Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Season 2 (2005) (séria)


Kapitán, ktorý prežil svoju smrť (S02E01)

(epizóda)
  • Slovensko Odfúknutý kapitán (viac)
Kanada / Veľká Británia, 2005, 52 min

Réžia:

Nigel Levy

Hrajú:

Jonathan Aris (rozprávač)

Obsahy(1)

10. júna 1990 sa počas letu 5390 spoločnosti British Airways z Birminghamu do Malagy stalo niečo neuveriteľné – jedno z okien v kokpite sa uvoľnilo a podtlak vysal kapitána rozbitým oknom čiastočne von, pričom prúdiaci vzduch ho pritlačil zvonka k streche kabíny. Stevard držal kapitána za nohy, aby ho podtlak nevytiahol z okna celého. Aj tak bol kapitán vo veľkom nebezpečenstve, jeho telo bolo vystavené sedemnásťstupňovému mrazu a vetru s rýchlosťou šesťsto kilometrov za hodinu. Okrem toho sa lietadlo v tom čase nachádzalo v jednom z najrušnejších vzdušných priestorov na svete a hrozilo, že sa zrazí s iným lietadlom. Druhý pilot sa ujal riadenia a núdzovo pristál. Na palube bolo 81 cestujúcich a 6 členov posádky. A takmer nikto nemohol uveriť, že kapitán, ktorý bol mimo kokpitu 21 minút, nehodu prežil. Vyšetrovatelia zistili, že uvoľnenie okna v kokpite zapríčinil pracovník údržby, ktorý použil skrutky nesprávnej veľkosti. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (4)

Bozvav

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V životě do té plechovky s křídly nevlezu. Ten mechanik postupoval asi tak, jako já, když si přidělávám na zeď poličku, což znamená blbě. Co díl, to chyba k vůli hamižnosti, nebo lidské blbosti, popřípadě kombinace obojího. první důstojník neskutečný frajer a posádka suprová. Kapitán robocop. ()

Sa.sa 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak paráda za letu se utrhne okno u pilotní kabiny a kapitán je vytažen vně letadla... Naštěstí to přežije... Důvod katastrofy: no prostě mechanik je kokot a použije menší šrouby a navíc ještě kratší...! Takového idiota by jeden dlouho hledal, ale bohužel to není jediný v tomto seriálu o katastrofách... Jj za vším hledej člověka ()

Reklama

Piri 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Čo dodať. Neuveriteľné veci sa stali skutočnosťou. Koordinácia a sila posádky bola kľúčová. Preto aj musia byť piloti neustále pripútaní. Po tomto seriáli na 99% nikdy nesadnem do lietadla. Každá blbosť môže byť osudná. Vtáky v motore, odpad na dráhe, zlá pneumatika, únava materiálu, chybná súčiastka, zaseknuté riadenie, výpadok prístrojov.. Výkon ko-pilota bol bezprecedentný, doslova skúška ohňom. Len som si nevšimol, či im chýbali kyslíkové masky pre pilotov, lebo v dramatizácii ju nemal nasadenú. V tejto epizóde ešte vidieť aká bola štruktúra tohto seriálu, vyšetrovatelia sú na scéne až v poslednej tretine, 2/3 obsahu je priebeh letu a rozhovory. ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama