Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elle Woodsová (Reese Witherspoonová) je typická blondínka. Má všetko, o čom iné snívajú – je populárnou prezidentkou dievčenského spolku, netrpí nedostatkom a príroda ju obdarila prírodnou plavovlasou hrivou. Chodí s príťažlivým spolužiakom Warnerom Huntingtonom III. (Matthew Davis), a jej jediným želaním je byť čo najskôr jeho manželkou. On má však iné plány – chce sa po štúdiách práv na Harvarde venovať politike, a na to potrebuje – podľa neho – iný typ ženy. Elle to zlomí srdce, ale nevzdáva sa. Rozhodne sa ísť na Harvard tiež... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (404)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Neviem prečo som si myslel, že to je podľa skutočného príbehu, nuž nachytal som sa, ako vidím, je to podľa románu. Tento film mi mal robiť kulisu k filmu Annie Hall, nuž horšiu kulisu som si asi vybrať nemohol. Woodyho by možno porazilo, keby si mal pozerať svoj film s takým afektovaným parodovaním, možno by to ani nevnímal oboje, no jednoznačne mi to nemalo čo ponúknuť. Odvtedy ako ju prijali na tú školu sa dal koniec vytušiť, lebo väčšinou tieto filmy majú dva výrazné varianty, ktoré sa často striedajú. Film bol ľudovo povedané o ničom, bola to spŕška nezmyslov ako z nejakej najmodernejšej nevkusnej Disneyho rozprávky, spŕška komerčnej nevkusnej a trápnej gýčovitosti, že k dobrým komédiám sa to nedá radiť ničím. Reese je pekná, no čo z toho, takýchto filmov je aj dnes už dosť, majú klišé a sú skôr neintelektuálnym zabitím času. ()

Faidra 

všetky recenzie používateľa

Pravá blondýnka je pronikavě lepší než její kysličníkový sequel, docela vysoko ční nad mnohými současnými pokusy o komedii, poměrně rychle uteče a je ve své imbecilitě takřka roztomilá, protože se na rozdíl od své hrdinky nijak nesnaží dokázat, že je sofistikovaná. Ale i tak mě čivava nutí rozhlížet se po Čtvrtníčkovi, Reese rozhlížet se po Phoenixovi a celý film děkovat vyšší moci a genům za to, že jsem tmavovláska a tudíž o mně takový film nikdo natočit nemůže. I když bych si zasloužila ještě mnohem horší. ()

Reklama

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Takto má vyzerať ozaj dobrá romantická komédia.  Veľmi dobre som sa nasmiala. Milujem Reese Witherspoon, už roky ju považujem za jednu z najlepších herečiek. Milujem Elle Woods. Legally Blonde je pre mňa klasika. Film, ku ktorému sa aj po 20 rokoch rada vraciam a myslím, že som to niekedy videla aj v kine, len si nie som istá či jednotku alebo dvojku. Potešila ma aj účasť Jennifer Coolidge, ktorú síce registrujem len krátko (The White Lotus). Soundtrack mohol byť lepší, ale inak fakt nemám čo vytknúť. Perfektná oddychovka😉👍💕 Veľmi sa teším, že po toľkých rokoch bude ešte aj tretie pokračovanie. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Komédia o tupej blondínke nemusí byť tupá práve naopak. Reese tu je tak roztomilá, že si vás hneď získa a nakoniec sa ukáže, že ani nie je až tak tupá. Ten menej známy Wilson je tu za dobráka od kosti, ktorý ju ako jeden z mála berie vážne a chémia medzi nimi funguje dobre. Potešilo ma, že postava Selmy Blairovej nakoniec nie je taká mrcha ako sa najprv zdalo. Celá tá zápletka so súdnym procesom je dobre a vtipne vymyslená. Rovnako jak celý film. Proste zábavný film o jednom ružovom zlatíčku. To že to mohlo ľahko dopadnúť katastrofálne ukazuje podstatne slabšia dvojka. 8/10. ()

Greg 

všetky recenzie používateľa

“And last week I saw Cameron Diaz at Fred Segal, and I talked her out of buying this truly heinous angora sweater. Whoever said orange was the new pink was seriously disturbed.“ Opravdu ztřeštěná komedie šitá Reese Witherspoon na tělo. Myslím, že nikdo jiný by tuto roli nezahrál tak skvěle a přesvědčivě jako právě Reese. Ačkoliv je jinak film docela průměrný, Reese ho dostává do nadprůměru. Jako správná komedie donutí diváka se zasmát, nabízí slušně pojatou romantickou linii a netradičně dává i důvod k zamyšlení. A ani konec filmu mě nedonutil snížit hodnocení na průměr, i když scénář není to, co by ho zdobilo (prostě takový prostý a nic víc)… Určitě to není film, který se zařadí mezi klasiku, a na který se budete dívat pořád dokola. Ale za Elle a Reese tu jednu hvězdičku navíc dát musím. ()

Galéria (353)

Zaujímavosti (26)

  • Reese Witherspoon (Elle Woods) měla ve své smlouvě uvedeno, že si může po natáčení ponechat všechny svoje kostýmy. (becki_tu)
  • Podle filmu vznikl muzikál, který měl 579 repríz. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (viac)

Spice Girls dostanou animák

Spice Girls dostanou animák

16.06.2019

Po zpěvácích Freddiem Mercurym a Eltonu Johnovi došla řada konečně taky na zpěvačky. Studio Paramount Animation teď chystá film o populární dívčí skupině z devadesátých let Spice Girls. Bude se ovšem… (viac)

YouTube spustil přehrávání filmů s reklamou

YouTube spustil přehrávání filmů s reklamou

20.11.2018

Služba YouTube Premium začala umožňovat uživatelům zdarma přehrání nejrůznějších filmů s podporou reklam. Pilotní program zahrnuje zhruba stovku filmů, mezi nimiž jsou například Terminátor, Rocky,… (viac)

Pravá blondýnka znovu v akci

Pravá blondýnka znovu v akci

05.06.2018

Od prvního filmu z roku 2001 uběhlo již 17 let, jak se tak ale zdá, Pravá blondýnka je připravena na návrat. Herečka Reese Witherspoon (Walk the Line, Divočina) se oficiálně vrátí do své nejslavnější… (viac)

Reklama

Reklama