Reklama

Reklama

Bryan Mills (Liam Neeson) nepatrí k otcom, ktorí by boli prísni, ale rozhodne patrí k zástancom hesla, že opatrnosti nie je nikdy dosť. Preto nie je veľmi nadšený z toho, že jeho dcéra Kim (Maggie Grace) odchádza s kamarátkou na pár týždňov do Paríža. Bryan je najskôr proti, ale Kim vie čo na otca platí. Takže jej to nakoniec dovolí s podmienkou, že sa bude pravidelne hlásiť. Pri jednom rutinnom hlásení Kim vidí ako jej kamarátku unáša banda obchodníkov s bielym mäsom a tesne pred tým než unesú aj ju, stihne celú situáciu vysvetliť otcovi, s ktorým práve telefonuje. Bryan však nie je len tak obyčajný otec, je to bývalý špión, ktorý je zvyknutý ísť si tvrdo za svojim a dostať to, čo chce. A svoju dcéru chce späť viac než čokoľvek iné. Púšťa sa po jej stopách odľahlými uličkami Paríža a postupne uťahuje únoscom pomyselnú slučku okolo krku. Posledná vec, na ktorú únoscovia pomyslia než naposledy vydýchnu bude, že asi tentoraz urobili chybu. Veľkú chybu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (2 389)

RHK 

všetky recenzie používateľa

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Přímočará akční jízda otce agenta (můj oblíbený Liam Neeson) za záchranu své unesené dcery v Paříži, ale Bourne to není... Brutální akce skoro jako v Brutální Nikitě, počet mrtvol jako v Leonovi, jen mi chyběla trocha toho umění Luca Bessona, který tentokrát zůstal jen u napsání scénáře. Trailer: http://www.csfd.cz/film/231978-96-hodin/videa/filtr-video-308422/ ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Pribehom jednoduche ako zakladna nasobilka, obsahom obludne rovnako ako skutocna realita a zanrovo udernejsie ako one inch punch od Bruce Leeho. Pokludny uvod je sice mozno trocha natahovany, ovsem od momentu, kedy otecko Liam Neeson vysvetli unoscom svojej dcery priamo do telefonu ako im spravi v nasledujucich hodinach zo zivota peklo, prepina film do takmer nonstop akcneho, bojoveho modu a nechava tak spomenut na to najlepsie, co ponukla europska (hlavne francuzska) akcna vlna 80´s s nekompromisnymi hrdinami na strane prava a spravodlivosti. Neeson zvlada bojove techniky na jednotku a Parizom si razi cestu za svojou unesenou dcerou s vytrvalostou buldoga a prieraznostou protitankovej strely. V ramci zanru velmi, velmi dobre. ()

Reklama

Bluntman 

všetky recenzie používateľa

NOC PLNÁ FILMŮ. 96 HODIN je překvapením roku, jež je přesně takové jako jeho hlavní hrdina: starý profesionál navracející se do akce, který se s ničím nesere a vše je ryze efektivní; přitom se to nebere příliš vážně a černý humor funguje naprosto bezchybně. "Osmdesátkový" klasický žánrový francouzský thriller neupadávající nikdy do schématičnosti či přiklánějící se ke klišé, který je ozvláštněn současným šoufl stylem bourneovských podívaných. Chytré, důmyslné a brilantní. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Nathaniel Méchaly: 1. Opening ,2. Change - Joy Denalane ,3. Permission to Go to Paris ,4. To the Airport ,5. The Concert ,6. There's Somebody Here ,7. Pursuit at Roissy ,8. On the Rooftop ,9. 96 Hours ,10. The Construction Site ,11. Pursuit at the Construction Site ,12. Saving Amanda ,13. Escape from St Clair ,14. Tick Tick, Boom - The Hives ,15. Hotel Camelia ,16. The Auction ,17. Pursuit by the Seine ,18. On the Boat ,19. The Last Fight ,20. The Dragster Wave - Ghinzu , ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Prišli ste do našej krajiny, ciciate náš systém a zamieňate si našu trpezlivosť za slabosť. Vaša arogancia ma uráža – a zvyšuje cenu o 10%“ Komentár obsahuje spoilery. Ani sa ma nepýtajte, čo si myslím o producentskej aktivite Luca Bessona (TAXI). Ale niekedy mu to vyjde (TRI POHREBY, NOC S NABRÚSENOU BRITVOU) - a vyšlo mu to aj teraz. 96 HODÍN je jeden z najnahnevanejších filmov roka a jeden z najlepších akčných filmov rokov 2000 – 2010. Perfektne sústredené dva metre beštiálnej energie s názvom Liam Neeson bez odpúšťania pátrajú po svojej albánskymi šialencami (lebo si ho poštvali proti sebe) unesenej dcére. Bude to bolieť všetkých – len nie jeho. Ak aj vy nenávidíte filmy, v ktorých hrdina zlosynom odpúšťa, tešte sa - len čo sa od osoby dozvie požadovanú informáciu, zabodne jej do stehien klince, pustí do nich elektriku a neprestane, „kým sem prúd neprídu vypnúť pre nezaplatené účty" (kedy je telo už natoľko poškodené, že jeho identita sa pri pitve zistí len vďaka chrupu, ak vôbec). Hrdina je Terminátor, ktorý zlikviduje miestnosť plnú krvilačných zločincov mimoriadne efektívnym, účinným a brutálnym spôsobom: jednému zabodne nôž do srdca, druhému pretne krčnú tepnu a tretiemu šmarí desaťkilový hasák do hlavy, lebo klin sa klinom vybíja – inými slovami, brutálni ľudia počujú len na primitívne násilie. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/akcny-film/283-96-hodin-80- ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (41)

  • The Washington Post opísal film ako „uspokojivý malý triler, tak pochmúrne profesionálny ako jeho hlavný hrdina“ a jeho akčnosť prirovnal k filmovej sérii Bourne. (Arsenal83)
  • Práce na filmu přiměla herečku Famke Janssen (Lenore) ke skutečnému boji proti korupci. Je nyní velvyslankyní dobré vůle úřadu Spojených národů proti drogám a zločinnosti. (3DD!3)
  • Liam Neeson v rozhovoroch uviedol, že najväčšie nedorozumenie, ktoré si ľudia z filmu odniesli, bol domnelý fakt, že Európa (a najmä Francúzsko) je miestom, kde sú mladí ľudia vystavení vysokému riziku, že ich unesú obchodníci s ľuďmi. Povedal, že niekoľko amerických rodičov mu po filme poďakovalo za to, že ich varoval pred nebezpečenstvom a povedal, že už nedovolia svojim deťom ísť na výlet do Francúzska. Neeson im však stále dohovára že nebezpečenstvo bolo vo filme veľmi prehnané, a hovorí rodičom, že by mali povzbudzovať svoje deti, aby sa z USA dostali častejšie. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (viac)

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (viac)

96 televizních hodin

96 televizních hodin

21.09.2015

Liam Neeson trénoval Obi-Wana Kenobiho i Batmana, akční superhvězda se z něj ale stala až v roce 2008. Vděčí za to Bryanu Millsovi, vynalézavému tatínkovi z thrilleru 96 hodin, jehož "velice zvláštní… (viac)

Jackie Chan se vrací do akce

Jackie Chan se vrací do akce

16.07.2015

Akčňák 96 hodin vrátil před sedmi lety do módy thrillery o pomstě se staršími protagonisty. Od té doby jsme jich dostali nespočet a teď se na nás chystá další - The Foreigner. V čem bude "Cizinec"… (viac)

Reklama

Reklama