Reklama

Reklama

VOD (1)

Agenti Tajnej služby Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) sú poverení ochranou prezidenta Spojených štátov Ashtona (William Hurt) na kľúčovom summite, týkajúcom sa celosvetovej vojny proti teroru. Keď prezidenta krátko po pricestovaní do Španielska postrelia, nastane chaos – počas naháňania atentátnika sa pretnú osudy rôznych ľudí. Medzi divákmi je napríklad americký turista Howard Lewis (Forest Whitaker), ktorý sa domnieva, že strelca zachytil svoju kamerou, na ktorú si celou udalosť nahrával pre svoje deti a na mieste činu je i producentka istej americkej spravodajskej televízie Rex Brooksová (Sigourney Weaver). Tak, ako títo dvaja, aj ďalší ľudia postupne dopĺňajú jednotlivé časti skladačky – a na svetlo sveta tak vychádzajú stále nové a nové, vskutku desivé súvislosti! (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (791)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Tento akčný thriller sa ani nezdá byť taký krátky, aký v skutočnosti je. Film pekne odsýpa, nápad ukázať udalosti z rôznych uhlov funguje výborne. Škoda trošku nedotiahnutého scenára, alebo sú na vine nožnice? Hovorím, teda píšem o ne/využitých postavách, ktorých teroristi využili, teda policajt, najatý terorista a jeho brat ako rukojemník. Týmito postavami sa dal príbeh obohatiť a tých 10-20 min. navyše by sa dalo v pohode zvládnuť. Akcia je svižná, určite pripomenie Bourneovky od Greengrasa, takže týmto príjemným filmíkom si môžme skrátiť čakanie na ďalšie pokračovanie. Ak vôbec bude. Takže z môjho uhla pohľadu ide o svižnú,akčnú jednohubku, ktorá poteší. Film 80%. ()

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Přál bych si, aby se točilo víc podobně zajímavých a netradičních thrillerů. Ze začátku jsem si opravdu liboval, ukázání jedné události z různých pohledů, tzn. z pozic různých lidí, bylo velmi zajímavé. Takovéto filmy, kdy se děj vrací znovu a znovu na začátek a příběh není vyprávěn v jedné příběhové linii, mám hodně rád. Navíc tady se jedná i o zajímavé téma. Takže jak říkám, ze začátku to bylo parádní, napínavé a naprosto nepředvídatelné. Těšil jsem se co příjde dál. Bohužel závěrečné dění mě dost zklamalo, protože se z toho jednak stal typický americký akční film s hodnými, zlými a těmi neutrálními, kteří se dostanou mezi obě strany (příběh malé holčičky a její maminky si mohli odpustit) a jednak se to na můj vkus až moc zamotalo. O náhodnosti setkávání jednotlivých postav a o štěstí a nebojácnosti černocha a jeho kamery ani nemluvím. Když opomenu nějaké divné momenty, tak jsem se bavil velmi dobře a napětí bylo velice slušné. 75% ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to veľmi dobrý thriller. Má výborný a originálny príbeh o atentáte na amerického prezidenta počas prejavu v Španielsku zo šiestich rôznych pohľadov. Spracovanie je vynikajúce, dej je celý čas výborný, obsahuje množstvo zaujímavých prvkov a je mimoriadne dynamický. Všetky pohľady sú skvelo prepracované, vždy nový pohľad prinesie viac infomácií, ako ten predchádzajúci a vrcholom filmu je celá záverečná fáza z pohľadu teroristov. A veľkú pochvalu si zaslúži, že konečne sú teroristi z blízkeho východu zobrazení ako skupina inteligentných ľudí s premysleným plánom, čo sa moc často nevidí. Dobre zvládnutá je aj akcia, síce tej výraznejšej tu nie je až tak moc, ale v poslednej fázi už príde aj tá. Perfektná je automobilová naháňačka, zneškodnenie ochranky, ale aj záverečná scéna so sanitkou. Herecké obsadenie je výborné, Dennis Quaid ako ochrankár, Forest Whitaker v úlohe turisty a mnoho iných veľmi dobre obsadených úloh. Réžia a technická stránka sú špičkové, tu sa dá vytknúť iba niekoľko nepodstatných detailov, ktoré ani nestoja za pozornosť, hlavne, že kamera, strih a celkový vizuál sa postarajú o veľmi kvalitný zážitok. Uhol pohľadu patrí vo svojej kategórii medzi špičku, po mnohých stránkach je to skvelý film a nenašiel som žiadny výraznejší zápor. 85% ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Velmi dobré obsazení vedle dynamického střihu a skoro až zběsile rychlého střídání pohledů se dalo očekávat. Bohužel se nedal očekávat počet těchto pohledů na stejnou věc, který ve výsledku tento film dost sráží. Možná vystřihnout jednu dvě postavy a bylo by to mnohem lepší, ale přesto je děj poměrně nečekaný, překvapivý a svižný. Nevím, zda by takto mohl fungovat jako jedna série 24ky, ale moc tomu nevěřím. Jako svižná jednohubka je to opravdu příjemná 90minut se nezastavující jízda, která trochu působí vykonstruovaně, ale to se jí prostě musí odpustit. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Travisův atentátní Rašomon vás sice v poloze, kdy vaše temeno na polštáři a paty svírají úhel 160°, neuspí, to je pravda, ale logická harakiri a posledních 10 minut festivalu všemožných klišé ukážou, kde je jeho slepý úhel. Když Forestovi, mimochodem asi nejhloupěji se chovající filmové postavě roku 2008, zazvoní na konci mobil, modlil jsem se, ať nevolá ta, co si myslím a neřekne to, co mě donutí kroutit hlavou. Jak je vidět, modlil jsem se málo.. Zase na druhou stranu, buďme rádi, že si americká hlava státu nesestrojila v sanitce z kyslíkové bomby, nosítek a defibrilátoru improvizovaný raketomet a nezneškodnila ty zlé teroristy bez příčiny sama.. Jinak D.Quaid jako tělostrážce krutopřísný - mít ho v týmu Véna Narcis I., Lee Harvey Vondrouš by byl zpacifikovaný dřív, než by člověk řekl: „Globální oteplování existuje!“ ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (15)

  • Asi proto, že se tvůrci přesunuli na úplně jiný kontinent, uniklo až moc faktických chyb. Filmaři si nevšimli, že španělské značky vyžadující zastavení hlásají obyčejné STOP, a ne ALITO, že tam nejezdí typicky americké taxíky a že auta nemají americké poznávací značky. (Kailo)
  • Značná podobnost se seriálem "24 hodin" není náhodná. Scénář se měl stát předlohou celé jedné série příběhů Jacka Bauera. (77Ivana)

Súvisiace novinky

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (viac)

Reklama

Reklama