Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Horor
  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný

Obľúbené seriály (10)

Simpsonovci

Simpsonovci (1989)

Serial je to absolutne genialny o tom niet pochyb ale pride mi ze tieto posledne serie, mam na mysli asi od 15-16 uz nieco stracaju na svojich starsich kolegov. Ono to je urcite je to aj v tom ze od 13-stej serie uz Homera nedabuje tak neuveritelne skvely Vlastimil Bedrna ale stale 13sta a 14sta este dokazala hrat vyrovnanu hru s perfektnymi zaciatkami serialu. Od 15stky sa mi zdalo ze niektore gagy sa opakuju uz moc vela krat a bud su uplne rovnake alebo len minimalne pozmenene. Jednotlive scenky uz proste postradali ten genialny vtip vtip tak ako som bol na neho zvyknuty.(videl som po 17 stu seriu). Osobne za najlepsie serie povazujem 4-12 ked v tych prvych dvoch to bola len taka rozpravka v tretej sa to uz zacinalo rozbiehat na slusnu rychlost a od stvrtej to frci na plny plyn. UPDATE..som na 20 tej serii a musim povedat ze to naozaj straca stavu. Su to stale stari dobri Simpsni avsak pomaly ale isto scenaristom dochadza palivo. Modlim sa aby serial radsej ukoncili skor, nez aby sa z toho mala pri 30 tej serii stat iba vlazna polievocka. Prosim Simpsonovcov nezmrsit.

Akty X

Akty X (1993)

Dana Scully, Walter Skinner, Cigarette smoking man, Alex Krycek a hlavne FOX MULDER ktory je snad moja najoblubenejsia serialova postava. Absolutna, navzdy nestarnuca legenda a jeden z najlepsich serialov ako boli vytvorene. Tych 9 serii poznam skoro naspamat. Je jasne ze osmicka a deviatka jednoducho musela trochu podklznut pretoze absencia Davida Duchovneho na ktorom cely serial stal nemohla ostat bez nasledkov. Robert Patrick sa sice snazil ale na niekoho takeho ako je Mulder by musel zjest este vela vela kapusty. Posledny diel deviatej serie sa potom hrdo vratil medzi elitu prvych serii. Kultovka obrofska.

Death Note - Zápisník smrti

Death Note - Zápisník smrti (2006)

Death Note sa velmi rychlo zaradi medzi mojich TOP 10 serialov o tom niet pochyb. Od zaciatku, od prvej minuty po poslednu tento serial prevysuje akekolvek ine anime ake som mal moznost doteraz vidiet. A nie len anime pretoze Zapisnik smrti sa svojou vybornou psychologiou dvoch resp. troch hlavnych protagonistov smelo moze popasovat a zaradit medzi najlepsie hrane filmy podobneho razu. Genialny pribeh vynikajuci vyber hudby, co pri anime nie je az take neobvykle, ktora sedi do kazdej jednej situacie. Najlepsimi scenami jednotlivych dielov je potom bezpochybne vzajomna, ci uz vonkajsia alebo vnutorna, konfrontacia a ,,inside,, monology L-Ryuzakiho N-Neara a Lighta Yagamiho. Traja geniovia ktori sa postupne snazia zahnat jeden druheho do pasce. Serial je urobeny mne velmi vyhovujucim stylom, kedy sa vsetky karty na stol nikdy nevylozia a caka sa az do posledneho kola ako to vsetko dopadne pricom kazdy hrdina ma vzdy v zalohe nejaku tu poistku. Naozaj toto nemalo jedinu chybu a ani v jednom z tych 37 dielov nie je ani jedna minuta navyse pri ktorej by som sa nudil. SPICKOVA VEC a strase ma mrzi ze som to uz dopozeral..Akekolvek dalsie anime zacnem teraz pozerat budem ho urcite porovnavat, ci uz vedome alebo podvedome, prave s Death Note.Len dufam ze sa mu nejake aspon trochu priblizi. Bude to v kazdom pripade velmi tazke. Death Note nasadil latku velmi vysoko. Jednoznacna zalezitost ktora sa neda nic len doporucujem vsetkym. A rozhodne aj tym ktori sa nepovazuju za otaku :)

Fullmetal Alchemist

Fullmetal Alchemist (2003)

Fullmetal Alchemist a jeho 51 dielov som zozral za 5 dni a to tak ze poslednych 5 dielov som si doslova a do pismena setril a nechcel som ich za ziadnu cenu pozriet, lebo mi bolo luto ze serial sa po nich konci. Ak by som mal hodnotit jednotlive casti tak sa ich naslo dokopy mozno 5 takych ktore neposunuli ten zakladny dej dopredu alebo odbocovali z hlavnej dejovej linie, lenze neboli o nic horsie ako tie ostatne. Tych zostavajucich 46 dielov hnalo cele dianie dopredu naozaj rychlo a nejaka vysvetlovacka, dlhsia zastavka a podobne bola iba vynimocne. FMA je proste kultove anime ktore sa originalnym pribehom, pojatim a postavami radi medzi absolutnu spicku. Nadhera.

Šinseiki Evangelion

Šinseiki Evangelion (1995)

Neon Genesis Evangelion je serial pre ktory si treba najst cas a tych 26 dielov plus alternate ending v podobe dalsich dvoch ,,prepracovanejsich,, casti treba pozriet za co najkratsie casove obdobie inak sa v tom absolutne stratite. Ku akcnemu, drama, scifi zanru by som rozhodne v pripade Evangelionu pripisal aj psychologicky. A to tak ze dost. Nenadarmo ma NGE totiz povest serialu s najprepracovanejsimi charaktermi v ramci svojho zanru. Zaciatok je jednoznacny a su definovane urcite zaklade pravidla ktorych sa potom cela hlavna kostra drzi ale s pribudajucimi dielmi coraz viac prichadza rada na divaka aby zapojil sedu koru a zacal intenzivne rozmyslat nad tym co sa to vlastne deje. MIERNY SPOILER. Tato nejednoznacnost samozrejme vrcholi v poslednych 2 dieloch ktore su absolutny psychologicko psychedelicky masaker, pricom kto ale daval pozor a dokaze si spojit aj veci zdanlivo nesuviciace a hlavne nenaservirovane divakovi na striebornom tanieri s vysvetlivkami, najde v tom konci zmysel. A co je na tom najkrajsie? Ze kazdy jeden alebo aspon vacsina bude ten zmysel vidiet v inych veciach a inak :). KONIEC SPOILERU.Posledne dva diely boli neskor pretocene resp. natocene znova tak ako si ich tvorcovia predstavovali pred tym nez im dosli financie a ano aj ked tieto dva diely neriesia situaciu o nic definitivnejsie ako dva povodne, dokazu v divakovi navodit o nieco lepsi a silnejsi pocit ze to cele pochopil. Vsetci ktory sa este len chystate pozerat. POZOR. Neuveritelne tazky ale pritom vynikajuci serial. Neon Genesis Evangelion je pre mna myslienkou, spracovanim, psychologiou a postavami a aj originalitou pribehu jedno z TOP anime ktore boli vytvorene.

Code Geass: Hangjaku no Lelouch

Code Geass: Hangjaku no Lelouch (2006)

Code Geass je seriál presne podľa môjho najväčšieho gusta. Vynikajúci príbeh, veľa nečakaných situácií a zvratov, kopa mechov a skvelých bitiek medzi nimi ( zrejme to vyzerá tak, že chtiac nechtiac sa zo mňa stáva mechotaku :D ). Celý seriál má prepracovaný a hlavne stále dopredu hnaný dej, pričom sa ale v niektorých správnych situáciach nebojí spomaliť, až zastaviť a naservírovať aj skvelé momentkové scény. Jednotlivé diely sú absolútne vyvážené, prakticky tu nie je žiadna hluchá situácia ktorá by nemala čo ponúknuť. Prvá séria ukončená v správnu dobu a vynikajúco, keď sa človek vážne nemôže dočkať aby si hneď postil tú druhú. Chápem tu aj časté porovnávanie s Death Note, kedy takisto nastáva veľa situácii ktoré je veľmi tažké predvídať. Tým viac sa potom nedá ani uhádnuť ako tá ktorá scená vyhrotí, čo je presne to čo pri filmoch a seriáloch potrebujem. A tých pár trošku nelogických minút v celej dvojsérovej mašinérii tomu vážne nemôže uškodiť ani len esteticky. Zaslúžených 95 percent. Evangelion a Code Geass su zatiaľ najlepšie mech anime s veľmi silným príbehom a dokonale rozpracovanymi postavami (v tejto kategorii to samozrejme o niečo vyhral Evangelion ). Mimochodom hodnotiť CG po zhliadnutí jedného dielu, ako to tu podaktorí urobili je také scestné až sa mi chce plakať.

True Blood: Pravá krv

True Blood: Pravá krv (2008)

True Blood je jeden z najlepsich a da sa povedat aj velmi originalne pojatych serialov ake som za poslednu dobu videl. Kazda postava ma vypracovany urcity profil ktorym je charakteristicka a odlisitelna od ostatnych. Je to presne ten typ serialu kde si kazdy moze najst a aj najde svojho oblubenca ktoremu bude drzat palce . A aj ked Anna ,,Sookie,, Paquin je velmi sympaticka a hlavnu hrdinku hra s vybornym nadhladom, nehovoriac o tom ze ju mam rad aj z inych filmov, tuto to uz mna na celej ciare vyhral Eric Northman. Ta jeho upirska charizma a uhladenost tu je proste dokonala a s prehladom valcuje Stephena Moyera ktory mi bol zial velmi nesympaticky uz od zaciatku.

Mr. Bean

Mr. Bean (1990)

Tak toto je fakt jeden z najlepsich komedialnych serialov na svete. Atkinson ako Mr. Bean je naozaj nezabudnutelny, neuveritelny, neskutocny a ak sa nejaky herec niekedy narodil iba a prave pre svoju rolu je to prave on a tu. A nehovorim to iba ako niekto kto ho pozna len ako pana Beana. Vsetkym nadsencom potom doporucujem pozriet si velmi zaujimavy dokument Story of Mr. Bean kde mnohi zistia ze Rowan napriek tomu ake postavy zvycajne stvarnuje je absolutne genialny a velmi inteligentny perfekcionista.

Mušiši

Mušiši (2005)

Vynikajuce vo svojej podstate jednoduche ale naozaj krasne tym spravnym sposobom. Kombinacia nadhernej scenerie, hudby a vzdy zaujimaveho pribehom ma naozaj totalne dostala. Serial s neskutocnym nadhladom serviruje 26 kratkych pribehov ktore na seba sice nenadvazuju ale ako celok to posobi este silnejsie ako jednotlive diely. Pocet casti je pre mna v tomto pripade zalostne malo pretoze pri udrzani rovnakej kvality by tomu dalsich 20 dielov vobec neublizilo. Osobne povazujem za jeden z najlepsich hned ten druhy-The Light of the Eyelid. Najlepsie ,,neakcne,, anime ktore som kedy videl.