Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hanblivý geniálny študent prestížnej M.I.T. Ben Campbell (Jim Sturgess) prekvapivo nájde odpoveď na svoje problémy s financovaním štúdia v hazardných hrách – ponúknu mu totiž členstvo v skupine najnadanejších študentov, ktorí každý víkend odchádzajú pod falošnou identitou do Las Vegas, kde využívajú svoje výnimočné schopnosti na to, aby v kartách získali nemalé peniaze. Ich potenciál objavil svojrázny profesor matematiky a génius v odbore štatistiky Micky Rosa (Kevin Spacey), a spoločnými silami vymysleli spôsob, ako herný systém pokoriť. Zásluhou toho, že sa naučili počítať karty a osvojili si komplikovaný systém tajných signálov, sú schopní vyhrávať v kasínach rozprávkové čiastky. Ben, ktorý podľahne vidine peňazí, životnému štýlu v Las Vegas a bystrej a príťažlivej členke svojho tímu Jill Taylorovej (Kate Bosworth), stále viac a viac riskuje. Hoci počítanie kariet nie je nezákonné, v hre ide priveľa – a zakrátko už nejde len o to orientovať sa v kartách, ale tiež o nutnosť nenechať sa pristihnúť Coleom Williamsom (Laurence Fishburne), hrozivým šéfom ochranky jedného z kasín... (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (641)

predators 

všetky recenzie používateľa

Na jednu stranu film pojednává o maximálně geniálních lidech nebo alespoň ten jeden byl a na druhou stranu mi přišlo, že všechny jejich finty zase tak geniální nebyly:-) Spíše se mi ale zdálo, že nebyl využit jejich potenciál. Námět je to dobrý, ale byly místa, která trochu pokulhávala a i jednání některých postav mi nepřišlo zrovna dvakrát nejlepší. Ale dívat se na to dá a třeba vás "21" začne natolik bavit, že se uvidíme v Las Vegas...:-)65% ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Oko sice bere, ale mě tohle moc nebralo. Herci asi na mě byli moc dětinští. Počítat karty v black jacku? Tento nápad jsme již viděli a myslím že mnohem lépe provedený. Pokud v Las Vegas zmlátí každého kdo tam přijede a něco vyhraje, tak mě udivuje proč tam lidi do toho škaredého papírového města vůbec jezdí. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Horšie, ako prehrať, je nepriznať si, že si hral zle.“ Nebavilo ma to. Sladkobôľni tínedžeri, vizuálna stránka ako z nudnej turistickej reklamy na Las Vegas, ťažko pochopiteľné „počítanie kariet“ a scény, odohrávajúce sa mimo kasína, zaváňajúce tupým seriálom, v ktorom sa sexi bozkávajú dobre oblečení švihácki mládenci a bezstarostné dievčatá. Ach! Zostala štipka napätia, (očakávaný a logický) záverečný mini-zvrat a uchádzajúce výkony producenta Kevina Spaceyho a charizmatického Laurencea Fishburnea (ktorý hrá šéfa bezpečnosti zo starej školy). ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $35miliónovTržby USA $81,159,365Tržby Celosvetovo $157,927,340║ Vykrádanie kasín či hracích stolov v Las Vegas tu bolo len nedávno, presne v roku 2007 vo filme Dannyho trinástka. Samozrejme tam ide pri vykrádaní o prešpikovanosť do najmenšieho detailu a tým pádom sa jedná pri zisku z takejto akcie hneď o miliónové sumy. Kdež to v prípade filmu 21 a teda študentskej akcie ide o nejaké $100.000 zisky denne aby mali na platenie svojich škôl, či svojich nákupných zhýralých chúťok, to je jedna strana príbehu a funguje v celku originálne pre predhodení dej. Lámať sa to začne, keď prídu na rad nezhody medzi študentmi a profesorom(Kevin Spacey) ohľadne provízie zo ziskov, prípadne aj dýchanie vedúceho ochranky kasína (Laurence Fishburne) na chrbát ich hlavnému tahúňovy(Jim Sturgess) tejto partie a tým sa všetko spočiatku jednoducho klapajúce rázom zmení na zákulisné ťahy všetkých zúčastnených. Len škoda že tento úsek nie je tak strhujúci ako by chcel. A to práve preto, že až moc polopaticky to pripomína práve spomínanú zlodejskú sériu Dannyho Oceana. Tým sa tento dobre rozohraný dej len mení na niečo čo sme mali možnosť vidieť v poslednej dobe a to hneď viac krát a ešte aj v prešpikovanejšom prevedení. Takže pokiaľ prvá polovica príjemne zabáva a drží nás miestami v napätí, tá druhá nás ničím neprekvapuje a len nám pripomenie to čo sme už mali možnosť vidieť. Čo je škoda lebo pre takýto druh filmu by to práve ku koncu malo gradovať a ponúknuť vo svojej podobe niečo nové originálne V každom prípade si režisér Robert Luketic počína dosť zručne a hlavne pokiaľ ide o jeho predchádzajúce projekty(Diabolská svokra, Pravá blondínka) napráva reputáciu a s týmom hercov na čele s Jimom Sturgessom, sympatickou Kate Bosworth či Kevinom Spacey, nám podáva slušný stráviteľný priemer, ktorý sa dá na prvý krát príjemne zjesť ale pri možnom druhom návrate na púť študentov kasínami Las Vegas vás už ničím zvláštnym či výnimočným nebude priťahovať. /videl v kine: 65%/ ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Skvelá jednohubka, pri ktorej síce viete od začiatku, ako sa skončí, no bavíte sa dobre. Filmu chýba viac filozofie a viac napätia. V plytkom scenári sa stráca aj sám Kevin Spacey, ktorý bol tiež jedným z producentov tochto filmu. Škoda, že nepridali niečo nové. Tieto pocity a obrazy som už zažil z podstatne silnejšieho Rainmana (ako sa o tom aj hovorí) a v dynamickejšiom Oceans Eleven... ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (21)

  • Praví studenti Blackjack Teamu chodili do kasin vždy po čtyřech. Jeden hrál, dva počítali karty a dávali mu tipy, čtvrtý přecházel mezi stolky a podle pokynů ostatních sázel velké sumy. (Lenarek)
  • O napínavý příběh projevil zájem jako první Kevin Spacey (Micky Rosa), jenž toužil po tom zahrát si profesora, který stál po dlouhá léta v čele Blackjack Teamu. (duklak2)
  • Keď Jill (Kate Bosworth) pozve Bena (Jim Sturgess) do svojho apartmánu v Hard Rock Casino, môžeme si v okne všimnúť výhľad na Caesars Palace a Bellagio, lenže v skutočnosti medzi nimi ešte stojí kasíno Planet Hollywood, preto by takýto výhľad nebol možný. Natáčanie prebiehalo zrejme priamo v Planet Hollywood. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama