Reklama

Reklama

Kapitán Mike križuje Ameriku

  • Česko Kapitán Mike křižuje Ameriku (viac)

Záznam cesty režiséra Michaela Moorea po šesťdesiatich amerických mestách. V spoločnosti hviezd šoubiznisu, hercov, spevákov, ale tiež rodín padlých vojakov z vojny v Iraku, sa dokumentarista snaží osloviť nevoličov a presvedčiť ich, aby v roku 2004 išli k voľbám, a zabránili tak zvoleniu Georgea W. Busha. Michael Moore hlása svoje protivládne postoje a nazýva ich "zrodením novej politickej generácie". V jeho aktivitách, prejavoch a sprievodných šou sa mu snažia zabrániť republikáni, ale neúspešne. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (18)

josieaddms 

všetky recenzie používateľa

Hurá na Bushe! Škoda že to nevyšlo. Sice si nemyslím že prezident je ten, kdo ovládá zemi, ale stejně je za každých okolností dobré zapudit blbce který má mít něco společného ze zemí ve které žijeme. Sice mi občas trapností běhal mráz po zádech, a celkově jsem dost špatný vlastenec, a ještě horší fanoušek Ameriky, ale proti blbosti a zlu by se mělo bojovat tak jako tak. Takže do nich! ()

nula87 

všetky recenzie používateľa

Co je asi na filmu ocenitelné, že Moore poprvé otevřeně vykládá karty a bez vytáček ukazuje, na které straně stojí. Předtím se totiž jeho dokumenty snaží tvářit jako objektivní výpovědi o závažných problémech (od zbraní až po zdravotnictví), což rozhodně nejsou. Tohle sice není tak zábavné, ale zase to má mnohem blíž k dokumentu jako takovému. 55% ()

Reklama

WinstonS 

všetky recenzie používateľa

Jednoduše řečeno slabé. Fahrenheit byl na úplně jiném levelu díky dynamickému stříhu a Moorovu svéráznému smyslu pro upravování faktů tak, aby seděly do jedné, jím zvolené přímky. Tady člověk po čase upadne do jakési letargie, když se posté opakují výstupy na pódiu, kde se řeční, burcuje, agituje či zpívá proti Bushovi. A nevytrhnou ho z toho ani R.E.M. či fanatičtí hromadně se modlící křesťané na setkání Demokratů. Moorea moc rád nemám, ale má na víc. ()

PEZ 

všetky recenzie používateľa

Dnes uz trosku neaktualne, ale posluzi ako dobra spomienka na casy, kedy Bush Jr. koncil svoje prve volebne obdobie a hrozilo, ze bude pokracovat v druhom (ako sa nanestastie aj stalo). Samotny "dokument" ledva ledva za tri. Ono totiz Captain Mike Across America, alebo v US tiez znamy ako Slacker Uprising je len zaznam Moorea na jeho turne po Amerike, kde nabadal najma mladych nech idu volit (a ked tak Kerryho samozrejme :)). Chapem, ze vacsina ludi su skor jednoduchsieho razenia a preto by s intelektualnym programom Moore asi tazko prerazil, ale toto bolo na moj vkus az prilis priamociare, prilis jednoduche a vlastne aj nemiestne urazajuce. Politika ako show. Vdaka tomu mi vsetci zucastneni prisli znacne tupi. Mooreove filmy mam rad, ale toto bol krok vedla, v US to takmer splnilo ucel (Bush vyhral najtesnejsim rozdielom v historii), no mne to de facto nedalo nic - iba posluzilo ako nechvalna ukazka predvolebneho boja v Amerike. Trochu zaujimave boli kratke vstupy od ludi ako R.E.M., Tom Morrello (gitarista Rage Against the Machine a Audioslave), Viggo Mortensen, ci Roseanne Barr. ()

ivan_drago 

všetky recenzie používateľa

Tak jak mám Mooreovi dokumenty rád, tak tohle mi přišlo jako něco mezi sektářskými sešlostmi s ubohou agytkou za znovunezvolení "Buše" a amatérsky natočeným záznamem koncertu neznámých "kelbrit" a lídí, co ztratili své blízké a hrajou na city. Asi úplně nechápu mentalitu američanů, ale já bych se tohodle nikdy nezúčastnil. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (2)

  • Michael Moore poskytol film k voľnému stiahnutiu na svojej webstránke po dobu troch týždňov počínajúc 23. septembrom 2008. (m.a.t.o.)
  • Prvý Moorov film, ku ktorému sám neprerozprával komentár. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama