Reklama

Reklama

Dealer III

  • Česko Dealer III (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Fanúšikovia Sopranovcov musia vedieť: Filmy trilógie Dealer Nicolasa Windinga Refna majú to najlepšie z blízkeho a osobného zobrazenia každodenného gangsterstva – a nemusíte vidieť žiadny z nich, aby ste pochopili ďalší. Tretia a najlepšia časť série sa zameriava na srbského drogového kráľa Mila, malého zlodeja v pôvodnom filme. Okrem toho, že pripravuje večeru pre 50 hostí na oslavu 25. narodenín dcéry Mileny, pripravuje aj komplikovaný obchod s drogami. Keď namiesto heroínu dostane 10 000 tabletiek extázy, Milo je z novej drogy zmätený a zavolá bývalého bodyguarda a súčasného reštaurátora Radovana, aby mu pomohol. Refn nakrútil nervózny, pohlcujúci film, ktorý sa hrá ako celovečerná verzia paranojou presiaknutej scény varenia cestovín z filmu Mafiáni od Martina Scorseseho. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (176)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Viac než dôstojné zavŕšenie trilógie o dánskej pouličnej špine (pretože aj výraz "gangy" je pre nich príliš sofistikovaný - a mierny). Refn opäť povýšil a posledný diel je opäť ešte drsnejší a krvavejší, než predchádzajúci. A rovnako máme opäť inú hlavnú postavu - tentoraz konečne milujúceho otca, nezávislého zločinca, prekupníka drog, feťáka a sympaťáka Mila. Čo znamená opäť príbeh postavený na rovnakej, ale stále rovnako funkčnej schéme idyla-problém-veľký problém-vyriešenie problému podfarbený osobným pozadím hrdinu, čo je tentokráte snaha o vymanenie sa z drogovej závislosti a svadba dcéry. A samozrejme návrat slávi aj surové naturalistické vyznenie, prenasledujúca dokumentárna kamera a epizódne aj pár starých známych. Možno sa zdá, že sa dej rozbieha pomaly, lenže vy už dobre viete, že to nakoniec príde - a keď to príde, je to tradične poriadny nárez! Najmä, keď sa do toho zapojí "polepšený" Radovan. A Milovi sa jednoducho nedá nefandiť. Záverečná scéna v záhrade nad bazénom je tak trochu symbolická - ilustruje to, ako tretí Pusher vyznieva - teda rozklad a rozpad starého, ktoré je postupne nahrádzané novým; novou generáciou vyholených hláv, čakajúcich na svoju príležitosť. Opäť takmer na plný počet, len pocitovo čosi chýba. 85% P.S.: Chcem spin-off, v ktorom sa nasratý Radovan postaví proti tým hnusným muhamedánom a Poliakom, a poriadne ich nakope. Milo a jeho kladivko sa môžu pokojne pripojiť. ()

iamek 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší díl celé série. Trojka na první dva díly nenavazuje a to je asi jen dobře. První hodina plyne v poklidu a sledujete nekompromisní praktiky Albánců a jiného lidského póvlu. Jenže závěr byl tak dokonalý, že se těžko hledají slova. Scény, kdy se dva týpci zbavují těla, nemá v tomhle směru konkurenci. Naprosto brutální, realistické a uvěřitelné. Celá triologie je z pohledu filmařiny bravůrní. ()

Reklama

movieband 

všetky recenzie používateľa

Po existenciální jedničce, Oidipovské dvojce přichází časovaná bomba v podobě bosse Mila v třetím díle Refnovi temné sociální studie. Trojka pusherovské trilogie je nejpreciznějším, nejvytříbenějším a nejlepším dílem. Už jen díky Milovi, kterého perfektně ztvárnil Zlatko Buric. Refn byl tehdy ve zlatém rozkvětu, který mu otevřel dveře do filmového světa.Stejně jako Requiem za sen, tak Pusherovská trilogie je skvělým filmovým přínosem na téma drog a podsvětí. Po Drive a Valhalla Rising asi nejlepší Refnův počin. PS: Refn si kladivo ve svých filmech vyloženě oblíbil. Závěr jen pro silné povahy. 92% ()

srbak 

všetky recenzie používateľa

Od tohto momentu po dopozeraní posledného dielu tejto nadpozemskej trilógie musím všetkým odkázať, že velebím Refna za jeho životné dielo Pusher Trilogy. Zasa si nemôžem pomôcť a jediné na čo sa zmôžem je dánskeho borca len chváliť (a asi sa aj k nemu začnem modliť). Pusher III je ako orgazmus - síce trvá krátko ale stojí za to. Refnovi srbskí deduškovia Milo (kuchár roka) a Radovan ( Řezník alias Martin Pohl) si užili svoju (snáď) poslednú životnú jazdu a všetkej tej nepodarenej hávedi (narážam najmä na albáncov a poliakov...) vrátane Kodaňského ''cukríkového'' King Konga natrhali prdel. Úžasné, bravúrne, famózne... Takúto eufóriu som nezažil snáď nikdy. ()

papaJA21 

všetky recenzie používateľa

I přes svůj název je Pusher 3 jednoznačně samostatný film, který stejně dobře obstojí bez toho aniž byste viděli předešlé filmy. Naprosto geniální film. Nejrealističtější pohled do života lumpů. Zlatko Burič je neskutečně charismatický herec, tady si zahrál krásně rozporuplnou postavu, Dostává se do izolace jak ve své rodině a co je možná ještě horší ve své branži gangstera. Dravější a mladší dealeři drog z něj začínají mít srandu a neberou ho s respektem na který byl zvyklý a který si dlouho budoval. Veškeré násilí ve filmu není jednoúčelné, je jen demonstrací a vyvrcholení Milova duševního neklidu. Kmotr oproti tomuto filmu je obyčejný odvárek, plný nafintěných taliánů. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (5)

  • Lidé na protidrogových setkání byli skuteční narkomani. (Nathanielmon)

Reklama

Reklama