, kde mohlo bejt vic akce, dvojka uz je regulerni valka Transformeru, takze se tam dobry 3/4 filmu neustale rubou. A to tak, ze teda kurva ve velkym. Neustale neco vybuchuje, jedna bitka, prestrelka, ultimatni akce za druhou a to vse je naprosta vizualni zranice s dokonalejma trikama. Navic presun bitek do pouste je paradni napad, sice nemaj k demolovani moc budov, jen nejaky z hoven uplacany chatrce, ale zase ty nabuseny roboti vic vyniknou. Ale je teda fakt, ze je jich tu az zbytecne moc, takze spoustu z nich clovek prehlidne a je to proste postava v davu a obcas jsou bitky lehoucce neprehledny. Jinak co se tyce pribehu, je sice fajn, ze to trochu osvetli puvod Transformeru, na druhou stranu, cela ta myslenka se symbolama lehoucce vysumi do prazdna. No a co nam teda krome naprosto genialni kulervouci akce, ktera me priplacla koule do zidle a nepustila az do zaverecnejch titulku, Bay nabizi? No to je ta ctvrta ctvrtina, ktera nesazi na akci, ale spis takovy ty forky a popravde receno, cekal jsem to daleko infantilnejsi, i kdyz dvojka rodicu nebo dva vymasteny Autoboti jsou tady trochu navic, ale zase naopak Turturro je super zabavnej. No a zaverem bych jen dodal, ze Fallen je tu teda vyuzitej dost minimalne a moc toho nepredvede, hudba by mohla bejt misty nabusenejsi, ale i tak to je velkofilm roku. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Stoprocentní koncentrát jednoho umělce. U jiných režiséru bych tleskal, ale tohle je Bay ... toho zvládám jen naředěného. Všechno bouchá, všichni jsou krásní, všichni jsou Američané ... a ještě ke všemu ten humor, ten humor !!! Nadržení psi, zhulená matinka, dementní robotí dvočata... Dvě hvězdy dávám za triky, jinak je to pro mě odpad. ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Scenar hlupy (nie existencia TF vesmiru, ale konanie postav, ci uz ludskych alebo robotich v ramci neho), Misko Megaloman Bay utrhnuty z retaze (milostne praktiky psov su pre mna rovnako nezaujimave ako tie krysie) a celkovo je to oproti jednicke nekonzistentne (t.j. zmena nalad jednotlivych sekvencii nie je tak plynula). Ma to vsak aj viacero plusov, ktore spolahlivo putali moju pozornost po celu premrstenu stopaz. Konkretne -> prehladna akcia, Shia, viacero vskutku dobre pointovaneho humoru, odkazy na ine filmy (aj k stryckovi Spielbergovi, pricom mesto Petra bolo az sibalskym pomrknutim smerom k vesmiru Indiana Jonesa) a hlavne Bumblebeeho SPINKICK (plechac asi poctivo za tie dva roky studoval na nete bojove komba :). Bay vypocul volanie fanusikov, hlas svojho srdca a naserviroval takmer kazdu ingredienciu v n-nasobnom pocte oproti predchodcovi. Na druhej strane, so stratou konzistentnosti prislo i k ubytku napatia, emocii,ale i intenzity reziserovych trademarkov, resp. ich krateniu. 7/10 ()

Galéria (148)

Zaujímavosti (105)

  • Ve scéně v muzeu lze vidět letoun s nápisem Enola Gay. Toto je americký bombardér B-29 Superfortress, který 6. srpna 1945 v 8:15h ráno shodil na Hirošimu atomovou bombu s přezdívkou Little Boy. (-VINCE-)
  • Film svého času vytvořil rekord pro nejvyšší počet zobrazení product placementu. Bylo jich celkem 47. (GreatestFan)

Súvisiace novinky

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (viac)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (viac)

Na Transformers 3 se už pracuje

Na Transformers 3 se už pracuje

03.10.2009

Michael Bay několik týdnů tvrdil, že si potřebuje od mimozemských robotů odpočinout a než se pustí do třetí části, natočí si „osobnější filmeček“ Pain & Gain. Jenomže Transformers: Pomsta… (viac)

Shia a miliardová soudní pře

Shia a miliardová soudní pře

03.12.2008

John Grisham = bestseller. Tečka. Není potřeba se o tom obšírněji rozepisovat. Z knih slavného autora právnických thrillerů se na světě doposud prodalo odhadem asi 235 milionů výtisků, takže na jeho… (viac)

Reklama

Reklama