Reklama

Reklama

Max Payne je zatrpknutý individualistický newyorský policajt, ktorý neuznáva pravidlá hry, pretože už nemá čo stratiť. Vyšetruje sériu záhadných vrážd, ktoré by mohli súvisieť so smrťou jeho manželky a dieťaťa. Maxov svet je temný New York, mesto rozkladu, mesto zločinu a drog. Na svojej ceste naráža na mocné sily – skutočné aj nadprirodzené, ktoré sa snažia skryť zdrvujúcu pravdu a Maxa navždy umlčať. Je počuť zvuk ohromných krídel a takmer v tme je možné zazrieť ich tieň. Okrídlený démon Valkýra s rozďavenými ústami a červenými očami je kľúčovou stopou k tým, kto zničili Maxovu rodinu. Je však aj tým, kto ohrozuje Maxa a iných posiela na desivú smrť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 4

Recenzie (1 129)

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Je mierne ironické že prevažne stealth hra ako Hitman má na filmovom plátne akčnejšie spracovanie ako atmosferická strieľačka podporená výborným krimi príbehom o pomste. O čo lepšie by bolo celkové vyznenie, keby sa Moore nebál akčných scén ako čert svätej vody a že sa v nich neorientuje vôbec zle. I tak ho nemožno s čistým svedomím úplne odpísať, hlavná časť viny spadá na chlapíka menom Beau Thorne, z ktorého scenára Max vychádza so cťou len vďaka Wahlbergovej charizme. Moorovi patrí uznanie aspoň za to, že aj pomerne mdlo napísanú detektívku dokázal nádhernými obrazmi v kombinácii s kvalitnou Beltramiho hudbou podvihnúť o stupienok vyššie. Nenudil som sa, niektoré momenty vyslovene potešili ale nesľuboval trailer viac...ďaleko viac? Aj napriek všetkému je Max Payne jednou z lepších adaptácií počítačových hier, lenže pri tej konkurencii sa ani niet čomu diviť. Napriek tomu verím, že to raz naozaj výjde a spokojní budú všetci. Možno už pri dvojke Maxa, ale s iným filmovým štábom, ktorý nám naservíruje pôvodné menu a nie náhradu zo zvyškových ingrediencií. ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Miluju jeho touhu po pomstě, jeho zbraně, jeho spojence i jeho nepřátele a bezmezně miluju každý kousek tohoto zasněženého New Yorku, kde se za každými dveřmi skrývá skupinka vrahů, potřebný painkiller nebo nová sada nábojů. Ale to všechno v adaptaci mizí v dáli a přichází nový Max. Ani tentokrát se nebojí vytáhnout zbraň, ale až jako krajní řešení. A proto mi sice udělá radost B.B., Aesir, Roscoe Street Station nebo Alex, ale ve chvíli, kdy jsem, plný radosti z akce, která konečně dorazila v plné parádě, pochopil, že cesta na střechu je očišťující cestou k závěru, dorazilo neodvratně i zklamání. Nenadávám Mooremu za to, že s akcí přišel pozdě a ani neobviňuji Thorneho z toho, že scénář se vydal úplně jinou cestou. Jenom jsem zklamaný, protože jsem toho ze zbožňované počítačové hry chtěl vidět mnohem více než kulisy. ()

Reklama

Pumiiix 

všetky recenzie používateľa

Absolutně zpackané, škoda. Vizuálně skvělé, natočené taky, ale ten scénář je hrůza. Příběh se nevyvíjí a jde absolutně mimo diváka. Mark Wahlberg byl jako Max Payne dobrá volba, u mě si to potvrdil, ale Mila Kunis ne. Hrála toporně a navíc jí to vůbec neslušelo (je to ta stejná co hrála v Kopačkách?) mohla si role prohodit s novou bondgirl - Olgou Kurylenko – má na první pohled větší herecký talent a navíc je znatelně více „hot“. Ludacris jako poručík – hrůza – stejně jako jeho hip-hoperský akcent – v každé scéně mě iritoval. Slabších 5/10* dávám hlavně za poslední dvacetiminutovku a zmíněnou vizuální stránku filmu. Těším se na druhý díl a doufám, že si někdo dá tu práci a napíše Maxovi pořádný scénář, tedy pokud druhý díl bude jak „slibuje“ scéna po závěrečných titulcích. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Beau Thorne / Based on Max Payne by Sam Lake | Hudba: Marco Beltrami, Buck J. Sanders, Metsuo | Produkcia: John Moore, Scott Faye, Julie Yorn | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Dune Entertainment, Firm Films, Foxtor Productions | Rozpočet: 35 miliónov $ | Tržba: 85,761,789 $ || What's your name? Max Payne. (...) Postava, ktorá sa stala legendou naších myslý, démonom temných nocí strávených za pí.sí. Ako pes za svojím strateným pánom som roky zdvíhal hlavu, za každým, když jsem zaslyšel jeho jmémo: Max Payne. Potajomky, v duchu som stále veril, že sa znova objaví: Max Payne 3. Ale nadarmo. S upadajúcou nádejou som čakal, že sa alespoň jeho duch, jeho svet, jeho bolesť znova ukáže. Rok 2008: Max prichádza striebornou cestou. Prípravy, rozpočet, obsadenie, ukážky... Každý hlboko dúfal, že to môže byť on. No boli aj takí, ktorí pochybovali. Osud strieborného Payna zakotvil medzi potuchami jeho zverencov. Sakraťažkú úlohu utvoriť atmosféru pravého Payna skoro zvládol, no dejovo si chcel nájsť novú, vlastnú cestu. Valkyri ho zároveň uchránili a zabili. Ťažko povedať, čo by sa bolo Maxovým zverencom páčilo viac, zachovať pravý dej a spraviť dvojhodinový videoklip, alebo do toho vôbec nemiešať ani Monu Sax? Najprv rozstreliť štyri dráty na streche mrakodrapu a tak zabiť nepriatreľa v helikoptére, alebo len jednoducho streliť osneženou pištolou do srdca vraha jeho manželky? Odpovede na tieto otázky dáva lineárna reflexia toho, čo bude nasledovať. Niečo podobné, ako pri Nolanovom Batman Begins, ktorý bol vymyslený preto, aby sa mohol zrodiť Dark Knight. Koniec tohto filmu, ktorý si pozrel len asi sám režisér (po záverečných titulkoch) dáva najavo, že sa týmto filmom chcela vytvoriť nová ére Maxa Payna Strieborného, ktorý si svoj temný hlas už v pokračovaniu toľko nevyužije, ako svoje neľútostné umenie strielať v časovom pásme bulett time. 03.06 CET ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $35miliónovTržby USA $40,689,393Tržby Celosvetovo $85,416,905Tržby za predaj DVD v USA $24,286,586 //počet predaných kusov 1,327,325║ Prvý krát čo ma režisér John Moore sklamal, dobre viem že talentu moc nemá ale za to aspoň ako tak zručne či rutinérsky dokázal vždy svoje projekty zvládať, tu to je proste jedná veľká nezáživná bublina, ktorá sa snaží vizuálne tváriť ako pochmúrne ladené "zasnežené/upršané" SIN CITY ale nulový efekt to má pre tento film. Príbehovo otrepané, dokonca ani akcia moc tomu nedá, Mark Wahlberg ako keby držaný na uzde, jedine čo tam robí tak sa tvári ako najväčší búchač/macher. _"Ruky preč od tohto!"_ /25%/ ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (30)

  • Do některých kin šel film pod kódovým označením "Sour Shoes". (duklak2)
  • Vo filme sa objaví nápis Cognitti's Self Storage. Je to odkaz na postavu gangstera Vinnieho Cognittiho z videohernej predlohy. (Jello Biafra)
  • Mila Kunis (Mona Sax) byla nucena naučit se rozebrat a složit zbraň. Sama řekla: "Odteď se můžu živit jako vražedkyně." (duklak2)

Súvisiace novinky

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (viac)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (viac)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (viac)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (viac)

Reklama

Reklama