Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Season 11 (2011) (séria)


Neviditeľné lietadlo (S11E12)

(epizóda)
  • Česko Ztraceni v mlze (viac)

Obsahy(1)

8. októbra 2001 štartoval let 686 spoločnosti Scandinavian Airlines z milánskeho letiska Linate Airport do Kodane. Lietadlo McDonnell-Douglas MD-78 so 110 pasažiermi na palube sa však v extrémne hustej hmle pri štarte zrazilo s malým dopravným lietadlom Cessna Citation CJ2 spoločnosti Air Evex so štyrmi ľuďmi na palube, ktoré malo namierené do Paríža. Stroj MD-87 sa pri zrážke vážne poškodil a vzápätí narazil do blízkej budovy. Všetkých 114 ľudí na palube zahynulo. Explózia a následný požiar usmrtili štyroch pozemných pracovníkov letiska v hangári a ťažko zranili štyri ďalšie osoby. Bolo to doteraz najhoršie letecké nešťastie na území Talianska. Všetky čiastkové príčiny tragédie na milánskom letisku Linate napokon umocnila extrémne hustá hmla s viditeľnosťou len do 200 metrov. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (2)

Sa.sa 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Další bordel na letišti, tentokrát Made in Italia... A 118 lidí díky tomu zaplatilo životem... Jj neměli šanci se střetu vyhnout.. To je síla jim 25 minut hoří letadlo na ranveji a vůbec o tom neví... :(( Neskutečný, ale bohužel drsná realita... Njn navíc nemají pozemní radar a vůbec to nikomu nevadí... ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ani keď pán profesor v Marečku, podejte mi pero pomenoval študenta Plhu Mlhom, si nepredstavoval takú "mlhu", že sa vám pred očami rozdrbe lietadlo a vy hovno vidíte, tak ako dispečer nič netušíte a v kľude si sŕkate kávu. Aj polhodiny, takže stíhate i dve kávy. Tu by asi nepomohlo ani keby niekto začal spievať Horí lietadlo. A čo je najhoršie, lietadlo malo označenie SAS. To je predzvesť tragédie, na Slovensku to vieme. ()

Reklama

Galéria (10)

Zaujímavosti (1)

  • V epizóde je zmienená ai zrážka lietadiel na Tenerife. Jedná sa o najhoršiu leteckú katastrofu v histórii s výnimkou 11. septembra 2001 a bola rozobraná v celovečernom špeciáli Zrážka storočia. Neskôr sa katastrofe venovala aj štandardná epizóda v 16. sérii s názvom Katastrofa na Tenerife. (ČSFD)

Reklama

Reklama