Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller Afterwards je natočen podle novely "Et apres..." francouzského spisovatele Guillauma Mussa. Nathan Del Amicoc (Romain Duris) je vynikající a úspěšný newyorský právník. Jeho osobní život je však chmurný od té doby, co se rozvedl s Claire (Evangeline Lilly), jeho jedinou láskou. Až do chvíle, kdy potká záhadného doktora Garretta Goodriche (John Malkovich), jenž se mu představuje jako "posel". Goodrich tvrdí, že dokáže pomocí svých smyslů určit, kdy jistí lidé zemřou a že je poslán, aby jim pomohl, dokud není pozdě. Nathan mu nevěří ani slovo, ovšem brzy poté je svědkem několika znepokoujících událostí, jež Goodrichova slova potvrdí. (Banger888)

(viac)

Recenzie (70)

01Zuzana10 

všetky recenzie používateľa

Film som si vyhľadala a pozrela kvôli HUDBE, do ktorej som sa zamilovala už pred filmom. Pri počúvaní som si uvedomovala genialitu skladateľa, keď dokáže vytvoriť chvenie mysle, nadpozemskosť, tú pravú atmosféru, miestami až nervozitu len vďaka melódii. Nič iné natoľko nevystihovalo podstatu filmu ako práve hudba. Oceňujem občasné krásne neviem prečo mi také prišlii- "myšlienkové" prírodné zábery. A do toho pomalá reč pána Malkovicha. Ach.. ale aké ťažké mi bolo prijať to, spomaliť. nechať sa unášať podivnou atmosférou filmu. Vždy ma prebúdzal zo zamyslenia príliž pozemský predstaviteľ Nathana .. opäť neviem prečo tak zapôsobil - brutálne, necitlivo.. Nuž hudba vo mne bude znieť naďalej, prirovnanie smrti a lode tiež.. podivné.. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Tento film sa mi skutočne veľmi páčil ... Jeho témou je niečo medzi nebom a zemou, určité duchovno. Nie každý má rád tento štýl, ale ja musím povedať, že bolo na čo sa pozerať. Dráma s dobrým hereckým obsadením. Myslím si, že každý po dopozeraní tohto filmu bude aspoň malú chvíľku premýšľať nad tým, či to čo videli môže byť aj pravda. Musím pochváliť skvelý herecký výkon krásnej Evangeline Lilly a tiež človeka, čo zvolil tak krásne a rôznorodé oku lahodiace prostredia. Film by som určite odporúčal a myslím že je to ďalší film, ktorý si nezaslúži, aby bol tak málo známy. ()

Reklama

predators 

všetky recenzie používateľa

Nikdo nedokáže říct, kdy kdo zemře a co přesně se komu stane. Nikdo taky nedokáže smrt zastavit. Co ale člověk zmůže je, člověka na smrt připravit. Tak asi v tomto duchu se nese místy rozvláčný příběh Afterwards pro mě s né moc přesvědčivým Romainem Durisem. Naopak, J. Malkovich opět nezklamal, stejně tak i hudba podbarvující každý "světlý" okamžik. "Nebojte se říct těm, na kterých vám záleží, že je milujete." 73% ()

emma53 

všetky recenzie používateľa

Žánrově bych Afterwards zařadila spíš mezi mysteriozní drama, které bylo opravdu zajímavě zpracované, už jen když budu přihlížet k faktu, že je to téměř nevyčerpatelné filmové téma. Ano, otázek týkající se smrti a okolnosti s tím souvisejících je nepřeberné množství. Faktem ale možná zůstává, zda odpovědi na ně chceme opravdu vždy znát. Může být například loď mizející za horizontem tou jedinou odpovědí, jak nám ve svém přirovnání říká Guilliam Mussa? Film nádherně podkreslený Desplatovou hudbou a skvělými hereckými výkony Johna Malkoviche a čím dál víc známějšího Romaina Durise si určitě zaslouží vaší pozornost. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Veľmi zaujímavý príbeh, servírované veľmi dojímavo. Každá veta, každá myšlienka nesie v sebe nielen otázky, ale aj odpovede o živote. Samozrejme (veľmi správne), na niektoré musí odpovedať samotný divák. Neminie nás ani zvrat na konci príbehu. Herecky nadpriemerne zahraný snímok, kde predovšetkým J. Malkovich je najväčším ťahúňom. PS.: „Viete, že labuť spieva len raz svoj život?“ „Áno, počul som o tom. Je to vraj jej smrťou.“ Osobné hodnotenie: 82% (****) ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (3)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Quebec, v amerických štátoch Nové Mexiko a Texas a taktiež v meste New York. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Inšpiráciu pre natočenie snímky dostal režisér Gilles Bourdos ihneď po tom, čo dočítal novelu "Et apres..." od francouzského spisovatele Guillauma Mussa. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama