Reklama

Reklama

Code Geass: Hangjaku no Lelouch

(seriál)
  • Japonsko コードギアス 反逆のルルーシュ (viac)
Trailer 3
Animovaný / Akčný / Dráma / Fantasy / Psychologický / Sci-Fi
Japonsko, (2006–2008), 20 h (Minutáž: 24 min)

Série(2) / Epizódy(50)

  • Season 1 (2006) - 25 epizód

  • R2 (2008) - 25 epizód

Středoškolák se schopností okamžitě všechny přinutit, aby ho poslouchali, si nasadí masku a postaví se do čela povstání Japonců proti vetřelcům z Británie. (Netflix)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (78)

Hees 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Študent dostane obrovskú moc zmeniť všetkých a všetko len tým, že sa mu pozrú do očí. Dokáže ovládať to čo urobia. Lelouch sa učí používať svoju silu a je v tomto anime vidieť, ako počty ľudí pôjdu za svojím vizionárom. Za niekým v koho veria, za niekým v koho silu veria. Lelouch sa cíti ponížený a chce získať moc, aby zmenil nie len svoj osud, ale osud všetkých Japoncov. Japonci už nežijú v Japonsku, ale v oblasti Area 11. Výborná hudba (v Code Geass druhej sérii je ešte lepšia) a výborný príbeh. Dôležitá je aj taktika a anime pripomína rozohranú partiu šachu, kde občas nejaká figúrka odrazu urobí nepredvídateľný pohyb (napríklad kráľ sa pohne o dve políčka nie o jedno). Je to mech anime čiže boje sa odohrávajú v robotoch, v ktorých sú piloti. Nie vždy je presne jasné čo sa kde odohráva a to je taký minimálny mínus čo treba prekusnúť a ostatné je potom super. Postavy sú výborné a veľmi sa vyvíjajú počas celého anime. Každá postava má svoj vlastný údel a bojuje pre niečo iné. Aj najväčší protivník Leloucha a to jeho kamarát z detstva Suzaku sa bude musieť rozhodnúť čo je pre neho dôležitejšie. Druhá sezóna : http://www.csfd.cz/film/270586-code-geass-hangyaku-no-lelouch-r2/ ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Videl som len jeden diel tohto seriáli ale určite potešil a zaujal a bola to pre mňa slušná akčná jazda s postapokalyptickým obsahom, kde zaujmú súboje mecharobotov ovládaných ľuďmi bojujúcich vo vojne Japonska s Anglickom, ale i chlapec čo tu chce spraviť škrt vo vojne, obdarený schopnosťami ovládať druhých. Dej má originálne vykonštruované politické pozadie a celkovo mi to vyznelo na slušný príbehový potenciál. /65%/ (videl na festivale Comics Salon 2009) ()

Reklama

Marw 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hodnotím obě řady. Asi jedno z nejlepší anime(řekl bych i seriál), které, jsem kdy viděl. Příběh velmi kvalitní, postavy vynikající, dabing charakterů na nejlepší úrovni, hlavně ústřední dvojka: Jun Fukuyama a Takahiro Sakurai. Velmi kvalitní konec. Stylizace pěkná. Rychlé tempo a přísun informací = náročné na pozornost. Hodně zvratů v ději = nevíte co bude(stane) za půl hodinky. Ohromné množství vedlejších postav cca 20-30 lidí. Viděno dvakrát rozestup dva měsíce. Doporučuji všemi deseti, ale ne jako oddychovou činnost, a není to pro děti, ale na první pohled to může vypadat(ano myslím MECHA souboje a školní prostředí). ()

balone 

všetky recenzie používateľa

Podmanivý seriál, nemohl jsem se odtrhnout, kdybych nemusel spát (kdy vlastně oni spali? Lelouch spal při hodinách, ale tam pak ani nechodil), tak bych to viděl v jeden den. Charismatické hlavní postavy mě vtáhli do děje a příběh pro mě neměl žádné místo, kde bych si řekl, že tenhle díl je zbytečný. Těšim se na druhou sérii, ale zároveň se jí hrozně obávám, jestli to nemělo skončit, tak jak to skončilo. Uvidíme. 90% ()

Brion.y 

všetky recenzie používateľa

C.C. bola skvelá (čo tam po všetkých anime fešákoch, keď sa tá zelenovláska objavila...) a je mi dosť ľúto hodnotiť Geass tak isto, ako Death Note, ale... hudba nestála za veľa. Skrátka som si nemala čo hmkať popri realite pomedzi pozeranie jednotlivých dielov. Možno dosť malicherné, ale vadilo mi to. ()

Galéria (981)

Zaujímavosti (7)

  • Pozice šachové partie, ke které v prvním díle Lelouch přisedá, je převzata ze zápasu E. Nikolič - R. Fischer (1968). Ve skutečnosti zahrál Fischer také králem, ale bílý se okamžitě vzdal. (Naslund)
  • Slovo Geass pochází z Irska a znamená "dohoda". (fallanga)
  • Lelouch měl původně mít bílé vlasy. (fallanga)

Reklama

Reklama