Reklama

Reklama

Led Zeppelin: The Song Remains the Same

  • Veľká Británia The Song Remains the Same (viac)
Trailer

Hardrockoví LED ZEPPELIN, jejichž mix dráždivého blues a kousavého rocku je katapultoval do pověstného chrámu světové hudby, vás vezmou na strhující cestu. Tento film zachycuje legendární koncert kapely v Madison Square Garden roku 1973 včetně scén z jejich soukromí prolínajících se s jejich vynikajícím vystoupením. Syrový vokál Roberta Planta, riffy Jimmyho Page, rytmy basisty Johna Paula Jonese a bubeníka Johna Bonhama dávají dohromady jedinečnou hudbu – v klasických skladbách jako Stairway to Heaven, Dazed and Confused, Whole Lotta Love a mnoho dalších. Nikdo nejde dál než Zeppelini! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (11)

  • Peter Grant, manažér skupiny, bol v 70. rokoch neslávne preslávený prehnanou ochranou súkromia a financií členov kapely. Jeden takýto moment zachytáva aj samotný film, jedná sa o hádku medzi Grantom a promotérom koncertu. Spolu so scénou, v ktorej bezpečnostná služba naháňa v zázemí fanúšika – votrelca bola nahrávaná v Baltimore Civic Center 23. júla 1973. (hlavicka19)
  • Niektoré ďalšie nahraté a v tomto filme nepoužité sekvencie z Pittsburgu a Baltimore boli neskôr v roku 1990 využité pri strihaní video klipu Led Zeppelin k skladbe "Travelling Riverside Blues". (hlavicka19)
  • Filmové sekvencie z letiska, kde členovia kapely vystupujú z ich privátneho lietadla The Starship (prestavaný Boeing-720, ktorý spoločnosť Contemporary Entertainment v 70. rokoch krátkodobo prenajímala mnohým hviezdam showbiznisu a športovým tímom) a presun na koncert v kolóne limuzín, sa filmovali 24. júla 1973 v Pittsburgu pred príchodom na koncert na štadióne Three Rivers Stadium. (hlavicka19)
  • Režisér Massot realizoval záznam koncertov na 35 mm film v Madison Square Garden v NYC počas troch večerov 27-29. júla 1973. Produkcia bol financovaná výlučne samotnou skupinou. Zvukový záznam bol nahratý quadrofonicky na 24 stôp. Náklady sa nahrávanie týchto živých vystúpení sa vyšplhali na 85 tis dolárov. (hlavicka19)
  • Film bol dokončený na začiatku roka 1976 s vyše 18 mesačným oneskorením. Na newyorkskú premiéru kapela Massota nepozvala, ale ten sa napriek tomu v hľadisku ocitol. Lístok si údajne kúpil ako bežný divák. Behom prvého týždňa v amerických kinách zarobil film 200 tis. dolárov a do konca roku 1977 boli tržby takmer 10 mil. dolárov. Až do vydania 2DVD Led Zeppelin v roku 2003, The Song Remains the Same bol jediným oficiálnym koncertným dokumentom skupiny. (hlavicka19)
  • Peníze odcizené ze sejfu v hotelu Drake se nikdy nenašly a nikdo nebyl z krádeže obviněn. Podezřelé každopádně bylo, že jeden ze zaměstnanců hotelu Drake brzy po tomto incidentu utekl na Jamajku. (HellFire)
  • Led Zeppelin věnovali všechny peníze z prodeje vstupenek a následných párty večírků nadaci "Save the Children". Jen premiéra dokumentu v New Yorku 19. října 1976 tak nadaci přinesla 25 000 amerických dolarů. (HellFire)
  • Štáb měl v plánu natočit více scén z amerického turné z roku 1975, zpěvák kapely Robert Plant a jeho rodina však utrpěli zranění při automobilové nehodě na Rhodosu v Řecku, proto bylo turné zrušeno. (HellFire)
  • Dokument byl kompletně financován z "kapes" členů kapely. (HellFire)
  • Scény, ve kterých hraje Jimmy Page, byly natočeny na skotských nížinách u jezera Loch Ness. (HellFire)
  • Film je sestříhán z posledního koncertu turné, a tak je znát na členech kapely únava. (jirkis)

Reklama

Reklama