Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Season 20 (2020) (séria)


Vrah v kokpite (S20E09)

(epizóda)
  • Česko Vrah v kokpitu (viac)

Obsahy(1)

29. novembra 2013 mieri let 470 spoločnosti Mozambique Airlines z Maputa do Luandy v Angole, zrazu však zmizne z radarov. Rančer v národnom parku Bwabwata v Namíbii nájde vrak lietadla Embraer. Všetkých 27 cestujúcich a 6 členov posádky zahynulo. Vyšetrovatelia zistili, že medzi začiatkom klesania a zmiznutím z radarov uplynulo šesť minút, čo je dostatok času na vyslanie tiesňového signálu. Prečo to piloti neurobili a čo im v tom zabránilo? Regionálne dopravné lietadlo Embraer E-190 bolo v perfektnom stave a deň pred haváriou prešilo dôkladnou kontrolou. Záznam z pilotnej kabíny ukázal, že let 470 prebiehal normálne, kým druhý pilot nešiel na toaletu. Po niekoľkých minútach sa vrátil, ale nemohol sa dostať dovnútra. Krátko predtým, ako lietadlo dopadlo na zem, bolo v kokpite počuť búchanie na dvere a varovné signály. Ale prečo kapitán nereagoval? (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (3)

Sa.sa 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak kapitán během 15 minut opustil cestovní výšku a úmyslně narazil do terénu... :((( Zároveň zabil 33 lidí... Druhý pilot se snažil 6 minut, ale nedostal se pilotní kabiny... :/// Bohužel za rok došlo k  další tragédii letadla Germanwings 9525 Vrah na palubě... Jj prostě neuvěřitelné, ale reálné ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hovado v kabíne a keďže som mal tú česť vidieť túto časť bez poznania názvu, neprišiel som o moment prekvapenia a tým pádom to bol oveľa lepší zážitok. Inak je pomenovanie častí týmto spôsobom veľmi nešťastné. Je smutné, že toto, čo sa stalo v Afrike, nezískalo dostatočnú svetovú pozornosť, a tak to v Európe mohol zneužiť odporný vrah Lubitz v roku 2015. Nech mu je zem ťažká a peklo priúzke. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (1)

  • V epizóde je zmienená aj ďalšia veľmi podobná nehoda, ktorej sa už venovala epizóda Vražda v oblakoch. (ČSFD)

Reklama

Reklama