Reklama

Reklama

Moje čučoriedkové noci

  • Česko Moje borůvkové noci (viac)
Trailer 3

Elizabeth (Norah Jonesová), sklamaná mladá žena, sa vydáva na púť po Spojených štátoch, aby spoznala samu seba a vyliečila si zlomené srdce. Na potulkách prežíva nečakané situácie - filozofuje s majiteľom nočnej kaviarne, odhaľuje zúfalé plány hazardnej hráčky, ktorej sa lepí smola na päty, a spoznáva zničený vzťah medzi policajtom a jeho spurnou manželkou. Všetky tieto zážitky menia Elizabethin prístup k životu, vzťahom a nakoniec aj k sebe samej. Oslobodzuje sa od pút minulosti a objavuje novú cestu, na ktorej konci čaká naozajstná láska. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (360)

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Celkom príjemný filmík, ktorý postráda lepšieho režiséra. Wong si síce skúša rôzne spomaľovačky (otravné) a rôzne fintičky, je však častokrát úplne mimo. Film ako taký mal na viac, je tam kopec zbytočnej vaty. S takým sympatickým a kvalitným hereckým obsadením (dominuje veľmi sympatická a pohľadná Norah Jones:))) sa dá urobiť viac...Každopádne tento film má jedno šťastie- aj pri rozpačitých dojmoch pri pozeraní, vo mne dokázal zanechať dlhšiu dobu veľmi príjemný pocit, ktorý mi nedovoľuje klesnúť pod ***:) ()

petaspur 

všetky recenzie používateľa

Elizabeth pochopila, že ji její přítel vyměnil za neokoukanou tvář a bez rozloučení od něj odcupitala. Cítila potřebu poznat nové lidi i srovnat si život a proto se vydala na třísetdenní praxi v roznášení krmě mlsným jazýčkům v nepřeberném množství amerických restaurací a jídelen. Z žádného místa však nikdy neopomněla poslat dopis tomu, se kterým si v těžkých chvílích v dokonalém souladu převalovala v dutině ústní borůvkový koláč. ()

Reklama

lesumir 

všetky recenzie používateľa

I když má Kar-wai Wong svá nejlepší léta za sebou, tak si vzal ginko, pořádně si nainhaloval a ukuchtil borůvkový koláč, který už jen pohledem dává zabrat chuťovým buňkám, avšak když ho okusíte, je to jedna báseň. Takové vizuální orige jsem dlouho nezažil, na někoho mohou působit po čase laciným dojmem, ale já se nenechal vyvést z míry a vychutnával sladkou chuť. Hlubší myšlenku jsem v tom našel a zamyslel. I přes delší pasáže a statické záběry kamery mě to vůbec nenudilo, spíše jako by koláč zaskočil a nechal mě místy úplně v tranzu z průběhu, který neměl velký rozsah, ale dokázal i přesto zaujmout a oslnit, tak trošku vaření z vody, mouky a borůvek :-) Jones, Law, Portman i Weisz bez chyby. Scénář načechraný. ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Je to nuda; děj nemá spád. Začátek filmu, zápletka, pak se jakoby musí hodinu a půl odehrávat víceméně nezajímavý příběh, aby se děj mohl vrátit zpět na začátek a bylo možné celý snímek ukončit rádoby happy-endem. S hereckými výkony nemám problém, Natalie Portman byla nejsvětlejším místem filmu, kdy jsem se chvíli i bavil. Ale sebelepší herecký výkon nevylepší nezáživný scénář. ()

Tommy987 

všetky recenzie používateľa

Melanchólia, hĺbavosť, tragika, podprahová romantika, voyeuristické snímanie... to všetko neodškriepiteľne patrí k Wong Kar-waiovi a je to prítomné aj v jeho prvom anglicky hovorenom filme. Je to síce menej filozofické a "komplikované" ako jeho hongkongská tvorba, ale stále je to excelentne odvedená a výrazne "wongovská" filmárska práca s opäť raz dokonalou kamerou a skvelými hereckými výkonmi. Štvorica vedľajších postáv (Jude Law, David Strathairn, Rachel Weisz a bohyňa Natalie Portman) je zahratých famózne, trošku inak je na tom herecká debutantka Norah Jones, pri ktorej som nevedel posúdiť, či tlmený herecký prejav je autorským zámerom alebo jednoducho dôsledkom menšieho hereckého talentu. Každopádne na svojich hereckých kolegov nemala, ale nedopadlo to ani zle, s jej Elizabeth sa nedalo nesympatizovať (stále ju ale budem mať radšej ako speváčku, než ako herečku). My Blueberry Nights je výborný film, ktorý znalcov Wongovej predchádzajúcej tvorby neprekvapí, no "tých ostatných" môže čakať unikátny zážitok a snáď aj impulz pre pozretie tých skutočných Wongových klenotov ako Stvorení pre lásku či Fallen Angels. 9 / 10 ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (10)

  • Filmový debut zpěvačky Norah Jones. (HappySmile)
  • Název Jeremyho kavárny "Klyuch" znamená rusky klíč. Na předních dveřích je vidět tento název v azbuce. (HappySmile)
  • Norah Jones ani režisér nemají rádi borůvkový koláč. (HappySmile)

Reklama

Reklama