Reklama

Reklama

Terminátor: Príbeh Sáry Connorovej

(seriál)
  • Česko Terminátor: Příběh Sáry Connorové (viac)
USA, (2008–2009), 22 h 50 min (Minutáž: 41–53 min)

Tvorcovia:

Josh Friedman

Hudba:

Bear McCreary

Hrajú:

Lena Headey, Thomas Dekker, Summer Glau, Richard T. Jones, Edoardo Ballerini, Tony Amendola, Lee Thompson Young, Brian Bloom, Brian Austin Green (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(31)

Píše sa rok 1999. Sarah Connorová (Lena Headey) a jej syn John (Thomas Dekker) sa po tom, čo zničili jednu z najvýznamnejších vývojárskych firiem v krajine a odvrátili tak hroziaci Deň zúčtovania, pod falošnými menami zúfalo pokúšajú viesť úplne obyčajný život – čo však vôbec nie je ľahké, keď máte za chrbtom vládnych agentov, ktorí vás považujú za psychopatických teroristov! A tiež... Ďalšie vraždiace stroje z budúcnosti! Napriek tomu, že sa nikdy nezdržia dlho na jednom mieste, predsa len sa terminátorovi T-888 menom Cromartie (Garret Dillahunt) podarí vystopovať Johna a pokúsi sa ho zabiť priamo v jeho novej škole! Ibaže sa ukáže, že Johnova pôvabná spolužiačka Cameron Phillipsová (Summer Glau) je v skutočnosti taktiež terminátor – a jej úlohou je Johna chrániť! Spolu sa im podarí nebezpečnému T-888 ujsť. O niečo neskôr sa aj so Sarah zabarikádujú v bankovom trezore, odkiaľ sa im podarí ujsť použitím časostroja... Po dramatickom skoku do roku 2007 sa všetci traja, spolu s Johnovým strýkom Derekom Reesom (Brian Austin Green), ktorý sa k nim zakrátko pripojí z budúcnosti, pokúšajú zabrániť vzmáhajúcej sa počítačovej sieti Skynet v ovládnutí všetkých strojov a v prevzatí moci nad svetom, ako ho poznáme a opäť raz odvrátiť nemilosrdne sa blížiaci Deň zúčtovania, ktorý má podľa Cameron nastať v roku 2011... Nanešťastie však znovuobjavenie sa Sarah a Johna v roku 2007 neušlo nielen bystrému agentovi FBI Jamesovi Ellisonovi (Richard T. Jones) a Sarahinmu bývalému snúbencovi Charleymu Dixonovi (Dean Winters), ale i vražednému Cromartiemu, ktorý sa opäť vydal v ich stopách... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (275)

Arachneuss 

všetky recenzie používateľa

I stroje mají duši. Po prvních třech dílech nic moc. Po obou sériích ohromné nadšení a zároveň smutek, že tak dobrý příběh se nedočká pokračování. Spíše než Sarah Connor Chronicles by se měl seriál jmenovat John Connor Chronicles, neboť právě on je hybatelem příběhu, skrze jeho rozhodnutí se odvíjejí osudy postav a je to právě vztah "Spasitel - Terminátor", který dokáže celý ten kolos podržet i v nejslabších chvílích. Paradoxně mi právě toto voní mnohem více, než prostoduchý Cameronův scénář, jenž sázel hlavně na akci a postavy byly jaksi v pozadí (ukamenujte mne, ale za tím si stojím). "Finále" seriálu, kde hlavní hrdina je ochoten pro stroj riskovat i svůj život, pak emocionálně strká i smrt rakouského T-800 bez problémů do kapsy. ()

spaceboyCZ 

všetky recenzie používateľa

Pilotni dil by mel divaka k serialu pritahnout...zel se to nejak nepovedlo a pilot je ze zatim trech dilu tim nejhorsim. Nicmene, hura pro fanouska a divaka, druhy dil je mnohem lepsi a treti graduje jeste vys a ja pevne verim, ze dalsi a dalsi dily se jiz nenechaji zahanbit (vzhledem k malemu rozpoctu se filmari fakt snazi). Lena Headey ma svuj styl, nelze ji srovnavat s Lindou Hamilton, ta uz mela tvrdy a nekompromisni vyraz ve tvari, kdezto Lena dokaze byt jak tvrda, tak i velmi nezna a citliva... Summer Glau jako Terminator-ochranar, prekvapila a herecky vykon je rovnez vyrovnany, nektere hlasky s kamennym vyrazem ve tvari jsou uzasne, vtipne... Thomas Dekker jako John rovnez divaka neurazi, lec uz neni tak vyrazny, jako vyse zminene herecky. Uz se tesim na dalsi dil, zatim davam 4*, protoze verim, ze si tento trend serial jeste nekolik dilu udrzi (pokud ne, zkrouhnu na 3*), nicmene ti, kteri tady dali jednu * by meli sve hodnoceni prehodnotit!!! 4. dil nezklamal a pokracuje v nastavenem tempu predchozich, tenhle serial se mi vazne zacina zamlouvat! 5. dil ***, 6. dil naprosta bomba *****. ()

Reklama

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Na filmy jsem nikdy nebyla dvakrát zvědavá,ono to "terminátorské"téma pro mě rozhodně není žádným lákadlem,spíše mě odrazuje.Každopádně seriál se mi celkem líbí,akorát je škoda,že jsem nestihla více dílů.Obsazení je sympatické,kdo mě ale nejvíc zaujal je terminátorka Summer Glau-ta naprosto nemá chybu.Možná tu jde o snahu vyždímat něco ještě z úspěchu filmů,ale mě to rozhodně zaujalo víc než ty (i když jsem je ani nedokoukala,takovou trpělivost nemám). ()

T2 

všetky recenzie používateľa

_Terminator: The Sarah Connor Chronicles - 1.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,889,695 //počet predaných kusov 99,510 ║ _Terminator: The Sarah Connor Chronicles: 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,607,780 //počet predaných kusov 125,192║ __Toto je ako zlý a absolútne zbytočný vtip. Točené bez inšpirácie, bez nápadu a čo nám je podané sme už videli v kino filmoch v omnoho, omnoho lepšom prevedení, toto keď tak len môže kaziť povesť samotnému kultu Terminátora, samozrejme pokiaľ toto berie vôbec niekto vážne, vykonštruovaný príbeh je tak planý až hrôza. Jediné čo stojí ako tak za pozornosť je Lena Headey, terminátori skôr pôsobia dojmom smiešnym než vážnym. /20%/ /hodnotené po prvých 2.dieloch/ ()

Bat55 odpad!

všetky recenzie používateľa

Naprosto zbytočný seriál, ktorý nemal nikdy vzniknúť. Herci nezaujímaví a tragickí, fighty nič moc, a po scénaristickej stránke ide o ďaľšiu slátinu, ktorá sa snaží aspoň trocha nadviazať na oveľa úspešnejšiu a omnoho vydarenejšiu filmovú sériu. Proti tomuto aj T-Salvation vyzerá ohromne skvelo. /9%/ ()

Galéria (304)

Zaujímavosti (19)

  • Jako vzor pro Jadernou elektrárnu Serrano Point posloužila elektrárna v El Segundo, CA. A jelikož to není jaderná elektrárna, chladící věže byly dodány v post-produkci. (reqiuem)
  • Název dílu Dungeons & Dragons je inspirován názvem role-playing game vymyšlené v roce 1974. Vytvořil ji Gary Gygax a odhaduje se, že asi 20 milionu lidí po celém světě ji hraje, nebo alespoň jeji odnož, Advanced D&D. Hře může být v podstatě přičtena zásluha za stanovení moderní struktury RPG. (reqiuem)

Súvisiace novinky

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (viac)

Reklama

Reklama