Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď sa jar prebúdza k životu, americkí študenti strácajú všetky zábrany – ich jarné prázdniny, alebo ak chcete Spring Break, sú totiž jednou veľkou, poriadne odviazanou a nikdy nekončiacou párty! Takže asi neprekvapí, že zvyčajne dosť nudný a mierne prispatý malý zapadákov menom Lake Victoria je dnes plný stoviek, ba tisícov mladých, pripravených zabávať sa na pobreží až do bezvedomia – tancovať, piť a, čo rozhodne nie je dobrý nápad, plávať. Netušia totiž, že nedávne zemetrasenie hlboko pod vodnou hladinou umožnilo voľne uniknúť čomusi, čo bolo zhruba dva milióny rokov bezpečne ukryté! A reč, žiaľ, nie je o nejakom bájnom poklade, ale o húfoch prehistorických piraní, ktoré svoje obete v sekunde roztrhajú na márne kúsky zubami ostrými ako žiletky... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (805)

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Piraňa, kozy, kozy, kozy, piraňa, kozy, kozy, piraňa, krev, krev, penis, krev, piraňa, konec. Béčko jak hrom, které se po většinu času nebere ani trochu vážně, takže divák znalý zaběhnutých stereotypů zvířecích hororů se může spokojeně bavit, popřípadě v první polovině stopáže obdivovat krásy, ehm, přírody. Český dabing oné relativní komediálnosti jen a jen přidává, Piranha tak místy opravdu působí jako třicet let stará naivní - ale upřímná - blbina bez ambicí. Což je všechno fajn, Aja se při natáčení určitě dosyta vyblbnul, ale když v Haute Tension a THHE (a vlastně i v Mirrors - když přivřu obě oči) skvostně pracoval s napětím, byl jsem spokojenější. Takže i když oním závěrečným patnáctiminutovým plážovým masakrem dokazuje, že na poli gore dnes nemá výraznější konkurenci, je pro mne Piranha mírným zklamáním. A 3D nestojí vůbec za řeč, jen tak mimochodem... 7/10 ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

V malom mestečku neďaleko jazera Victória sa každoročne usporiadáva súťaž miss mokré tričko. Zábava v plnom prúde. Alkohol tečie potokom, drog ako maku a každý baží po sexuálnych hrádkach. Občas sa teda treba schladiť v jazere. Tentokrát však nie je najvhodnejšia doba na plávanie "pŕs". Z hlbočín Victórie sa vynárajú krvilačné beštie. Keď sa tento film neberie príliš vážne, ide o fakt slušný nárez, ktorý zabaví nejedného diváka. Lepší priemer. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $24miliónovTržby USA $25,003,155Tržby Celosvetovo $83,314,723Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,474,329 //počet predaných kusov 54,263Tržby za predaj DVD v USA $6,057,986 //počet predaných kusov 363,822 ║ Zážitok ako sa patrí, taká mňamka pripomínajúca to najlepšie z tohto tipu "pod-vodného degustačného" horror žánru(Čeluste, Piraňa, Aligátor+Anakonda(1997)) zo 70.-80.rokov. Alexandre Aja potešil, veľa krát eroticky pošteklil, pobavil, nadmieru znechutil a aj lakačkami postrašil. /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Dvakrát jsem vyjeveně čuměl, desetkrát jsem - zejména při závěrečném masakru - vyprsknul smíchy. Celý film jsem se v duchu usmíval pod vousy. Tak schválně tupý film, natočený s láskou (nebo nenávistí, to se nedá poznat) k teen-age hororu, to tu ještě nebylo. Aja si s imbecilními mlaďochy vyřídil účty po svém, a když se otrlý divák přenese přes nejdebilnější záplavu dialogů desetiletí a zároveň nejotřesnější dabing, odměnou mu jsou pravá krvavá jatka. A ve 3D! V angličtině by to sice bylo o něco malinko vážnější a tudíž i lepší, ale režisérův výsměch a snaha o "zábavný" film se stejně nemá kam schovat - Vojta Kotek se může snažit, jak chce. Hrozné, ale stejnou měrou k popukání. V dobrém slova smyslu. P.S. Za Riley Steele velký (tvrdý) palec nahoru, tahle pornoherečka je prostě úžasná..! ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Začali sa jarné prázdniny a ku jazeru Victoria v Arizone sa vybrali tisícky mladých ľudí, aby si tam užili bezstarostnú zábavu. Začala sa sezóna. Lenže lokálne zemetrasenie pod hladinou jazera vytvorilo trhlinu, ktorou sa do vody dostalo veľké hejno agresívnych, prehistorických piraní. Skúsený, francúzsky režisér Alexandre Aja natočil zaujímavý horror o brutálnych, vraždiacích rybách. Výborne som sa pri tom pobavil a to som to ani nevidel v 3D. *** ()

Galéria (129)

Zaujímavosti (19)

  • Filmoví tvůrci museli scény na moři kvůli nepřízni počasí natočit během dvou týdnu, zbytek byl pak dotočen v ateliérech. (dan.pacino)
  • Tvůrci filmu odhadují, že bylo denně použito necelých 300 000 litrů falešné krve. (KucC)
  • Snímek startoval ve 2 470 amerických kinech s obratem $10,1 milionů. Celosvětově snímek pak nasbíral $81,5 milionů. Rozpočet přitom činil $24 milionů. (pavlikv)

Reklama

Reklama