Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lady Sarah Ashleyová (Nicole Kidmanová) žije svoj život v prostredí povrchnej dokonalosti. Manželstvo bez lásky a bez detí ju pripravili o vieru a všetko, čo kedy malo zmysel. Sarah je presvedčená, že manžel ju podvádza, a tak sa rozhodne opustiť bezpečný život a odcestovať z Londýna do austrálskeho Darwinu, aby muža usvedčila z nevery. Zámienkou na cestu sa stane záchrana veľkej farmy Faraway Downs, ktorú v Austrálii zdedila a teraz čelí bankrotu. Šéf miestnej továrne Neil Fletcher (David Wenham) túži jej majetok získať. Sarah má jediné východisko – dostať stádo 1500 koní na druhý koniec Austrálie. Jej sprievodcom sa na ceste naprieč Austráliou stane nevľúdny Drover (Hugh Jackman), vynikajúci chovateľ dobytka, ktorý je rovnako drsný a nevychovaný, ako je Sarah kultivovaná a uhladená. Drover je tiež vášnivý, ako je Sarah chladná. Ich vzájomnú animozitu zmierni tragédia, kvôli ktorej sa Sarah nečakane stane opatrovníčkou osirelého aborigénskeho chlapca Nullaha (Brandon Walters). Na svojej ceste stretnú nielen množstvo ľudí, ale zažijú aj desivé bombardovanie Darwinu japonskou armádou. Sarah pod vplyvom mocnej a krásnej austrálskej krajiny a vďaka vzťahu s malým Nullahom postupne nachádza samu seba a mení sa na ženu, ktorou vždy túžila byť. Jej problematický vzťah k Droverovi sa mení na váhavý rešpekt, obdiv a nakoniec na lásku. Do ich života však stúpi ničivá vojna. Po prvý raz v živote má Sarah dôvod za niečo bojovať. Bojuje so všetkou vášňou, odvahou a odhodlaním, aby zachránila tých, ktorých miluje... (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (920)

Shit 

všetky recenzie používateľa

Stominutovej příběh roztáhnutej na 165 minut a podle toho to taky vypadá - děsně utahaný a někdy dokonce přímo nudný. Přišlo mi jakoby příběh nebyl vůbec ucelenej, jakoby byl na pokračování, kdy se opravdu asi 3x zdá, že to už končí, nasvědčuje tomu vše kromě času čumění, ale ono to opět oživne a jede dál, ale začíná to zase s nulovou atmosférou a nulovým nábojem a je to o ničem, dokud se film nedostane k nějaký vypjatý a zajímavý části, který ale opět nejsou tak pěkný, jak se zdály z traileru a třeba ta válečná část je teda znatelně chabější a pak to zase skončí a opět začne. Nevim no, nejdřív sem od toho moc nečekal, pak se na to docela těšil a když sem si to pouštěl, tak sem byl hodně natěšenej, ale nakonec sem byl rád, že to vůbec skončilo. Nicméně Hugh Jackman s Nicole Kidman si svoje splnili a záběry Austrálie jsou fakt nádherný, teda pokud se zrovna Luhrmann nerozhodne pro digitální stádo krav a digitální jízdu na koni, to mi přišlo dost trapně viditelný na takovej velkolepě natočenej film. 3,5* ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $130miliónovTržby USA $49,554,002Tržby Celosvetovo $211,342,221Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,427,349 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $29,479,971 //počet predaných kusov 1,809,607║ __Úžasné! Fantastické! Veľkolepé!__ Jediné čo ľutujem že som to nemal možnosť vidieť v kine. /100%/ ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Dve hodiny som si myslel, že umriem od rozkoše. Najfilmovejší film posledných rokov. Čistokrvný gýč povýšený na tú najrýdzejšiu filmárčinu. Fungovalo tam všetko - dokonca aj tie patetické a sentimentálne kydy, ktoré mi tak vadili v traileroch. K tomu brilantná réžia, výborní herci a vymaznaný, zámerne "umelý" vizuál. Nádhera. Záverečná polhodina je však sklamaním. Chýba jej dramatickejší náboj a viac sentimentu. Áno, chcel som slziť ešte viac. A úplný záver, na ktorom strašne vidno, že jedna postava mala zomrieť a pomerne nemotorným strihom je vložená späť do deja, ma už trochu naštval. Napriek tomu je to pre mňa natoľko silný filmový zážitok, že svojich 9/10 premením na tunajšie plné hodnotenie. A neznášam štúdio Fox za to, že debilnou propagáciou potopilo takýto divácky film. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Mám rád Austráliu ako krajinu. Je to pozoruhodný kus sveta a mám rád aj austrálske filmy. Film Austrália chcel byť epickým vysokorozpočtovým megatrhákom o láske a akcii á la Titanic, má skoro tri hodiny, stál 130 miliónov a disponuje na prvý pohľad bombastickým kastingom (nevraviac o renomovanom režisérovi, ktorý natočil jeden z najlepších filmov roka 2001). Ale nakoniec v mojich očiach dopadol ešte horšie, ako Pearl Harbor (ktorý sa svojho času snažil o to isté). Hlavne – ten scenár je strašný. Po originalite v ňom nenájdete ani stopu. Všetko ste už niekde videli – postavy, motívy, zvraty. A oveľa lepšie spracované. V neposlednom rade je to gýč (čo by teoreticky nevadilo, ak by to bol DOBRE spracovaný gýč), humorné scény nie sú vtipné a dojemné scény vás zanechajú chladnými. Nefungujú ani postavy – Hugh Jackman a Nicole Kidman vedia byť fajn, niekedy veľmi fajn, ale ak majú nešťastne napísané roly, tak nie. A tu ich majú napísané tak blbo, až sú kvôli tomu nesympatickí. Čo nie je dobre. Vlastne je to zle. Veľmi zle. Vizuálna stránka OK, ale že by som si z nej sadol na zadok sa povedať nedá. Po dramaturgickej stránke je to hrozne divné, až to vyrušuje: rozprávacom je najnepravdepodobnejšia postava príbehu, najlepšia záporná postava je zavraždená takmer mimo záber a na jej miesto uprostred filmu (!) zasadne nová (úplne nezaujímavá), Jackman s Kidman sa správajú ako nevyzretí puberťáci a postavy prijímajú informácie o smrti iných postáv štýlom „to je škoda, že už nemáte čokoládovú zmrzlinu, ale tak dám si aj vanilkovú, čo už“. Vrcholom je akčné  finále, ktoré malo byť veľkolepé, ale pôsobí dojmom, že bolo dodatočne a nasilu prilepené k pôvodnému koncu, ktorý bol komornejší, čo sa producentom nepáčilo a tak rozkázali natočiť nové finále... ktoré je bohužiaľ mdlé, miestami až útrpné (puška). Myslel som, že situáciu zachráni špecifická austrálska poetická mysterióznosť (ehm). Mýlil som sa. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

No tak tohle Luhrmannovi tezce nevyslo. Skoro bych rek, ze kdo si chce Australii perfektne uzit, at skoukne dokonalej trailer a od filmu da ruce pryc. Protoze tady nefunguje absolutne nic. Jednak pribeh, ten je fakt hodne slabej, v podstate tu zadnej poradnej dej neni, takze se vetsinou nic moc nedeje. Navic je to cely podany takovou utahanou formou, takze se nekonaj zadny silny momenty, zadna velka romantika, zadna osudovost nebo epicnost. S tim taky souvisi to, ze tady vlastne neni zadna gradace napeti a kdyz uz se neco potencionalne silnyho deje, tak to proste nezasahne tak, jak by melo. Co se tyce konce, ty jsou tu ctyri a vsechny tri jsou lepsi nez ten zaverecnej, kterej je jako skutecnej konec pouzitej. Navic ta valecna cast rozhodne neni tak paradni, jak bych cekal a kdyby film ukoncili po 100 minutach po dohnani stada a celou valecnou cast vypustili, vubec se nic nestalo. Dalsi problem jsou herci, Jackman je sice perfektni, ale proste to mezi nim a Kidman moc nefunguje. Za coz hlavne muze Kidman, ktera hraje takovou tu svoji naivni a pysnou kravku, presne ten typ role, v ktery ji nesnasim. No a posledni hrebicek do rakve je hudba, ta by to jeste trochu vytahla, ale to by ji tu muselo bejt vic a lepsi. Takze nakonec si z filmu budu pamatovat akorat tak hezky zabery australie, protoze film je preze vsechny vytky natocenej pekne, ale to je zatracene malo. ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (31)

  • Během natáčení se členům štábu (včetně Nicole Kidman - Sarah Ashley) narodilo patnáct dětí. (duklak2)
  • Nicole Kidman (Sarah Ashley) prozradila, že s účastí na filmu souhlasila, aniž viděla scénář. (Baffer)
  • Russellu Croweovi, který měl ve filmu hrát, byl tolikrát snížen honorář, že z projektu nakonec odstoupil. (duklak2)

Súvisiace novinky

Luhrmannův Gatsby nebude velký. Bude obrovský.

Luhrmannův Gatsby nebude velký. Bude obrovský.

24.02.2011

Velkolepá Austrálie sice jen s potížemi vydělala na svůj rozpočet, ale Baz důvěru producentů neztratil. Studio Warner Bros. mu na novou adaptaci legendárního románu F. Scotta Fitzgeralda The Great… (viac)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (viac)

Hugh Jackman nezpívá – houká

Hugh Jackman nezpívá – houká

04.01.2009

Hlavní hvězda (promiň, Nicole) aktuálního velkofilmu Austrálie zřejmě nemá chuť na další epickou romanci. Jméno Hugh Jackman totiž už nefiguruje v zamýšleném obsazení ambiciózního 3-D muzikálu… (viac)

Luhrmann a ekonomická krize

Luhrmann a ekonomická krize

23.12.2008

Velkohubá prohlášení studia 20th Century Fox o „titanicovském“ potenciálu Austrálie se naplnila snad jen v tom smyslu, že klokaní epos šel komerčně rychle ke dnu. Baze Luhrmanna to však nezlomilo,… (viac)

Reklama

Reklama