Reklama

Reklama

Môj pes Killer

  • Česko Můj pes Killer (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Môj pes Killer je príbehom mladého neonacistu Mareka. Jeho rodičia už osem rokov nežijú spolu. Matka sa dala dokopy s mužom rómskeho pôvodu, za čo ju vyštvala jej ľudácka rodina. V deň, keď Adam zháňa matkin podpis na odpredaj bytu, je konfrontovaný so svojím nevlastným bratom polorómskeho pôvodu. Pre jeho neonacistickú pospolitosť a vlastne aj pre celé jeho xenofóbne vnímanie sveta je však neprípustné, aby sa s bratom vôbec ukazoval na verejnosti. Príbeh sa odohráva počas jedného dňa v chudobnej oblasti na slovensko-moravskom pohraničí, kde dávajú líšky dobrú noc. Môj pes Killer primárne zapadá do kategórie filmov o rasizme, v rámci domácej kinematografii je však omnoho zaujímavejšie jeho zaradenie do širšieho kontextu filmov o rómskej problematike. (RTVS)

(viac)

Ocenenia

  • víťazstvo
  • nominácie
  • Snímka sa stala držiteľom slovenskej národnej filmovej ceny Slnko v sieti 2014 v kategóriách Najlepší filmový scenár, Najlepšia filmová réžia a Najlepší hraný film. (Gothar)
  • Zástupcovia Slovenskej republiky zvolili snímku Môj pes Killer ako svoje želiezko v ohni do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2014. (MikaelSVK)
  • Film získal hlavnú cenu v kategórii Celovečerný fikčný film na Filmovom festivale českých filmov Finále v Plzni. (Kristusazapad)
  • Režisérka filmu Mira Fornay získala na MFF vo Vilniuse cenu za najlepšiu réžiu. (Kristusazapad)

Súvisiace novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (viac)

Reklama

Reklama