Reklama

Reklama

Králi ulice

  • Česko Králové ulice (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Nekompromisný policajt Tom Ludlow (Keanu Reeves) roky poctivo slúžil v Los Angeles a vždy neúprosne vymáhal spravodlivosť. Len čo sa vyrovnal so smrťou svojej manželky, prichádzajú ďalšie udalosti, ktoré otrasú jeho životom. Keď niekto zavraždí jeho kolegu, detektíva Washingtona (Terry Crews), Ludlow sa okamžite vrhne do pátrania, aby zločinca odhalil. Jeho nadriadení i kolegovia si myslia, že koná unáhlene. Ale keď sa zrazu vynoria dôkazy, ktoré zo zločinu usvedčujú práve Ludlowa, policajt pochopí, že on sám sa ocitol vo veľkom nebezpečenstve. Uviazol v smrteľnej sieti konšpirácie a zrady. Zrejme sa sta nepohodlným a niekto sa ho potrebuje zbaviť. Odteraz už nemôže dôverovať vôbec nikomu a začína bojovať proti všetkým. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (745)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Tom je jedným z najlepších policajtov v Los Angeles. Jeho výsledky hovoria za všetko. To akým spôsobom však svoje zákroky vykonáva, je prinajmenšom trúfalé. Tom nie je typickým zástancom práva, ktorý dodržiava zákony a ctí policajné postupy. Toto všetko o ňom vie aj nadriadený. Ten však pred jeho konaním zatvára oči nakoľko vďaka Tomovím výsledkom kariérne postupuje. Všetko ide tak ako má až do chvíle kedy dvaja gangstri nerozstrieľajú Tomovho bývalého kolegu Washingtona. Nakoľko mali obaja medzi sebou niekoľko konfliktov, podozrivým sa stáva práve Tom. Ten teraz musí opätovne všetko zobrať do svojich rúk a dokázať, že s brutálnou vraždou Washingtona nemá nič spoločné. Jeho zistenia ho privedú na stopu skorumpovaných kolegov. Kam až siaha táto špinavá hra? Pomerne slušný akčný thriller s výborným hereckým obsadením. S kvalitou ich výkonov sa ale rátalo. Jediným "negatívom" filmu je, aj keď výborne zvládnutý, no otrepaný, milión krát videný príbeh. Chcelo to štipku originality. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Po filmoch Training day a Drsné časy s Ch. Baleom, prišiel režisér D.Ayer opäť s podobnou témou. Opäť rušné ulice a v nich nekompromisný K.Reeves. Aby som pravdu povedal, toho drsňaka som mu akosi počas celého filmu nevedel zožrať. Nepresvedčil ma. Zato F.Whitaker opäť potvrdil svoje kvality,možno až prestrelil. Po mizernej úlohe v Uhle pohľadu /na čo to bral?/ opäť úloha hodná jeho oscarových kvalít. Zaujme obsadenie vedľajších postáv, kde sa mihne Dr. House a Zucero zo seriálu Prison break. Slušné krimi, hoci o trošku slabšie ako jeho predchádzajúce kúsky, ale stojí za pozretie. Režisér by nabudúce mohol zmeniť tému, ale ak je to jediné čo mu ide, tak nech pritom ostane. 7/10. ()

Reklama

Pumiiix 

všetky recenzie používateľa

David Ayer nám jako režisér po Drsných Časech naservíroval další skvělý kousek, kterým si mě opět získal. Herecky na vysoké úrovni, Keanu Reeves dlouho takhle nezářil a podle mě si roli drsného agresivního policisty pořádně užíval. Forest Whitaker jako obvykle bez chyby a mezi dalšími zářil i seriálový Dr.House – Hugh Laurie. Příběh má hodně podobný styl jako Training Day, který mám dost v oblibě a je patřičně drsný, nekompromisní a dobře promyšlený, povedené dialogy a v neposlední řadě dobrý scénář, který dává možnost sžít se pořádně s filmem a sledovat se zatajeným dechem každé vyšetřovaní a každou akci. Další co bych vyzdvihl je dobrý soundtrack, který mě jako zastánce Hip-Hopu velice potěšil i když na něm měl z větší části zásluhu ne moc oblíbený The Game, ještě že v samotném filmu nedostal moc prostoru, takže nemohl nic zkazit. 9/10* ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Keanu Reeves jak jsme ho neznal, ale jak jsem ho moc rád poznal. Kriminální filmy byly vždy mými oblíbenými, ale poslední dobou zde nebyl vysloveně zajímavý kousek, který by využíval všech aspektů, které nabízí policejní práce. Až do teď. Nejen morální problematika spojená s policejní prací, ale i mnohem více nabízí Street kings. Velmi dobře napsaný a využitý příběh nečistého poldy, který koná jak cítí a jak má za úkol. V jeden okamžik ho určitě budete chápat, aby jste ho v druhý nenáviděli. Morální problematiku mám moc rád a když se využije v tomto prostředí a se střelnými zbraněmi, proč ne? Na jaké straně a s jakým názorem by jste chtěli být policista vy? Film se nesnaží odpovědět, jen ukázat a nechat vás rozhodnout a tato volnost je velmi příjemná. Mimo to Keanu Reeves odvádí skvělý výkon, stejně jako již starý známý Forest Whitaker a svou holí, kterou asi nechal doma, proslavený Hugh "House" Laurie. Drsná a velmi vkusná podívaná, která neztrácí tempo ani myšlenku. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ayer je späť! I keď mnohých svojím predchádzajúcim filmom nesklamal, mňa áno, ale teraz mi to všetko vrátil aj s úrokmi. Pekelne nabrúsená mašina, ktorá silne konkuruje všetkým filmom o skorumpovaných ochrancoch zákona. Scenár z drsného života policajtov je skvelo napísaný, jeden zvrat strieda druhý a potom sa to všetko ešte raz zvrtne úplne naopak, ale stále to má svoju ucelenú rovinu a príbeh (silného scenáristického komba Wimmer-Ellroy) Ayer drží pevne v rukách. Navyše Keanu je neskutočne pri chuti a vidno, že si svoju postavu užíva, akoby po nej túžil už odmala a teraz sa mu splnil detský sen. Ayer teda takmer pokoril svoj slávny 'Training Day', ale nakoniec ostali oba pre mňa na rovnakej úrovni. Kto by to čakal, že tá istá téma bude aj po tretíkrát v rukách toho istého režiséra stále tak horúcim uhlíkom. 90%. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (20)

  • Scéna, v ktorej Grill (The Game) padne na gauč a hlavou rozbije sklo na ráme fotky, nebola v scenári. Telefónny zoznam, ktorým bol v rovnakej scéne udieraný, bol z peny. (Real Tom Hardy)
  • Scény naháňačky v gangsterskej štvrti sa skutočne natáčala v South Central. Pre tvorbu Davida Ayera to nie je nič nezvyčajné, už aj v minulosti natáčal v podobne nebezpečných štvrtiach. (Real Tom Hardy)
  • První verzi scénáře napsal (pod názvem "The Nightwatch Man") spisovatel James Ellroy, mj. autor knižní předloh k filmům jako L. A. - Přísně tajné (1997) nebo Černá Dahlia (2006). Ellroy má se zločinem vlastní zkušenost: v roce 1958, když mu bylo deset, byla jeho matka znásilněna a zavražděna. Ellroy v roce 1996 napsal své memoáry "My Dark Places." (Rodriguez)

Súvisiace novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (viac)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (viac)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (viac)

Sandra a Forest – posily pro Slye

Sandra a Forest – posily pro Slye

30.12.2008

Jméno Sandra Bullock nám chlapům většinou oživí bolestivé vzpomínky na ten večer, kdy jsme s našimi holkami museli zajít do kina na nějaký ten Sandřin slaďák (konec konců, zvěčnil to Kevin Williamson… (viac)

Reklama

Reklama