Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném domě naleznou detektivové stovky videokazet, zachycujících mučení a vraždy obětí neznámého, výjimečně sadistického únosce a masového vraha… (POMO)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (230)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Dokumentárny horor vyobrazjúci skutočnosti o sériovom vrahovi, ktorý všetky svoje vraždy vrátane únosov natáča na kameru. Film v závere ponúka niekoľko zaujímavých zvratov, vykreslení profilov, ktoré len nasvedčujú tomu, že masových, sériových vrahov, ktorý sa voľne pohybujú po svete, menia svoje taktiky, spôsoby vrážd, územie, cim je ich dolapenie menej reálne ako sa môže zdať. APROPO: V databáze FBI sa údajne píše o viac ako 2500 sériových vrahov, ktorí momentálne vraždia po celej Amerike bez toho aby sa čo len tušilo o koho môže ísť. Najmä vďaka vysokej inteligencii, ktorou niektorí disponujú sa zrejme nikdy nechytia a budú vraždiť pre pocit radosti zrejme dovtedy kým sami na seba neupozornia - tak ako vo filme. ()

Pedestrian 

všetky recenzie používateľa

I přes to, že některé výpovědi/odborné analýzy mohou působit trochu strojeně (párkrát jsem si i říkal, že se mi snad snaží prodat pánve), jedná se o veskrze otřesný zážitek, který podruhé už chtít okusit nebudete. Ta hranice mezi tím, co je fake & real je v případě Pásek z Poughkeepsie velmi tenká. ()

Reklama

petero 

všetky recenzie používateľa

TPT sa zaoberá štúdiom kaziet, nájdených v dome vraha, za účelom vyprofilovania jeho osoby. Zo stoviek kaziet nám je odprezentovaných možno desať záberov. Film má svoje „svetlé“ miesta, no zväčša pozostáva z analýz vraha typologicky obsadených komentátorov. Tak ako to pri takýchto dokumentoch už býva, je to komentátormi zveličené slovami „to čo teraz uvidíte zmení váš život“, ale nič také sa nekoná, pretože to prebije veta typu „je to také strašné, že to nemôže byť zverejnené“ a tak hotová z tohto filmu môže byť ledaže tak nejaká dôchodkyňa v Amerike ktorá netuší „o čo ide“ a zbytočne ju nebudú trápiť otázky typu nevšímavosti budúcich obetí o nejakú kameru (ako príklad uvediem návštevu domu kde sa dvojica pred vrahovou kamerou, len tak narýchlo položenou niekde na nočnom stole, kľudne miluje, zatiaľ čo on sa schováva v šatníku). TPT tak ostáva niekde na pol ceste, nezapadne svojou zvolenou formou, lenže na ukázanie niečoho drsnejšieho proste tvorcovia nemali odvahu a dokonca i také kopanie do obete ostalo mimo záber. Nie že by som bol zaťažený na sledovanie mučenia, najlepší videozáber je jeden z prvých s únosom malého dievčatka, ale vzhľadom na prezentačné video kde sa vrah zakráda štýlovo k obeti som očakával viac takýchto pôsobivých nápadov. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Našťastie, dokumentárny štýl si tvorcovia múdro ponechali až do samého konca. Pretože napriek hrôzostrašnej téme sériového vraha je ich príbeh po stránke scenára neoriginálny a v podobe „normálnej“ hranej kriminálky by nemal šancu šokovať. Snímka na 80% mala našliapnuté, no čím menej sledujeme „chladných expertov s nezaujatými tvárami“ a čím viac sledujeme to, ako vrah unáša obete a následne ich mučí a zabíja, tým je to paradoxne slabšie. Už to nemá údernosť „chladných expertov s nezaujatými tvárami“. Napriek tomu to stále má niečo do seba. Zapôsobil na mňa istý zvrat, ktorý nastal po asi hodine, aj koniec s „bábikou“ Cheryl Dempseyovou. To bol ale zároveň jediný okamih filmu, kedy som si hovoril, že kvalitnejší herec by to zahral lepšie. Vždy je to trápne, keď sa netalentovaná amatérka pokúša o herecký výkon. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Jeden z těch pseudo-dokumentů, kterým máte tendence věřit. A já uvěřil. Alespoň na načas. Možná proto, že v tomto případě nejsou ani tak důležité "autentické" záběry z mučení, kterých je poskrovnu a jsou rozmazané, ale jedná se spíše o sledování samotného vyšetřování s komentářem řady "odborníků". Nebo možná i odborníků. Bůh ví. Prostě mě Dowdie nalomil a já ještě úplně nesrostl. 80% ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (4)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (Rollo_Tomasi)
  • V jednom televizním zpravodajství zazní, že na západní straně Hudsonu v Poughkeepsie došlo k dalšímu zabíjení. Poughkeepsie je pouze na východní straně Hudsonu. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama