Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (239)

teutates 

všetky recenzie používateľa

Osobne a úprimne, čakal som oveľa viac... V začiatkoch som si myslel, že ide o nejaký návrat ku klasickým krimi thrillerom 90. rokov, avšak nestalo sa tak. Vraždy podle Jidáše sa nekonali... "Šušľajúca" Ziyi Zhang ma vážne nedostala a to ohromné prekvapenie v pozadí taktiež nie. Prečo to nemohlo ostať pod rúškom tajomstva? samozrejme boom novej doby... tzv. "obrovská pointa" o ničom plná myšlienok... 5/10 a sklamanie ()

Dubro 

všetky recenzie používateľa

Mister Jonáš Ǻkerlund (vytrápil som sa aj s krúžkom nad A) je šikulka v lepení videoklipov a tak teraz dobehol s nejakým zlepencom z výjavov z filmov, ktoré mnohí už videli. Ak niekto náhodou nepozná temné thrillery spred desiatich či dvadsiatich rokov, v kľude si môže pozrieť Jazdcov Ǻpokalypsy a má to, ako v Hriňovej hovoria, „all in one“. Pointu filmu absolventi Policajnej akadémia odhalia hneď v úvode prvého polčasu a absolventi Pivnej akadémie na začiatku druhej rundy. Herecké výkony sú štandardné a akýkoľvek lepší výkon by aj tak slabý scenár filmu pochoval. Účinkovanie Stormareho je tak jedinou záhadou. Na tri háčiky maximálne. ()

Reklama

predators 

všetky recenzie používateľa

Slušná atmosféra a Dennis Quaid v hlavních rolích jinak průměrného "traileru" na Sedm. Tedy pokud jde o tu atmosféru, ta mohla být ještě mnohem lepší, alespoň co do pocitu strachu nebo deprese. Ty se jaksi né a né dostavit a tak zbývá jen závěrečná pointa, která je sice pro někoho překvapivá, ale opět jen opakuje viděné před pár minutama. Jezdci Apokalypsy s sebou sice přiváží něco nového, ale cestou hodně poztráceli... :-) 60% ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Dokud vdovec Quaid v nevyžehlené košili řeší přibývající bestiální vraždy a rodinné trable, dá se to ještě zařadit k solidnímu žánrovému průměru. Od chvíle, kdy apokalyptičtí žokejové začnou cválat do vazebních věznic a márnic, se však pátým jezdcem stává Stupidita. Modlil jsem se, aby pointa nebyla tou, na kterou myslím, ale vzhledem k počtu postav už tvůrci stejně neměli kam uhnout.. Má oblíbená Faidra se podivuje, v kolika thrillerech, dramatech a celkově neúsměvných filmech budeme ještě nuceni zhlédnout scénu, kde si traumatizovaný hrdina cáká vodu do obličeje, jako kdyby to k něčemu bylo, a pak svírá umyvadlo a zmučeně civí do zrcadla. Chápu ji, ale kolikrát uvidí, že má pak dotyčný dokonale suchý účes? ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ďalší klasický vyšetrovací thriller, ktorý sa viditeľne snaží preraziť do levelu kvality, v ktorom má od roku '97 jednoznačné a jediné zastúpenie len 'Se7en'. Budem sa čudovať, ak sa to nejakému filmu niekedy podarí, pretože aj tento námet je len očividnou vykrádačkou. A ak chce niekto uspieť u diváka s takýmto niečím, tak sa môže jedine spoliehať nato, že doposiaľ nevidel žiadnu z fronty podobných zápletiek, ktoré boli doteraz natočené. Zápletka je zo začiatku sľubná, ale pointa sa tvorcom akosi vyšmykla z rúk a potom už len nekontrolovateľne kĺzala po tenkom ľade, ktorý sa pod ňou v závere nakoniec zlomil. Pointa totiž zostala niekde hlboko pod hladinou, nevyriešená, roztrúsená po dne jazera a nikto sa ju ani len nesnažil dať dokopy. Za premrhaný potenciál by mali tvorcovia dostať nejakú špeciálnu cenu. Spomínaný námet a k nemu vysnená herecká zostava totiž ponúkali neobmedzené možnosti. Párminútové výstupy niektorých hercov (Ziyi Zhang, Peter Stormare) naozaj nestoja za zmienku. Čo-to mohli predviesť aspoň Dennis Guaid a Clifton Collins Jr., ich charaktery postáv nemali však dostatok psychologických vlastností nato, aby mali tú možnosť. Paradox je, že napriek ubíjajúcim nízkym kvalitám filmu, som sa nenudil a film ubehol pomerne rýchlo. Moje tri hviezdičky putujú filmu aj vďaka tomu, že sa mi napriek očakávanej, takmer dvojhodinovej minutáži, dostala do rúk skrátený, necelých deväťdesiat minút trvajúci film. Tú ďalšiu polhodinu by som naozaj nezniesol, takže rýchly záver prišiel ako vykúpenie. Vykúpenie pre diváka, pre film však zďaleka nie. 55%. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (2)

  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)

Reklama

Reklama