Reklama

Reklama

Ordinácia v ružovej záhrade

(seriál)
Dráma / Romantický / Rodinný
Slovensko, 2007, 50 min

Hrajú:

Zuzana Fialová, Jozef Vajda, Tomáš Maštalír, Zdena Studenková, Stanislav Dančiak, František Kovár, Michaela Čobejová, Emília Vášáryová, Zuzana Kronerová (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

„Na svete je málo miest, kde sa rozhoduje o živote a smrti. Ženy ich dôverne poznajú, muži chodia po špičkách“. Seriál Ordinácia v ružovej záhrade odhaľuje trinástu komnatu medicíny, presnejšie gynekologicko – pôrodnícke oddelenie nemocnice nemenovaného slovenského mesta a súkromnú gynekologickú ambulanciu. Tieto prostredia spája nielen spoločné poslanie, ale aj kolegiálne a priateľské vzťahy hlavných hrdinov. Protagonistami nie sú iba lekári a zdravotné sestry, ale aj ich rodinní príslušníci, partneri, priatelia a hlavne pacientky. Protagonisti seriálu kladú dôraz na psychológiu postáv v autentickom súčasnom „živote“. Seriál dáva príležitosť pre zaujímavé herecké výkony a divák má po čase možnosť spoznať slovenských hercov, mediálne známe tváre, ktoré sa z polohy moderátorov a zabávačov vrátia opäť k tomu, čo tak dokonale ovládajú na divadelných doskách.

Seriál Ordinácia v ružovej záhrade zaznamenal obrovský úspech v susednom Česku, kde sa stal dlhodobým seriálom s vysokou sledovanosťou. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (197)

elanista1 

všetky recenzie používateľa

Zeby to oplyvalo nejakou velkou kvalitou to sa povedat neda. Ale je to slovenska tvorba, vacsina slovakov sa slovenskym serialom a filmom stavia skepticky a vacsia tunajsich hadze bez rozmyslu odpady vsetkemu co ma pod nazvom napis Slovensko. Neobhajujem tento "skvost", ale ani ho nebudem hanit, ked som nevidel vsetky diely. Ale proste ked to pozeraju vsetci okolo mna tak sa na mna stale nieco nalepi a obcas to pozeravam. ()

zdepapepa odpad!

všetky recenzie používateľa

Vážení a milí odpadisti, přiznejme si to - zas taková hrůza to není. Ne na poměry ostatní filmové tvorby TV Nova. Ne na poměry ostatní programové volby TV Nova (ano, koukám se na tebe, zástupe tupých a nudných telenovel). V kontrastu se vším ostatním to ale prohrává na celé čáře. Nova zdegenerovala českou televizní diváckou obec na stádo tupých ovcí, takže i když jim naservíruje tohle patřičně vyleštěné hovno (jeslti se leští herci poměrně drahou výpravou nebo se leští hereckým obsazením absence nějakého uvěřitelného scénáře, to si přeberte sami), všichni to berou jako událost roku. Pominul bych to, kdyby na to lidi koukali jako na odreagovačku k, řekněme, žehlení prádla, ale oni se o tom pak lidi baví, takže evidentně dávají bedlivě pozor. A co je nejhorší - sousední komerční Prima se veze na téhle vlně a nesnaží se moc zvednout úroveň. A až se k nim přidá i Česká televize, pak už bude na vše pozdě... ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Nadávať na tento seriál, ktorý rozhodne nie je úplnou scenáristickou prehrou (a oproti latino a americkým telenovelám je to na Emmy) a herci (hlavne stredná a staršia generácia, ale aj Maštaliar, Kostolný a Kanóczka sa snažia) podávajú na televíziu nadštandardné výkony, je rovnako snobské ako nadávať na americké filmy, že sa v nich len strieľa a teenageri pojedajú výkaly. Tron to vystihol: je to papučová kultúra. A v rámci nej je to štandardná kvalita. Nesledujem pravidelne, ale keď tu a tam niečo zachytím, nikdy nemám pocit nepatričnosti či trápnosti. A v mojom okolí to sledujú všetky ženy a nevedia si to vynachváliť. Každému, čo jeho jest. Ja mám Deadwood, frajerka a sestra Ordináciu. ;-) ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Pôvodne mal u mňa dve hviezdičky, ale postupom času sa z toho stal dosť nepozerateľný seriál, plný afektu, trápnosti, nepodarenej snahy vystihnúť aktuálnu realitu a vťahovaním všetkých možných komerčných prvkov. Všetkých dobrých hercov toto veľmi pokazilo a tie dialógy, to už je silná káva. Stal sa z toho seriál ako naši hovoria, kde mal každý s každým niečo a na nemocnicu sa to ani zďaleka nepodobá. Vznikol z toho jeden veľký chaos a dokonca aj mladší herci a herečky, ako Nela Pocisková sa mi v tomto seriály zhnusili a mám dojem, že si infekciu z tohto seriálu zobrali aj do života. Prekvapením bolo, že to, čo často prežívala postava Nely Pociskovej súviselo aktuálne často so mnou, či to už boli maturity, vysoká škola alebo iné situácie a preto som tie situácie vedel aj ľahko zhodnotiť a povedať si, ako sa to podobalo na realitu a jednoducho som sa cítil trápne, lebo to bola skôr predstava tvorcov ako realita. Mám dojem, že sa to postupne uberá smerom komédie a nepodarenej telenovely. Dnes je to pre mňa odpad a psychiatricky prípad, lebo sa z toho stala patologicky chorá, nasilu robená zlátanina na zaplátanie vysielacieho času v jednej slovenskej komerčnej televízii, ale za tie začiatky to zaslúži aspoň trocha uznania. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Človek je od prírody sebec. Vždy hľadá riešenie, ktoré by najviac vyhovovalo jemu.“ Kultivovaný, príjemne starosvetsky nakrútený a sympaticky konzervatívne napísaný melodramatický seriál, ktorý má jedno obrovské plus a tým je smršť najlepších slovenských žijúcich hercov, od veteránskej generácie (Furková, Kroner, Kovár, Studenková, Vajda, Kramár, Kronerová) po strednú (Ady Hajdu, Táňa Radeva) po mladšiu (Zuzana Kanóczová, Ľuboš Kostelný, Tomáš Maštalír, Juraj Mokrý, Elena Podzámska, Kika Farkašová, Monika Hilmerová) až po najmladšiu (Nela Pocisková). Za obrovský mínus by som označil mimoriadne priemerné scenáre, ktoré sú plné klišé, jednoduchých riešení a prízemného riešenia problémov (snáď v každej piatej časti sa ON a ONA tajne stretávajú, o ich láske nikto nevie a zrazu NEČAKANE do miestnosti vstúpi tretia osoba). Našťastie, výborné herecké obsadenie (česť výnimkám, ako sú jedným slovom trápne detské výkony) zachraňuje čo sa dá a celý seriál príjemne vonia uveriteľnou človečinou. Viac v mojom článku na Recenzie.org: http://recenzie.org/serialy/144-ordinacia-v-ruzovej-zahrade-60- ()

Galéria (119)

Zaujímavosti (8)

  • Scenáristkou seriálu sa stala aj mladá študentka televíznej dramaturgie Zuzana Dzurindová - ide o dcéru expremiéra Mikuláša Dzurindu. (pravo)
  • Jednou z najsledovanejších epizód bola tá, v ktorej sa ako letuška objavila populárna a zároveň škandálmi opradená moderátorka hlavnej spravodajskej relácie Markízy Marianna Ďurianová. (pravo)
  • Pri natáčaní sa stretli aj bývalí manželia Zdena Studenková a režisér Stanislav Párnický. (pravo)

Reklama

Reklama