Reklama

Reklama

Kókaku kidótai: Stand Alone Complex - Solid State Society

  • Japonsko 攻殻機動隊 Stand Alone Complex - Solid State Society (viac)

Obsahy(1)

Pokračování seriálu Ghost in the Shell: Stand Alone Complex odehrávající se 2 roky po konci 2. série. Motoko Kusanagi mezitím opustila Sekci 9 a novým velitelem týmu se tak stal Togusa. Sekce 9 vyšetřuje sérii zdánlivě nesouvisejících incidentů, ale vyšetřování ukáže, že za vším nejspíš stojí jediný pachatel, hacker s přezdívkou "loutkář". Batou navíc odhalí, že i Motoko je do celého případu nějak zapletena. Mohla by právě ona být hledaný hacker? (mandelbrot)

(viac)

Diskusia

petero

petero (hodnotenie, recenzie)

mandes: neskonalé díki

Idaho: máš pravdu, nedá sa to zrovnať. Prvý diel seriálu ma bohužiaľ fakt nezaujal. No hneď s druhím to už bolo iné kafé. Keď sa Motoko pokúšala dostať do tanku modlil som sa aby si nepoškodila svoje perfektné telo. Myšlienka seriálu (resp. tejto druhej časti) tiež dosť dobrá. Tretia - detto. Úvodná skladba super. 25min. seriál. Pohoda. U tretej časi 3D generovaný úvod - výrazné plus. Tachikomi (sú to tie malé tanky?) sú roztomilé. Predo mnou je 4 časť a dosť sa mi to zapáčilo takže uvažujem fakt o 5'> hodnotení. No nechcem sa unáhliť.

Idaho

Idaho (hodnotenie, recenzie)

Nemam potrebu psat komentare, pokud uz nekdo muj nazory vyjadri, nemam potrebu nekoho opakovat. Muj nazor vystihuje zhruba ac trochu neohrabane "gr8 escape" . Ale ted kdyz jsi to nadhodil, asi sem neco napisu. ;-) . A ano, omezeny jsi... Srovnavas dve veci, ktere maji uplne jiny charakter a i kdyz ti napisu sebelepsi argument tak je to jako hazeni hrachu do zdi. GITS filmy a GITS serial + tento film nelze v jedne vete srovnavat nebot jsou to DVE ZCELA SVEBYTNA DILA. Jenze marnost.

petero

petero (hodnotenie, recenzie)

No tie moje nezmysli si ktovieako nevyvrátil, chudáčku. Ja som totiž
narozdiel od teba aspoň nejaký komentár k tomu filmu napísal. A sprosté slová
používam preto lebo mi tu niekto vyčíta obmedzenosť. Z môjho komentáru je dosť
jasné že SSS porovnávam s GITS a Innocence a nie so SAC keďže som ho nevidel.
Inak pekné od teba že si ten film sem nahodil. Akonáhle som to zbadal tak som si
to musel zohnať. To už som ovšem nevedel že to šlo len v TV.

Idaho

Idaho (hodnotenie, recenzie)

Jenze ve svem komentari placas nesmysly vychazejici z neznalosti veci.
Po akčnom Ghost in the Shell (1995) a filozofickej Innocence (2004) prišla detektívna Solid State Society (2006). (cely serial se nese v duchu politckeho thrilleru) Majorka dostala tentokrát obzvlášť sexi fasádu (vis nize), prišla menšia zmena atmosféry (atmosfera je shodna s to v serialu), technické spracovanie na dnešnú dobu ničím neohúri (to je samozrejme sporne, me to staci a libi se mi, je stejne jako serial) dej je v pohode no na celovečerný film je to bohužiaľ iba priemer (i tohle je diskutabilni a vec nazoru, pokud ovsem znas pozadi postav, vec vidis zcela jinak, film bezel jen v japonske televizi, odkud putoval tento mesic na DVD).
Promin ale ty proste nevis ktera bije. Pokud beres pocet hodnoceni na CSFD a IMDB jako bernou minci... mnozstvi hodnoceni svedci o lidovosti. Jsem si jist, ze to zde videlo vice lidi, jen proste nevedi, ze ten film je ve zdejsi databazi. Ja sam jsem ho nahazoval marne asi jeden mesic.
Ty sproste vyrazy to sis mohl odpustit, chudacku.

petero

petero (hodnotenie, recenzie)

Obmedzenosti? Sorra ale ja doma nemám len tak 52 dielov SAC a keď si tak obmedzený to pochopiť tak choď do piče. Hej dávno je to kultom? Film vyšiel len tokto rok a tu na CSFD ho videlo len 6 ľudí a na imdb len 68. To ktovieaký kult nie je. Fanúšikov je pár a takým ako si tým asi nežalí na tom aby si ten film obľúbili aj iný.

Idaho

Idaho (hodnotenie, recenzie)

Ten seriál má 52 dílů po něž se postavy vyvíjejí, dát to do filmu to by měl 4 hodiny, minimálně... takže když ti je to jasné, tak ses ani neobtěžoval to narozdíl od mendese vzhlédnout svědčí o tvé omezenosti.
Tento film má s původními filmy spolenčné jen postavy, avšak náplň a hlavně atmosféra, celá filozofie je úplně někde jinde. Proč to vlastně vysvětluji? Ani nevím.
BTW tu novou postavu má Motoko už od roku 2002... Jak víš. že se SSS nestane kultem? On jim již dávno je, stejně jako je dávno celý seriál. Sorry, ale tenhle film NENÍ pro náhodného diváka. To je pro fandy jako já, kteří na to čekali tak strašně dlouho, věř mi, nejsem sám.

petero

petero (hodnotenie, recenzie)

1) Že film vychádza zo seriálu je jasné už z jeho názvu a neviem čo by som na tomto filme namal pochopiť.
2) Pôvodné dva filmy majú s týmto spoločné okrem názvu aj isté futuristické zasadenie a jednotlivé postavy. Prečo by som ich nemohol porovnať? SSS sa kultom ako je GITS určite nestane.
3) Tak na to by mali tvorcovia trošku myslieť že niekto natrafí na film a mali by mu aspoň trochu naznačiť kto s kým čo mal a kde je čo a ja neviem čo ešte. A keď to nevysvetlia tak ten film nemôže byť dokonalí (pre náhodného pozerateľa ktorý by ho aj chcel pochopiť ale nemá šancu lebo nevidel seriál, nehral hru, nečítal komix atď... CHÁPEŠ ?) a preto dostať plné hodnotenie. Ale inak ťa chápem a pozerať ho nebudem.

Idaho

Idaho (hodnotenie, recenzie)

Petero: tys mě vůbec nepochopil!
Tento film:
1) Vychází ze seriálu a ten je pro jeho vzhlédnutí nutný, jinak ho nepochopíš
2) Ve svém hodnocení se nemůžeš otírat o původní dva filmy, které se seriálem, a tedy i tímto filmem, nemají vůbec nic společného. Není ti divné, že na konci jedničky se s Motoko něco stalo, ve dvojce byla trochu jiná a teď je zase OK???
3) Na FFVII AC se nemůžeš dívat objektivně, neznáš-li hru. Na tento film se nemůžeš dívat neznáš-li seriál.
4) Už to chápeš?

petero

petero (hodnotenie, recenzie)

Solid State Society je veľmi dobrý film a popravde Final Fantasy VII Advent Children bol prvý ktorý ma napadol po dopozeraní SSS že by som ho mal pozrieť (dávnejšie som ho po polhodinke vypol a teraz nepomvšimnute leží v mojej filmotéke), lenže viem že tomu svetu neporozumiem a teraz ho ani nemám veľkú chuť dopozerať lebo niekoho vytočím tým že jeho obľúbenému filmu dám 2'> ako i Innocence. Inak GitS, Appleseed, Akira je samozrejme za 5'>.
Poraďte mi prosím nejaké anime čo by sa mi mohlo páčiť. Prípadne torent =).

Idaho

Idaho (hodnotenie, recenzie)

GITS a GITS Innocence mají se seriálem a tímto filmem jen málo do činění. Totéž se týká "petera". Je to jako se dívat na seriál pozpátku.
Podobná hodnocení mě vytáčela už u Final Fantasy VII Advent Children, kdy to hodnotí lidé, co neznají hru a tedy jim to ani nemůže dávat smysl. Tento film je pokračováním seriálu a předpokládá od diváka, že zná zázemí a jednotlivé postavy.
Mendes, že možná??? Určitě!

petero

petero (hodnotenie, recenzie)

Kokaku Kidotai je celkom zaujímavý svet nanotechnológie. Dúfam že sa raz dostanem k seriálu.

mandes

mandes (hodnotenie, recenzie)

možno.ale už som prví film videl a teraz fičím na seriáli,tak to budem čoskoro meniť

Idaho

Idaho (hodnotenie, recenzie)

Mendes: myslim ze z tech duvodu, ktere jsi tam napsal, bys to ani nemel radeji hodnotit...

Reklama

Reklama