Reklama

Reklama

Lámači kostí

  • Česko Hurá, lamači kostí jsou tady (neoficiálny názov) (viac)

Obsahy(1)

Wei Chung - mladík z Toi Shanu, je odsouzen za vraždu ke čtyřem letům žaláře. Je jen náhodou, že dostane celu s jednookým staříkem - mistrem bojových umění, kterého se ve vězení každý bojí. Wei Chung ho několikrát vyprovokuje k boji, čímž si u něj získá respekt. Starý mistr mu za to těsně před popravou svěří půlku dřevěného přívěsku. Na Wei Chungovi teď je, aby se dostal z vězení a našel tu druhou. Sám netuší, že druhá polovina se nachází velice blízko… (MJMilan)

(viac)

Recenzie (22)

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Chlapík dostane vo väzení pol medailónu od jednookého santusáka s ktorým sa pobije a ten je nadšený jeho schopnosťami. Potom zdrhne aj so spoluväzňom ku ktorému je pripútaný a vydá sa hľadať druhú polovicu medailónu. O ten je samozrejme veľký záujem a tak sa naši hrdinovia budú musia furt mlátiť až z nich lietajú chlpy. A nielen s príslušníkmi klanu Čierneho Tigra ktorý prahnú po medailóne, ale v podstate s každým na koho narazia vrátane prostitútky ktorá za svoje pochybné erotické služby drzo požaduje peniaze ( a chudáka našeho hrdinu skope štýlom ktorý by som nazval "had na kolotoči" ). Skrátka, hodina a pol neustáleho kungfovania s maximálne trojminútovými pauzami. Súboje ustanú len v povinnej tréningovej sekvencii kde hrdinovia cvičia štýl Gibona podľa knihy ktorú našli v jaskyni pod koreňom. Samá akcia s choreografiou na dosť slušnej úrovni, ale ku koncu už mi to trochu liezlo na mozog. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Už dávno som nevidel kung-fu s toľkými bitkami. Prakticky nonstop sa tam mlátia bez ohľadu na zámienku. S tou si starosti nerobia. A vlastne ani s nejakým dejom. Proste dvaja maníci zdrhnú z basy a každú chvíľu sa zapletú to bitky. Aj keby to malo megakvalitné bitky, tak film bez deja ma začne po pol hodine nudiť. Ale ani tie bitky ma dvakrát nenadchli. Pomalá fázovaná choreografia s množstvom akrobatických kúskov. Keď už si ja sťažujem na príliš veľa akrobacie, tak to je už čo povedať. Miestami to nevyzeralo ako bitky ale ako gymnastické cvičenie. Borci síce mali fantastickú kondičku, ale vôbec ma to nebavilo sledovať. Kto má rád oldschool bitky a nepotrebuje zápletku, tak bude spokojný. Mňa to sklamalo. 4/10. ()

Reklama

Joll 

všetky recenzie používateľa

Tento film jsem miloval!! Dva kořeni hubenej a tlustší utečou z vězení a začnou se učit Kung fu styl podle knížky co jim dal ve vězené jeden jednookej.Vynikající zábava a finální souboj jich 2 proti mistrovy s holí je vynikající. Lamačí kostí Rulezz!!!Doufám, že si na tento film vzpomene víc lidí, jelikož tohle byl VHSkovej evergreen. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Bohužiaľ, iba ďalšia hongonská komediálna groteska. A ten typ filmov, v ktorom si želáte, aby hlavného hrdinu strieskali čo najskôr a najbolestivejšie. Kung fu je opäť iba cirkusovo-predvádzacie, neefektívne a nelogické, síce z neho oči nebolia, ale mozog áno. Príbeh vyzerá, ako keby ho scenáristicky zbúchali za jeden deň a to, že ma vonkoncom nechytil, je ešte eufemizmus. Lepšiaci sa záver s bohatosťou kung fu súbojov (už aj s ožratým gibonom) už nemôže zvrátiť celkový podpriemerný dojem. A ten český názov Lámači kosti som nepochopil. ()

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

"Maximal pure kung-fu"!!! ... U tohoto filmu jednoznačně funguje značná nostalgie z dob VHS okopírovaných z Německa s českým monodabingem. Ale nejen tato nostalgie, ale celková kvalita snímku z něj dělá jeden z jasně nejlepších filmů svého subžánru. V podstatě 90% stopáže je jen kung-fu akce. Je to sice jen samé otloukání, všelijaké "parádičky", vychytávky než kontaktní souboje, ale pokud divák přistoupí na tuto hru, je to opravdu nářez. Všichni kaskadéři jsou v neuvěřitelné formě, některé souboje fakt berou dech, špičková kamera, prostředí, choreografie ... V rámci subžánru tomu nejde opravdu nic vytknout. Těžká konkurence Jackieho filmů ... Závěrečný souboj s týpkem s tyčí je neskutečné "peklo" !! ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama