Reklama

Reklama

Testament

  • Česko Závěť (viac)
Trailer

Tsane žije v zapadnutej srbskej dedinke so svojim dedkom - vynálezcom Živojinom, ktorý chce, aby mu vnuk pre smrťou  ešte splnil tri zdanlivo jednoduché želania. Pre Tsaneho sa však splnenie prianí starého otca značne skomplikuje, obzvlášť, keď sa zo svojej rodnej dedinky vydá predať kravu a nájsť si nevestu. Cestu mu čoskoro skríži podsvetie a ani iné mestské nástrahy na seba nenechajú dlho čakať...Aj vo svojom zatiaľ poslednom filme ostáva oslavovaný režisér Emir Kusturica verný svojmu typickému rukopisu - bujnej fantázii, temperamentnému humoru a pulzujúcej balkánskej hudbe, z ktorých vytvára príťažlivú a pestrú zmes, okorenenú magickým realizmom. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (178)

Ony 

všetky recenzie používateľa

Kusturica jede na svůj setrvačník pořád slušným tempem. Je milé, že se stále ještě dočkáme i originálních drobnůstek a především vražedně rozjeté muziky (původní od Emirova syna Stribora + nějakých těch vykopávek). Slova "Srce je moje violina" se mnou budou cukat ještě dlouho a dojem je rozhodně pozitivní, ale nějak tomu tentokrát chybí duše a tmel. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Rovnako šialené, ako každý iný Kusturica, ale pre mňa o niečo viac stráviteľné. A možno práve tým, že je to šialené o niečo viac a nad príbehom sa netreba nijak zamýšľať. Splniť poslednú vôľu nemusí byť pre chlapca jednoduché, ale ukáže sa to ako ako veľmi zábavné a nakoniec aj príjemné. Inšpirácia z amerických filmov v štýle Sám doma je očividná, akurát tu je brutálnejšia a vyložene iba pre dospelých. Svadba, pohreb, streľba a sex, to všetko zmiešať naraz za zvukov balkánskej hudby je skutočné šialenstvo. Do všetkého sú len tak mimochodom zamiešané aj kruté životné pravdy, ktoré chvíľami nútia k zamysleniu. Ale naozaj len na moment. –––– Hitler vraždil z nenávisti. Dnešné mocnosti vraždia z ušľachtilých dôvodov. ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Klobúk dol nielen pred Kusturicom, ale aj pred mladým Urosom Milovanovicom ktorý zahral Tsana naozaj veľmi dobre. Komédia nepatria k mojim obľúbeným žánrom, ale na tento film som narazil kedysi dávno na STV 2 keď boli myslím štvrtkové večery venované zahraničnej tvorbe z filmársky menej zdatných krajín a bol to tuším prvý film od Kusturicu, až po ňom som si pozrel Čiernu mačku bieleho kocúra. Naozaj veľmi vydarená vidiecka komédia. ()

Pethack 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle už od začátku smrdělo těžce průserovým happyendem, cesta k němuž byla dlážděna scénkami a "humorem", který by seděl snad Troškovým komediím či co já vím komu ale rozhodně ne flmu takového režiséra, který přivedl na světlo tohoto světa Underground. Jebu jim takové ztřeštěnosti! Jebu jim trapné netopýry a raketomet ve zvonici a vůbec... zahrajte mi Kalašnikov. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Prvá tretina filmu sa rozbieha dosť zvolna, môže vás aj napadnúť film vypnúť. V druhej sa zprehladní zápletka, postavy dostanú kontúry a viete, kto je kto a aký stupeň psychopatizmu predstavuje. No a tretia tretina je už čistá kusturicova divočina, kde nechýba nič, čo od neho čakáme. Podľa mňa typický režisérov film, čo znamená, že sa už opakuje, ale keď to stále funguje a filmy netočí každý rok, tak to vôbec nevadí. Prekvapil ma záujem balkáncov o taliansku futbalovú ligu. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (3)

  • Pieseň v karaoke súťaži, kde spievajú Jasna (Marija Petronijevic) a Tsane (Uros Milovanovic), je "Winner takes it all" od skupiny Abba. (vander19)
  • Film, který sledují Tsane (Uros Milovanović) a Jasna (Marija Petronijević) u ní doma, je Scorseseho Taxikář (1976). ((mOnkey))
  • Film sa natáčal v meste Uziče a v dedinke Zlatibor. (vander19)

Reklama

Reklama