Reklama

Reklama

Dealer II

  • Česko Dealer II (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Vychudnutý a potetovaný, zároveň hrozivý a čudne nežný, Mads Mikkelsen exceluje ako skinhead, anti-hrdina dánskeho filmu od režiséra Nicolasa Windinga Refna, ktorý sa opäť vrátil do formy. Samostatné pokračovanie nás vracia do drogového kodanského podsvetia kukláčov a šľapiek a zameriava sa na najnižšieho z nich, skinheada Tonnyho. Práve vyšiel z väzenia a dúfa, že sa vráti k svojmu bývalému spôsobu života, ale jeho otec, vodca podsvetia ovládajúci množstvo obchodov s drogami a drogových operácií, s ním zaobchádza ako s nemotorným sráčom. So štýlovou intenzitou udržuje Refn akciu napätú a vecnú. Na jeho poslednom filme, hollywoodskom trileri Fear X, spolupracoval so zosnulým veľkým spisovateľom Hubertom Selbym Jr. (Requiem for a Dream). Dealer II, ako portrét machistického človeka s nízkou úrovňou života, nesie opojný vplyv Selbyho tvrdej prózy. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (197)

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Vedlejší ale výrazná postava Tonnyho z prvního dílu Pushera zde dostala prostor jako postava hlavní. Geniální výkon Madse Mikkelsena v roli mentálně nedovyvinutého outsidera a ztroskotance, který naprosto není použitelný pro život, protože absolutně neví, co si s životem ani sám se sebou počít. Bylo mi ho opravdu líto, protože z objektivního pohledu byla jeho situace díky vnějším okolnostem a díky jeho paralyzující bezradnosti, nemohoucnosti a rozumové omezenosti úplně beznadějná, na což on ovšem musel stále znovu a znovu bolestně přicházet. Dobře, že na konci aspoň udělal to, co udělal. A ne nadarmo je film věnován Hubertu Selbymu Jr., neb jeho povídky se mi u něj opravdu vybavily, nekecám... ()

Azrael515 

všetky recenzie používateľa

Iné mulo, ešte vatšie než som čakal. No z trojky príbehov tento je najcitlivejší. Tonny sa pláca v sračkách úplne iného kalibru. Život mu nakladá pomaly ale isto. Problémy sú skor osobného charakteru než obchodného. No nebol by to Pusher ak by sa neprisunul i prúser s fetom, že. Ten situáciu iba korunuje a hrdinové východisko je rozhodne prekvapivé. ()

Reklama

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

4,5*/5...Pre mňa o niečo lepšie ako výborná jednotka a dôvod je jasný - väčší priestor pre geniálneho Madsa Mikkelsena. Dvojka síce je pomalšia ako jednotka, ale Refn je tu oveľa rafinovanejší a cez zdanlivú menšiu akčnosť kladie dôraz na charakternosť (resp. bezcharakternosť) postáv a robí to dokonale. Pri tom zachováva to, čo bolo silnou zbraňou aj u prvého dielu - autenticita (postáv aj príbehu). Pár scén je priam vychytávkových, pričom za zdanlivou coolovosťou sa skrýva aj psychológia, a Refn s ňou vie narábať bravúrne aj za pomoci minimalistických prostriedkov... Už chápem, prečo po režisérovi siahol "halyvúd", snáď to chlapa nepokazí, bola by ho škoda... našťastie Drive naznačuje, že má stále svoj ksicht:) ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Mads Mikkelsen zaválel. Tentokrát je tu za největšího hadráka, podržtašku, pitomce a přece si vás získá. Narozdíl od Franka z prvního PUSHERA, který všechno táhl tak Tonny se prostě snaží pasivně přihlížet a jen vydělat nějáké ty prachy. Celkově jde o trošičku slabší pokračování, ale závěr je mnohem silnější a dojem hodně zvedá. ()

Jello Biafra 

všetky recenzie používateľa

Pokračovanie slávneho dánského thrilleru sa tentoraz zameriava na dealera Tonnyho z prvého dielu. Čerstvo prepustený z väzenia sa dozvie, že má dieťa s feťáčkou Charlotte a zároveň sa zapletie do kšeftu s drogami, ktorý organizuje jeho parťák Kurt. Druhý diel nezostáva tomu prvému vôbec nič dlžný a opäť sa okrem surovej atmosféry mestskej džungle dočkáme násilných scén, ale predovšetkým tu exceluje skvelý Mads Mikkelsen, ktorý znovu potvrdzuje, že dokáže dokonalo zahrať aj vyholeného slizkého kriminálníka. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (4)

  • Filmy Pusher II a Pusher 3 (2005), který vyšel o rok později, byly natočeny čistě z komerčních důvodu. Předchozí snímek Nicolase Windinga Refna Fear X (2003) byl v USA propadákem, kvůli čemuž dokonce zkrachovala společnost Jang Go Star. (Johnston)
  • Scény byly natáčeny neobvykle ve stejném pořadí, ve kterém se odehrávaly. (Marek#33)

Reklama

Reklama