Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízny film o konflikte odvážneho občianskeho postoja a ľahostajného prístupu k veciam verejným podľa námetu a scenára publicistu Eugena Gindla. Rekordy - dôkazy mimoriadnych ľudských schopností nás fascinujú nielen prekonávaním možností a limitov, ale stávajú sa aj výzvami pre ostatných: Ako prekročiť seba samého. Ako naplniť svoj život niečím cenným a skutočným, ako zabrániť zmareniu hodnôt. Tieto otázky vyvoláva aj trojdielny film Hĺbkový rekord. V centre pozornosti stojí novinár časopisu Týždeň, muž stredného veku, manžel a otec Vlado Brnčala /Martin Huba/, ktorého šéfredaktor pošle na vidiek napísať reportáž o akomsi vynálezcovi. Len s nechuťou sa vyberie s fotoreportérom Sväťom Hrúzom /Ľubo Roman/ na "výlet" do Dúbravy, pretože má rozpracovaný zaujímavejší materiál o hĺbkovom rekorde skupiny jaskyniarov. V malom meste sa zoznámi so samorastlým, neobyčajne nadaným vynálezcom Ing. Harmincom /Gabo Zelenay/, ktorému sa v rámci štátnej úlohy podarilo vyvinúť vysoko efektívny banský kombajn. Napriek vynikajúcim parametrom však stroj skončil na smetisku. (STV)

(viac)

Recenzie (6)

Peabody

všetky recenzie používateľa

Po prvním dílu si myslím, že to není nijak špatné a Mikuláš Huba je jako obvykle vynikající, jasně - zdraví se soudruhu, ale to bylo pravdu normální v té době, důraz na dělnické prostředí a zlepšovací návrhy je taky dobový, ale současně to není vyloženě schematicky ploché. Přece jen je to už za Gorbačova a Slovensko bylo ve druhé polovině 80. let výrazně méně ortodoxní než Čechy a Morava. A pan Párnický okolo tohoto mini seriálu natočil Južnou poštu a Káru plnou bolesti, což jsou oba velmi dobré filmy. Uvidíme jak se to dále vyvine. ()

PatoP 

všetky recenzie používateľa

Tak v tomto prípade spravila STV skutočne hĺbkový rekord, pretože pre tento seriál siahla poriadne hlboko. Ja som o tomto diele nemal ani poňatia a netušil som, že vôbec existuje. Spočiatku som chcel dať len tri hviezdy, no keďže je tu v hlavnej úlohe geniálny syn geniálneho otca, tak musím jednu pridať. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Krátky seriál o trampotách jedného novinára jaskyniara, ale nezáživnosť deja ma ubíjala. Možno je to tým, že v danom roku museli tvorcovia ešte stále kritiku socializmu prinášať iba jemnučko v inotajoch. Ale prednášané monológy vnútorným hlasom boli napriek tomu strašne nudné a strojené, v knihe by to asi vyznelo ináč. ()

vox_populi 

všetky recenzie používateľa

myšlienka filmu je dobrá, herecké výkony dokonca výborné, ale samotná dejová línia je slabá, roztrieštená, chýba jej pevný základ a pútavejšia myšlienka - ponúka sa paralela s českým seriálom Inžinierska odysea, ktorý je dejovo podstatne lepšie zvládnutý...napriek tomu je film veľmi zaujímavou sondou do ľudských duší, nechýbajú mu ani prvky humoru a nie je tak ľudsky a sexuálne asketický, ako spomínaný český seriál...legendárny športový komentátor Gabo Zelenaj, stvárňujúci sexuchtivého ufológa a neuznaného vynálezcu je jednoducho boží :-D ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Pokus o netradičně natočený angažovaný budovatelský film - trilogii s prvky moderny. Třeba by to zase až tak špatné nebylo, ale co to pomůže, když je zvukař (nebo režisér) debil a spoustu dialogů zasere ruchy, šumy, idiotskou hudbou, takže není často hercům rozumět. Ty které jsou bez "pozadí" jsou zase o ničem. Nedodívané. ()

Reklama

Reklama