Reklama

Reklama

Dealer III

  • Česko Dealer III (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Fanúšikovia Sopranovcov musia vedieť: Filmy trilógie Dealer Nicolasa Windinga Refna majú to najlepšie z blízkeho a osobného zobrazenia každodenného gangsterstva – a nemusíte vidieť žiadny z nich, aby ste pochopili ďalší. Tretia a najlepšia časť série sa zameriava na srbského drogového kráľa Mila, malého zlodeja v pôvodnom filme. Okrem toho, že pripravuje večeru pre 50 hostí na oslavu 25. narodenín dcéry Mileny, pripravuje aj komplikovaný obchod s drogami. Keď namiesto heroínu dostane 10 000 tabletiek extázy, Milo je z novej drogy zmätený a zavolá bývalého bodyguarda a súčasného reštaurátora Radovana, aby mu pomohol. Refn nakrútil nervózny, pohlcujúci film, ktorý sa hrá ako celovečerná verzia paranojou presiaknutej scény varenia cestovín z filmu Mafiáni od Martina Scorseseho. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (176)

Eldrick 

všetky recenzie používateľa

Epilog dánské kmotrovské trilogie se věnuje té nejnesympatičtější postavě ze všech, a to gangsterskýmu bossovi, Milovi, který byl v prvních dvou dílech (stejně v jedničce Tonny) vedlejší postavou. Refn kupodivu opět překvapuje naprosto přirozeným vtažením do vykreslení postavy srbského drogového barona, jenž připomíná něco mezi dnes již zesnulým podnikatelem Peterem Kovarčíkem a producentem Františkem Janečkem, a ukazuje nám jeho druhou (rodinnou) tvář. A právě scény, kdy se na Milovy projevují pohnutky svědomí, jsou těmi nejlepšími momenty filmu. Závěrečná jatka (doslova) jsou jen třešničkou na dortě Refnovy bezskrupulózní série. Série, která je protipólem současného rozmělněného sebeadorujícího Refna, který má hlavu zaraženou pěkně hluboko ve svý vlastní prdeli. ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

(94/2013) / Perfektná séria od Refna, ťažko nájsť podobne ladený film. Momentálne hodnotenie na csfd je 77, 77, 84 čo sa týka celej série. Paradoxne po prvom pozretí mám pocit, že sa jednalo o najslabší kus, aj keď zameranie na srbov bola dobrá voľba. Mikkelsen chýbal kriticky, a Zlatko ho proste nahradiť nedokázal. Celkovo ide film v pravidlách celej série, aj keď scéna s odstraňovaním mrtvol bolo asi to najhustejšie čo je možné v ramci gore vidieť vo filmoch vôbec. Treba určite vidieť všetkých Pusherov po sebe aby človek dokonale vstrebal tú autenticky deresívnu atmosféru dealerov Kodane. (8/10) ()

Reklama

LV.Helter 

všetky recenzie používateľa

Geniálne završenie tejto trilógie. I keď už z Pusheru /// bolo cítiť až moc veľkú komerčnosť, stále to neuberalo na kvalite ba naopak a dať hlavnú rolu "Milovi" je neuveriteľne výborný ťah. Boli tam fakt pár zbytočne daných scen (viz. oslava), ale všetko to kompenzovalo gurmanský-brutálny-krvavý koniec, ktorý bol fakt pekný hardcore i na mäsiara Nicholasa Refna, niečo neuveriteľné.80% ()

Azrael515 

všetky recenzie používateľa

Every dog has his day, again. Po socialnejšej dvojke back to business. Tentokrat sa to poserie pánu ktorý v predchádzajúcich filmoch predstavuje vrchol potravinového retazca v brandži. Ten sa ocitne v patovej situácií a pendluje medzi veriteľmi a oslavou narodenín svojej dcéry. Je to vlastne mix predchádzajúcich príbehov, otcovský a kšeftársky a polemizuje o tom ako skľbiť obe dohromady. Do toho sa primiešava další vnútorny konflikt abstinujúceho Mila. Preto na mňa posobil určite najmoralizujucejšie. Aby som to uzavrel ako celok, Pusher trilogy je rozhodne vrchol zobrazenia sveta a psychológie priekupníkov s drogami. Doteraz boli vykreslovaní značne skreslene a vatšinou charizmaticky, aby to diváka nerušilo a mohol aspon čiastiočne sympatizovať s antihrdinom. Rozprávanie nieje v žiadnom príbehu uzavreté .... takže príbehy si možme dokončiť samy a tým pádom atmosféra filmovu pretrváva i po záverečných titulkách. Není to Scarface, není to Traffic. Je to Trainspotting sveta dealerov, žiadny vzostup ani kšefty za mega sa nekonajú. A stačí tak málo aby sa človek ocitol totalne v s*ačkách. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúce zakončenie legendárnej trilógie dánskeho režiséra Nicolasa Windinga Refna, ktorá sa zaoberá problematikou drog a snaží sa čo najautentickejšie zobraziť pouličný život v Kodani. Tretí film ma síce trochu slabší rozjazd, ale potom, čo sa Milo zapletie do určitého kšeftu sa dej otočí o 180 stupňov a zanechá nejedného diváka v napätí. To je vlastne najväčším pozitívom celej trilógie - autentickosť a v istých oblastiach aj surovosť a nekompromisnosť, presne tak, ako to v skutočnosti vo svete funguje. Celé dianie sprevádza intenzívny soundtrack, vďaka ktorému bol film veľmi napínavý. Poklonu skláňam Zlatkovi Buricovi, ktorý predviedol naozaj obdivuhodný výkon a vlastne aj všetkým hercom, ktorí mali v celej trilógii nemenej zásluh. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (5)

  • Všechny scény byly točeny chronologicky. (antonchigurh)

Reklama

Reklama