Reklama

Reklama

Labilní muž, který se dostal ven z psychiatrické léčebny, se snaží přesvědčit svou dceru, že někde na předměstí je zakopán španělský zlatý poklad. (Filmbox)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (103)

sona123 

všetky recenzie používateľa

Film se mi dostal do rukou, aniž bych vůbec věděla, o čem je, nebo kdo v něm hraje. Takže mi chvíli trvalo, než jsem Douglase pod maskou "Čáryfuka" poznala. A dál? Bylo to příjemné, docela vtipné dílko o chlapíkovi, který se ve svém životě snažil, seč mohl - žena mu utekla, dítko na krku, po pokusu o sebevraždu skončil v blázinci, dcera nechala školy a nyní, pracující v McDonaldu, si jej vyzvedne domů a z taťky holt nemůže mít moc radost, protože je trochu cvok, nechává za sebou haldy špinavého nádobí a sní o nálezu dávného pokladu, jehož historii si nastudoval v blázinci...ale otce máme jen jednoho, takže mu dcerka nakonec pomáhá a jak to dopadne, na to už je potřeba se podívat. Vůbec to ale není ztráta času. ()

runner85 

všetky recenzie používateľa

Pán Douglas si po Honbe za diamantem zahral v tomto trošku uletenom filme, kde sa tiež ženie za pokladom a krásna slečna Woodová mu pekne sekunduje ... a teraz k filmu samotnému, jednu vec by som vytkol ale na to som si už zvykol že USA je schopná dať nálepku komédia kde chce, čiže to že som sa nesmial už asi beriem akosi s nadhľadom ale pár úsmevných okamihov to malo a bolo tam trošku tej sentimentálnosti ... ale inak priemer ... ()

Reklama

Webb 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem průser (díky negativnímu názoru na tento film od člověka, kterého respektuji) ale tak špatně to nakonec nedopadlo. Má to sice chyby a působí to naivně, naštěstí čekání na nudu se ukázalo zbytečné, protože snímek docela dobře plynul do svého nezdárného konce a na Evan Rachel Wood se hezky kouká. 50% ()

PEZ 

všetky recenzie používateľa

Taketo nieco som mal chut vidiet. Vyborne mi to napravilo chut po Vaclav-ovi. Je to tak podobne a zaroven tak ine ako spominany film. King of California nie je objavny, ani revolucny, ani prekvapivy. Zato kazdy jeho kusok presne zapada do toho predosleho. Nechapem preco takyto maly-velky film sa neda natocit na Slovensku. Staci na to dobry scenar, dvoch slusnych hercov a zrucneho rezisera. Obavam sa, ze v tom prvom je problem. A coze sa mi tak velmi pacilo? To, ako postavy s dejom preniknu pod kozu a postupna fantasmagoria sa stava cim dalej tym viac realna. Neskutocne presvedcivo zahrane dve hlavne postavy. Evan Rachel Wood tu mala iby 20 rokov, no dokazala, ze je plnohodnotna, "hotova" herecka. A Michael Douglas si spomenul na svoje hviezdne casy, nielenze sa nenajde jedina chybicka, ale dokazal dat postave tak velku dusu, ze mi len tak z hlavy jeho Charlie nezmizne! Mimochodom, velmi dobre tu funguje aj vztah medzi tymito dvoma postavami, ako aj dobrodruzna cast pribehu. A nemoralizuje sa tu. Mila pocta ludom s nadsenim, ktori mozu vyzniet pre druhych ako blazni. A mozno aj su...:) 8/10 ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

..........když byl Charlie v nemocnici, na sociálce si mysleli, že žiju s mámou a na Dětský péči, že žiju s tátou. Táta myslel, že žiju s mámou, máma myslela, že jsem v pěstounské rodině. Pěstounská rodina si myslela, že jsem u táty a tak dál..........toliko o Mirandě, hlavní postavě filmu. A Charlie, její otec ? To je případ sám o sobě. Propuštěn z psychiatrické léčebny, hledá v Kalifornii pradávný poklad. CITÁT - Kdo by nechtěl věřit na zakopaný poklad......... Trochu ujetý, nepravděpodobný, se spoustou nesrovnalostí, ale jinak milé, něžné a jednoduché. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v kalifornských městech Santa Clarita, Los Angeles a Simi Valley. (Terva)
  • Mike Cahill napsal návrh scénáře již v roce 1980. (Terva)
  • Film byl z rozpočtem 10 000 000 amerických dolarů natočen za 31 dní. (Terva)

Reklama

Reklama