Reklama

Reklama

Môj pes Killer

  • Česko Můj pes Killer (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Môj pes Killer je príbehom mladého neonacistu Mareka. Jeho rodičia už osem rokov nežijú spolu. Matka sa dala dokopy s mužom rómskeho pôvodu, za čo ju vyštvala jej ľudácka rodina. V deň, keď Adam zháňa matkin podpis na odpredaj bytu, je konfrontovaný so svojím nevlastným bratom polorómskeho pôvodu. Pre jeho neonacistickú pospolitosť a vlastne aj pre celé jeho xenofóbne vnímanie sveta je však neprípustné, aby sa s bratom vôbec ukazoval na verejnosti. Príbeh sa odohráva počas jedného dňa v chudobnej oblasti na slovensko-moravskom pohraničí, kde dávajú líšky dobrú noc. Môj pes Killer primárne zapadá do kategórie filmov o rasizme, v rámci domácej kinematografii je však omnoho zaujímavejšie jeho zaradenie do širšieho kontextu filmov o rómskej problematike. (RTVS)

(viac)

Diskusia

Artigas

Artigas (hodnotenie, recenzie)

Hodně depresivní film, až na tu stupidní roztřesenou kameru (nechápu, co to mají v posledních letech režiséři za dementní manýry) je to přesně vystižený. 

Uživateľ DViLumbar_E zmazal svoj príspevok.

rambo871

rambo871 (hodnotenie, recenzie)

Ak je toto najlepší slovenský film za posledné dva roky, tak potom si neviem predstaviť aké veľdiela boli tie ostatné filmy.

ambron

ambron (hodnotenie, recenzie)

Film získal Národnú filmovú cenu Slnko v sieti za najlepší film, réžiu a scenár. 

shuster

shuster (hodnotenie, recenzie)

David Linch by sa mohol ucit od tejto pani reziserky. Doteraz neviem o com ten film bol a asi sa to zrejme nikdy nedozviem. Najhorsi film v dejinach kinematografie. A ten popis filmu? Vypaseni potetovani tipkovia su hooligans? Pes je perfektne vycviceny proti vsetkym votrelcom? Chudak psik ani nevedel ci je, ako tam pobehoval kolo tej partie ;) Asi bol zrejme pouzity amstaff kvoli tomu, ze bol bez rizika... A este ta autenticita by ma zaujimala kde bola... Snad len jeden zaber panicka s gaucovym psikom iduca dole schodmi si zoberie svojho psika na ruky. Scenar filmu bol zrejme na dve A4-ky a natoceny bol zrejme za jeden den. Toho roku som videl zopar stuzkovo-maturitnych filmov, ktore boli spracovane lepsie ako toto.

Kristusazapad

Kristusazapad (hodnotenie, recenzie)

A ja už len na záver trochu zaparafrázujem slovami z komentára istého nemenovaného Martina741: "Na zaver len lahostajne dodam : Martin741 je ďalší z tunajšieho osadenstva slaboduchých užívateľov, akých tu môžeme lopatami prehadzovať."

Uživateľ Kristusazapad zmazal svoj príspevok.

Súvisiace novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (viac)

Reklama

Reklama