Reklama

Reklama

Obete vojny

  • Česko Oběti války (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh je založený na skutečné události. Bojová četa v něm propadla v pralesech Vietnamu šílenství. Vize a intenzita tohoto příběhu pevného postoje jediného muže, který se ve světě, kde neplatí žádná pravidla postavil na stranu zdravého rozumu, je zcela bez konkurence a zůstává nepochybně tím nejvíce strhujícím obrazem Vietnamu, jaký byl doposud na stříbrném plátně vykreslen. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (279)

sud 

všetky recenzie používateľa

Mám rád silné příběhy o boji jednotlivce proti přesile. Erikson je téměř Formanovskou postavou osamělého statečného člověka (vojáka), který se vzepřel proti většině (své četě). Uprostřed válečného běsnění si dokázal zachovat zdravý rozum a postavit se proti svým, de facto, kamarádům, kteří mu i zachránili život. Vražda zůstává nejodpornějším zločinem i ve válce. Michael J. Fox byl v netradičně vážné roli přesvědčivý a ukázal, že je všestranný skvělý herec. Sean Penn v roli sadistického četaře se nám představil možná v životní roli. Vynikající. Jako "Četa". 93%. P.S.: Užívat pouze v původním znění. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Tak je to pomerne dosť uťahaný (proti) vojnový snímok, ktorý opäť ukazuje, že Amíci vo Vietname boli jednoducho svine. Tentoraz sa film zameriava na skupinu vojakov, ktorí unesú vietnamskú dievčinu, znásilnia ju a potom zabijú. Okrem jedného, ktorý sa rozhodne, že to tak nenechá a rozpúta s nimi súkromnú vojnu. Michael J. Fox, ktorý bol v tom čase známy z komediálnych rolí tu veľmi prekvapil a v úlohe bol presvedčivý rovnako ako seržantská "sviňa" Sean Penn. Snímka má niekoľko zaujímavých sekvencií a prevažne scény z vietnamskej vraždiacej a mokrej džungle sú vskutku pôsobivé ale film plynie tak pomalým tempom, že som si myslel, že je tak o hodinu dlhší a dosť často som sa nudil. V záplave vojnových filmov z Vietnamu je tento veľmi nevýrazný. ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Atmosférou to nemá na Apokalypsu ani náhodou, jenže zase se na to nechá koukat, protože to zobrazuje válku z trochu jiné pozice, než jen z té válečné. Možná příběh je jeho velkou silou, ale nedokážu se zbavit dojmu, že tak zlý, smutný a nepříjemný válečný film jsem snad ještě nikdy neviděl. Bylo mi toho všeho líto, nejvíc těch lidí, kteří to museli snášet. Problém je nejspíš ale v tom, že to takhle opravdu fungovalo a ten kdo do systému nepasoval prostě a jednoduše šel, střelou přímo mezi oči nebo méně agresivně, pořádným kopancem do držky. Michael J. Fox zahrál naprosto famózně a nevidět Sean Penna v jiných filmech, asi bych ho jako herce nesnášel uplně nejvíce z celé Hollywoodské eskadry. Jestli se autoři na něčem vyřádili tak právě na jeho postavě. Tak ubohou, negativní a úskočně agresivní postavu jsem dlouho, ale opravdu dlouho neviděl. Chvílemi jsem měl chuť vběhnout do televize a ten kopanec uštědřit já jemu. Celkově jsou Oběti války hodnotný film, jehož silou jsou charaktery jednotlivých ačkoliv jednoduchých postav a právě proto jsem ho dokoukal až do konce, ale chvíli jsem váhal jestli na to budu mít síly. Na tenhle film se prostě musí připravit, psychicky. --- Seržante, já myslel, že je to jen takovej fór. - Ne je to vážný jak srdeční záchvat. ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

ohromne strhujuci film, ktory mozem kvalitami smelo zaradit medzi absolutnu spicku vojnovych filmov akymi boli cata alebo tenka cervena ciara. podobne ako novsia cervena ciara aj de palmove obete vojny davaju do pozornosti viac z toho psychickeho sveta, ako kladenie dorazu na efektne a dlhe suboje. a co je super, ked sa nejake prestrelky vyskytnu su skvelo natocene. kamera je vyborna, pohybliva, hudba dobre zapasovana. a aby som nezabudol, je radost sledovat namotivovaneho seana penna, ktory predvadza perfektny vykon, minimalne taky dobry, ako dalsia herecka perlicka v podani vynikajuceho michaela j. foxa. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Obete vojny sú takým typickým predstaviteľom De Palmovho filmového remesla. Nie je to zlé, ale mohlo to byť omnoho lepšie. Zase neprekročil svoj tieň. Nosná téma je tu síce pomerne zaujímavá a snaží sa jej venovať realisticky, ale prišlo mi to povrchné a hala-bala odbité, rozhodne sa so psychológiou jednotlivých postáv, hlavne toho udavača, mohol pohrať viac. Tiež tomu chýbal dramatický šmrnc a chcelo to aj trochu viac pritlačiť na emócie diváka. Z toho dôvodu som sa na konci cítil tak akosi neurčito, bolo mi jedno, ako sa to uzavrie, ako keby koniec vyznel do stratena. 70/100 ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (15)

  • Michael J. Fox často nakupoval darčeky pre zabíjačov hadov, ktorí sa starali o bezpečnosť štábu pri natáčaní. (Smok)
  • Film vyhrál v roce 1990 Cenu míru v kategorii politické společnosti. (Monco)
  • Železničný most využitý v prestrelke ku koncu filmu je súčasťou japonského dopravného systému, stvárnenom už aj vo filme Most cez rieku Kwai (1957). (Smok)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené