Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S.O.S. je úspešným televíznym výtvorom Slovenskej televízie (STV), v ktorom štvorica protagonistov v podaní Daniela Dangla, Romana Pomajba, Petra Sklára a nežnejšiu časť zastupujúca Petra Polnišová si robia srandu s každého a všetkého. S.O.S vytvoril nové hviezdy televízneho priestoru ako Monsterovcov, Editu „ Cicu“ Papeky, Haló Paberu a množstvo iných postavičiek vystupujúcich vo vtipom sršiacich skečoch. (pravo)

(viac)

Recenzie (102)

matthew.17 

všetky recenzie používateľa

Prvé časti sa mi zdali dosť rozpačité... Pomáhajbo, U Slováka, Vyhulený malý bobor - nikdy som nechápal čo na tom ľudia videli a dabovanie politikov bolo viac trápne ako vtipné. Ale fakt, minimálne 5* si zaslúži skvelá Ordinácia pri zlatej žile, spisovateľka Dagmar Boulingová, Duňa a Fuňa alebo Prcavé príležitosti. A Julka v štúdiu stála za všetky drobné ;) - "Milan nevyhodil si smeti, musela som s nim ku kadernikovi kde som stretla Jarku Hargašovú!" "Julka a prečo si to po ceste... nevyhodila?" ... "Ja to mám vyhadzovať Milan??" ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

To čo v ČR začalo Tele Tele, tak SOS dotiahlo v rámci svojho žánru takmer k dokonalosti. Celá partička má veľkú výhodu, všetci majú herecký talent. A ten v spojitosti s veľkou dávkou fantázie dávajú dokopy skvelé chvíle pred TV. Za mnohé spomeniem napríklad: U Slováka, Monsterovci, Papeky, ... Moja najobľúbenejšia postava je jednoznačne veverička v podaní Polnišovej. ()

Reklama

borec999 

všetky recenzie používateľa

Dangl odpozeral od bratov Čechov koncept Tele Tele a povedal si, že prečo by sme takúto skečovú satiru a paródiu slovenských relácií, seriálov, politikov a iných verejne známych celebrít nemohli mať aj u nás. Opäť to bolo vo forme kvarteta a opäť to bolo pre mňa veľmi príjemné pozeranie, pretože v tých časoch šlo možno o vôbec prvý pokus takto verejne niekoho parodovať alebo zosmiešňovať, čo viacerí (napr. Chruňo a Mora Monsterovci, či Edita Papeky :D ) neniesli ľahko. No a okrem odvahy Dangla a spol. chválim aj STV, pretože takýto formát by som rozhodne netipoval na verejnoprávnu televíziu. Nie všetky scénky samozrejme trafili do čierneho a nevyhli sme sa aj pár trápnostiam, no viacero skomolenín mena (moje obľúbené: Štefan Suchohríb, Jožo Pšenica či Pichal Chudák), postavičiek a scénok ako napr. už spomínaní Chruňo a Mora Monsterovci, Papeky, Farkašovci, či Pomáhajbo je už dnes doslova legendárnych. Práve pre SOS som si obľúbil aj Petru Polnišovú (ktorá sa stala asi prvou výraznejšou slovenskou komičkou a tiež ukázala že je absolútne hovado (myslené v dobrom), bez hanby a zábran a často si vedela vystreliť aj zo samej seba), Sklára (aj keď toho viac až v Mafstory), Dangla i Pomajba (nezabudnuteľné U Slováka a jeho ČO CHCEŠ???). A aj keď spomínaní herci mali ešte viacero spoločných komediálnych projektov (Partička, Kredenc...), tak práve SOS sa im podľa mňa podarilo najviac... 95% ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Zo začiatku sa dalo aspoň povedať, že je to nevyrovnané, bohužiaľ čím ďalej tým viac relácia upadala do hlbín trápnosti a úbohosti. Snaha urobiť niečo tak dementné až vtipné bohužiaľ na rozdiel od Frat Packu SOSákom nevychádza. Nečudo, veď komici s výnimkou Dangla sú to mizerní. PS: Musím ale povedať, že špeciálny diel s Monsterovcami bol fakt geniálny :) ... ale to je asi tak všetko ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (6)

  • Pôvodne bol program vysielaný raz do mesiaca a trval 45 minút. (Crash master)
  • Prvá epizóda SOS bola odvysielaná 30.1.2004. (VasylDeBylak)
  • V prvých epizódach okrem stabilnej štvorice Dangl, Pomajbo, Sklár, Polnišová účinkovali aj Marián Miezga, Miroslava Michalková, Jana Gašparková alebo Henrieta Mičkovicová. (Crash master)

Reklama

Reklama