Reklama

Reklama

Traja v jednej posteli

  • Česko Život podle Dana (viac)
Trailer

Dan (Steve Carell) píše stĺpček do novín, v ktorom radí druhým, ako si najlepšie usporiadať rodinný život. Jeho vlastné tri dcéry mu dospievajú pred očami a on sa im usiluje byť dobrým otcom a matkou zároveň. Jeho osobný život zostal od smrti manželky pred štyrmi rokmi unášaný v prúde malých i väčších starostí, Dan sa uzavrel do seba a ubíja sa vnútorne depresiami. Jedného dňa sa však niečo zmení. Stane sa to hneď na druhý deň po príchode na každoročné prázdniny na Rhode Island, kam chodievajú aj Danovi rodičia, viacerí bratia a sestra s rodinou. V kníhkupectve stretne krásnu Marie (Juliette Binocheová) ktorá ho na prvý pohľad niečím zaujme. Sympatie sú vzájomné a šťastnému happy endu stojí v ceste už len Mariin súčasný priateľ. Horšie však je, že ním nie je nikto iný ako Danov mladší brat Mitch (Dane Cook). (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (384)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý ma rozveselil. A to tým najlepším možným spôsobom. Hedgesovú tvorbu nepoznám, ale tento film ma jednoducho nadchol, či už perfektným spracovaním, alebo samotnými hercami, ktorý sú úplne bezchybný. Neskutočne uveriteľný a hlavne pohodový Carell, ktorý dokazuje, že mu role mužov čo nevedia čo zo sebou sadnú lepšie ako priblblé komédie typu božský Evan. Roztomilá Binoche, ktorej scény boli plné ženskej elegancie ale aj streštenosti, všetky postavy ako som už povedal sú jednoducho fantastické a každá má svoju pamätnú scénu a každá má čím zaujať. Veľmi pekné nahliadnutie do krízy stredného veku a tiež ako mozaika osudov a vzťahov jednej rodiny, ktorú môžem bez väčších problémov označiť za veľmi trefnú. Tento film sa mi jednoducho páčil a aj keď mal pár slabších miest a koniec bol až tak prirýchli že by sa dalo hovoriť o tom že trocha skazil koniec aj tak mu dávam plný počet aj keď nie úplne stopercentný, ale každopádne Dan Burns si akosi našiel cestu k môjmu srdcu a teraz keď sedím a píšem tento komentár a počúvam Let my love open your door v prevedení Petea Townshenda som absolútne presvedčení, že takéto filmu sú skôr raritou a som veľmi vďačný za tých pár, ktoré som mal možnosť vidieť, pretože sú fantastické. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

Naplánujte si život tak, aby vás stále překvapoval….“. Zpočátku vypadá vše zajímavě: 3 dcery, zajímavej soundtrack a taky S.Carell, který (jak to vypadá) hraje ,,rozumného“ člověka. Bohužel zápletka ve mne vyvolává ,,divný“ pocit trapnosti. V mnoha scénách se místo smíchu cítím trapně i za Dana. A nevyváží to ani sympatická J.Binoche. Zasmál jsem se asi 5x (z toho jednou při tom největším trapasu – asi to byl vtipný trapas). Na to abych se smál podivným tanečním kreacím jsem už starej. A stáří zřejmě může i za to, že mne zaručeně dojme romantický konec. Za slzy se nestydím, ale z některých scén mi běhal mráz po zádech. Snad se nikdo neurazí, když tento film nazvu romantickou (skoro)komedií s trapnými prvky. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Vdovec Dan se seznámí s ženou, která se mu zalíbí, ale shodou okolností jde o přítelkyni jeho bratra, což zjistí o pár hodin později na "rodinné sešlosti". Nabízí se hodně vtipných zápletek, ale nemohl jsem si je v klidu užívat, protože je přerušovaly zprvu Danovy nemísté narážky, pak rodina, která se do všeho sr*la, zkrátka příliš osobních dialogů a konfliktů komedii nesvědčí. Oproti tomu třeba scéna se sprchou byla skvělá! 70% ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ešteže existuje internet. Keď si zrátam, o koľko filmov ma mohli distribútori pripraviť svojou chamtivosťou a nelogickosťou, asi by som na nich musel podať žalobu, uvaliť kliatbu a stále by to nebolo dosť. Keby šlo o film z inej krajiny ako USA, s úplne neznámymi hercami a žiadnymi ambíciami, tak prosím, ale tento maják, ktorý zasvietil v tej najtemnejšej tme filmových sklamaní za posledné obdobie, si bezpodmienečne zaslúži oveľa viac pozornosti. Sympatická a inteligentná komediálna dráma, ktorá zdiaľky pripomínala starší skvost On Golden Pond, samozrejme s aktuálnejšími, ale aj tými tradičnými a klasickými témami bežnej konverzačnej tragikomédie. Obrovskou devízou boli herci, umiernený Steve Carell a jeho herecký prejav je šialene uveriteľný a prirodzený, Juliette kúzelná a Danea Cooka si začínam čoraz viac všímať a obľubovať. Keď k tomu pridáte neskutočne pre uši slastnú hudbu a odmyslíte si trošku jednoduchší záver, budete mať o zážitok postarané. 90%. ()

lesumir 

všetky recenzie používateľa

Romantické komedie moc nevyhledávám a vlastně jsem ani nevěděl o čem to je. Tím pádem jsem býl víc oslněn zápletkou a celkovým vývojem i když závěr byl dost předvídatelný ve všem směrech. , Dan in Real Life je výborně napsán tak, že působí strašně přirozeně, nic extra nadneseného, co by mělo člověka pobavit až překvapit svojí hloupostí. Ono taky obsaditkrále novodobých komiků Steva Carella byl skvělý nápad! Tohle je jako ze života, nic složitého, prostě story o magickém slovíčku, které má krasnou teorii, ale pekelnou praxi. Láska. 8/10 ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku a na Rhode Islandu (USA). (Tygrys)
  • Stejný rytmický projev s kelímky, který předvádějí Danovi dcery, je o pět let později použit Becou Mitchell (Anna Kendrick) ve filmu Ladíme! (2012). (Thanoris)
  • Spoluautor scénáře Pierce Gardner se nechal inspirovat osobní zkušeností z každoročního setkání rodiny své ženy na Rhode Islandu. (HellFire)

Reklama

Reklama