Reklama

Reklama

Oblečen na zabíjení

  • USA Dressed to Kill (viac)
Trailer

Obsahy(1)

V hitchcockovském stylu rozehrává režisér Brian De Palma nervy drásající thriller o tajemném zabijákovi pohledných žen. Kate Millerová, která trpí v manželství s bezohledným Mikem, dá na radu svého psychiatra Dr. Elliota a začne flirtovat s neznámým mužem. Posléze je brutálně zavražděna ve výtahu. Jediným svědkem zločinu je mladá prostitutka Liz, policie jí však nevěnuje pozornost. Bezcitný zabiják už o ní ale ví... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (168)

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Nevim, jestli je to tim, že jsem na to koukal jen tak jednim okem, ale tohle se mi moc nelíbilo. Pokud jste viděli Psycho, tak vám bude hned jasný, že tvůrci tam hodně čerpali inspiraci a pravděpodobně vás tak ani moc nepřekvapí závěrečný rozuzlení. On taky hodně napoví i ten českej název. Ale úplná ztráta času to zase nebyla. Pořád to bylo mnohem lepší, než extrémně nudný Psycho. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Normálne som niekedy nevedel, či to má byť pocta alebo fraška...OK,určite pocta - v "hitchovosti" je De Palma výborný a má napozerané. Vtip je v tom, že pointu odhadne nadpriemerne znalý divák už podľa spoilerového nešťastného názvu a keď nie vtedy, tak minimálne v polovici je jasné snáď všetko a už sa len čaká na potvrdenie. Dressed to Kill má svoje svetlé momenty, ale pôsobí tak neskutočne naivne, až to bolí. ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Často Cronenbergovsky úchylné, nicméně ve spoustě scén patřičně napínavé. Navíc svou službu poměrně hodně špatnému scénáři dělá nadstandartní kamera. Michael Caine pro mě v 80. a vlastně ani v 70. letech nic neznamenal. Oblíbil jsem si jej jako herce až hlavně v současnosti. Nancy Allen se do toho nebojí šlápnout a film je kromě krve našlapaný i erotikou. Zkrátka takový erotický hororový thriller. De Palma nikdy nebude Scorsese, ale svůj jasně daný rukopis má. 70% ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Alfred Hitchcock je u mňa na prvom mieste a Briana De Palmu mám veľmi rád. A práve preto nejdem nad 3*. Dressed to Kill sa formálne podobá na Hitcha viac než Hitch sám, no napätie i šok v ňom balancujú s jemnou naivitou a miestami až nechceným smiechom. Ak to De Palma robí schválne, v rámci nadhľadu, potom uberá filmu to, čo robí Hitcha Hitchom a prečo by sme mohli milovať aj túto jeho poctu majstrovi. Ak to nerobí schválne, za naivitou filmu je pravdepodobne podpísaná doba vzniku filmu. A tu prichádzame k ďalšiemu De Palmovu faux pas - Hitchove filmy nestárnu. ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Krimi-thriller takmer Giallovského razenia. ústredný príbeh s maniakálnym vrahom ktorý sa prezlieka za ženu a vraždí s výhradne britvou. pekné dámy ma bavil. Michael Caine ako psychiater, ktorý príde na to že vrahom je jeden z jeho pacientov, na mňa pôsobil vierohodne. Jeho kultivované vystúpenie a rozhovory tvorili dôležitú časť tejto snímky. a vlastne pripravovali diváka na nie až tak nečakaný koniec celého príbehu. Chvíľku trvá kým sa človek v tejto snímke nájde pretože do prvej vraždy akoby išlo o úplne iný film, je to také.... nevyvážené. Brian De Palma nepatrí k mojim favoritom. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (21)

  • Premiéra proběhla 25. 7. 1980 v 660 amerických kinech a během pouhých 19 dnů činil výnos na tržbách 15 milionů amerických dolarů. (Zetwenka)
  • V mládí Brian De Palma na žádost své matky používal nahrávací zařízení ke špehování vlastního otce, aby ho zachytil ve společnosti jiné ženy. Tato událost inspirovala film. (Matty)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (viac)

Reklama

Reklama