Reklama

Reklama

Nemilosrdný strelec

(festivalový názov)
  • Česko Nemilosrdný střelec (viac)
všetky plagáty
Trailer

VOD (1)

Snímek se odehrává v dobách válek Genpei v Japonsku konce 12. století. Mocné klany Minamoto a Taira se utkávají v městě Yuda. Obyvatelům přichází na pomoc tajemný ozbrojený muž. (Canal+ Action)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (170)

klerik 

všetky recenzie používateľa

Japonský Django, ehm... Perfektné nápady v akčných scénach, dobrá práca so Shakespearom i Djangovskými rekvizitami. Len to postupne strácalo na zaujímavosti, až vo finále to bolo opäť super. A mal som ten pocit, ze Tararntino patril k tým trápnejším častiam filmu... DOBRÝ, ZLÝ A ČUDNÝ mi prišlo trochu súdržnejšie... ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Už dlho som nevidel taký vizuálne uhrančivý, zábavný, komiksový, exploatačný a odkazový film ako tento. Miikeho filmu sú naozaj kolísavé, čo do kvality a často majú v sebe neprimerané množstvo absurdít, ktoré narúšajú inak skvelú atmosféru jeho filmov. Tu ale tento štýl funguje. A je zábavný. Nachádza sa tu veľa odkazov, posolstiev a režijných nápadov, ktoré tentoraz skvelo fungujú. Pozeral som predĺženú verziu a napriek niektorým scénam, ktoré film spomaľovali sa jedná o veľmi dobre zvládnutú poctu ala Yojimbo. Endóva hudba je skvelá a Tarantinov štek perfektný. Po dlhom čase spokojnosť. Finálna bitka v snehu je vizuálna žranica. ()

Reklama

fmash 

všetky recenzie používateľa

Úplně jiný druh westernu, než například tento divný. Po první divadelní scéně sice vzrostly mé obavy, že dvě hodiny tak veselé taškařice budou trochu moc, ale naštěstí v ní šlo hlavně o Tarantinův pozdrav ostatním otaku. Zbytek byl akorát tak správně přehnaně stylizovaný, aby to nezačalo smrdět a všechny ty mraky odkazů (snad na všechno včetně Pána prstenů) a použitá klišé byly využity tak, aby nesloužily jen sobě, ale příběhu. Našlo se dost „oddychových“ scén, při kterých se divák může trochu vcítit do motivace postav, frenetická brutalita akce byla vyvážená mrazivými momenty při nichž se zastavuje srdce. Stylizovaná kamera, skvělé scény (což takhle vrh hřbitovním křížem?), životné postavy, legenda, prokletí, láska, zrada... Teď trochu přemýšlím, proč jsem tomu nedal rovnou pětku. ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Stylom hyperbolizovana pocta spaghetti westernom a samurajskym filmom s kvapkou korenia od Shakespeara - t.j. zanrom, ktore sa v 50. a 60. rokoch minuleho storocia vzajomne vyznamne ovplyvnili. Miikeho rukopis sa nezaprie aj tu, hlavne v jeho potrhlo cynickom humore. Ovsem aj ked dialogy su len pastisovo vysperkovanim doverne znamych dialogov danych zanrov, metrazou dosiroka koncipovana revizia spominanych zanrov pokope vdaka nevvazenemu temorytmu nedrzi a divak si viac uziva niektore sekvencie ako celok. Ale citacie na Corbucciho najslavnejsi flak potesia (rovnym dielom truhla s rotacnym gulometom, ako i uplne samotny zaver). 70% ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Pre hrsť yenov. Totálne preštylizovaný ultrabrutálny čiernohumorný spaghetti-samurajsko-artovo-haluzný masaker, ktorý ma na rozdiel od podobne poňatej poľskej sračky Summer Love neskutočne bavil. Možno aj vďaka tomu, že u nás vyšiel 95-minútový zostrih, ktorý je pekne koncentrovaný a "tak akurát dlhý". V tej rozťahanejšej dvojhodinovej verzii už sa to môže pohybovať na hrane znesiteľnosti - ale posúdim, keď uvidím. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (9)

  • Nemilosrdný střelec má na DVD původní stopáž 121 minut. Na náš distribuční trh se dostává verze pro americké půjčovny s anglickým (pochopitelně i českým dabingem) zněním a o půl hodiny kratší stopáží. (Rodriguez)
  • Mechanické kolečkové křeslo Quentina Tarantina obsahuje stejný ornament jako auto kaskadéra Mikea v Tarantinově filmu Grindhouse: Death Proof. (liquido26)

Súvisiace novinky

Tarantino: Kill Bill 3 nebo western?

Tarantino: Kill Bill 3 nebo western?

16.02.2010

Už jsme si zvykli, že když se Quentin rozhoduje, do čeho se pustí příště, má... hm, jak říct slušně „plnou hubu keců“? Asi takhle: „mluví o mnoha různých projektech, které by rád natočil“. V… (viac)

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (viac)

Reklama

Reklama