Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Season 12 (2012) (séria)


Tragédia hokejového tímu Lokomotiv (S12E09)

(epizóda)
  • Česko Tragédie Lokomotivu Jaroslavl (viac)

Obsahy(1)

Letecké nešťastie lietadla Jak-42D pri ruskom meste Jaroslavľ sa odohralo vo štvrtok 7. septembra 2011 o 16:05 moskovského času. Lietadlo Jakovlev Jak-42D leteckej spoločnosti Jak-Service, na palube ktorého bol hviezdny hokejový tím klubu Lokomotiv Jaroslavľ, sa zrútilo krátko po štarte. Mierilo do bieloruského Minska, kde mali hokejisti odštartovať hokejovú sezónu 2011/2013 Kontinentálnej hokejovej ligy. Lietadlo pri štarte z letiska Tunošna v Jaroslavli nenabralo potrebnú výšku a narazilo do letiskového majáku vzdialeného asi 450 metrov od konca vzletovej dráhy. Po náraze začalo horieť, spadlo asi kilometer od konca vzletovej dráhy, rozlomilo sa a časť trosiek spadla do blízkej rieky Volgy. Na palube bolo 26 hráčov profesionálneho hokejového tímu Lokomotivu Jaroslavľ, 11 členov realizačného tímu a 8 členov posádky. Haváriu prežili len dve osoby, palubný inžinier Alexander B. Sizov a ruský útočník Alexander Galimov, ktorý však utrpel rozsiahle  popáleniny na 80% tela a 12. septembra 2011 svojim zraneniam podľahol. Na palube bol aj slovenský hokejista Pavol Demitra a aj traja českí hokejoví reprezentanti Jan Marek, Karel Rachůnek a Josef Vašíček, z ktorých haváriu nikto neprežil. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (2)

Sa.sa 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hodně smutná a opravdu probouzí nemilé vzpomínky na smrt našich hokejistů ... Hmm smutnou zprávou byl důvod katastrofy, ale i toto se stává a není to ničím výjimečným... Holt lidská chyba bude smrtelná kdekoliv na světě bez rozdílu státu, zřízení či systému... :( ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Paľo chcel potiahnuť ešte jednu sezónu. V Rusku je však vždy riziko. Tí piloti veľmi dychové skúšky asi nepodstupujú, nemajú výcvik, v inej časti sme videli, že lietadlo nechajú riadiť i malé dieťa, a keď nie je problém v týchto veciach, tak tam majú človeka, čo nemá cit v nohe a nevie, že brzdí... ()

Reklama

Galéria (15)

Zaujímavosti (1)

  • V súvislosti s možnosťou nadváhy lietadla sú spomenuté dve letecké nešťastia, ktorým sa venovali epizódy Dead Weight a Split Decision. (ČSFD)

Reklama

Reklama