Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhujúci príbeh plný lásky, túžby a intríg rozpráva o vzťahu dvoch sestier Anny a Mary Boleynových, ktoré bojujú o priazeň kráľa Henricha VIII. Jediné, čo sa môže postaviť medzi dve sestry je kráľovstvo. Historická výpravná dráma Kráľova priazeň sa odohráva na dvore Henricha VIII. Zrada i milostné vzťahy sa odohrávajú na pozadí udalostí, ktoré odštartovali anglickú reformáciu. Strhujúci príbeh plný lásky, túžby a intríg rozpráva o vzťahu dvoch sestier Anny a Mary Boleynových, ktoré bojujú o priazeň kráľa Henricha VIII. Život mladučkej Mary je lemovaný rozhodnutiami jej otca a strýka. Vo chvíli, kedy sa kráľ začne obzerať po milenke, majú Boleynovci v ohni hneď dve želiezka. Ich cestu hore, po spoločenskom rebríčku nesmie totiž nič ohroziť. V dobách, keď o osude žien rozhodovala rodina, Mary nasledovala pravidlá a Anna sa rozhodla vzoprieť. Túži zvíťaziť nielen nad svojou sestrou, ale aj nad samotnou Katarínou Aragonskou. Chce sa stať anglickou kráľovnou... (TV Wau)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (500)

Crocuta 

všetky recenzie používateľa

Slušný film, který milovníka historie neurazí a obdivovatele roztomilé Natalie vysloveně potěší. Za zvláštní pozornost určitě stojí především dokonalé kostýmy v nichž jako by postavy vystupovaly přímo z pláten Hanse Holbeina či jiných soudobých mistrů. Aktéři a jejich jednání působí věrohodně, pouze žárlivost a pomstychtivost Jindřicha VIII. je tu mírněna tvůrci, kteří se asi chtěli vyvarovat přílišné drastičnosti - Annino obvinění z cizoložství a incestu je zahaleno řadou nejasností, faktem ovšem je, že před popravou samotné královny byla mučena a usmrcena celá řada jejích přátel a údajných milenců, včetně jejího bratra. A nejeden z nich přitom přišel i o víc, než o vlastní hlavu... ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

film, ktorý - nech si hovorí kto chce čo chce - stavia na hereckom/ženskom súperení Portman - Johansson (zlá - dobrá, prolhaná - nevinná, bruneta - blondína: vskutku "oceňujem" prvoplánový casting - a to nielen v hlavných úlohách, ale kráľ musí mať ako jediný bradu, kráľovná bradavicu, matka prísny anglický výraz a otec/gigúrka falošne pôsobiace smiešne fúziky . . .) nie je veľmi originálny po stránke námetovej (historické/kostýmé filmy, kde nejde o boje, akčnosť a veľkovýpravnosť sú v poslednej dobe celkom zaužívané, Shakespeare in Love či Libertine sp toho dôkazmi), to, že historické fakty "strihá" úplne klipovo sa dá ospravedlniť tým, že filmu ide skôr o myšlienku, než o príbeh (fakt, že v danej dobe sa robili intrigy cez posteľ, zapredanie vlastnej rodiny za cenu zapáčiť sa kráľovi), pre mňa osobne to mohlo byť o desať až 15 minút kratšie, lebo to posledné naťahovanie, kedy už len divák čaká "kedy ju konečne popravia" (a ako to bude režijne riešené) je silnejšie, než záujem o to, aké ešte intrigy sa na plátne kombinujú, takže napokon priemerné 3 hviezdičky; a k tomu súboju - herecky aj žensky tentokrát vyhráva natalie (a to nielen preto, že mám radšej mršky ako slušňáčky); b.t.w. odporúčam oveľa viac Coppolovej Antoinettu alebo Margot! ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $35miliónovTržby USA $26,814,957Tržby Celosvetovo $77,713,866Tržby za predaj DVD v USA $8,218,921 //počet predaných kusov 498,171║ Malá komorná dráma, ktorá po pomalšom rozbehu, kde sa príbeh len z ľahka hrá sa divákom a necháva ho v kľude prežívať rozmary Boleynových dievčat na kráľovskom dvore, postupne vybaľuje z ponúknutého príbehu o prehnanej láske ku kráľovi Henrymu silné tromfy, ktoré postupne vo svojej sile vyznejú samým záverom filmu, kde príde na skutočné sekanie hláv za oddanú lásku ku kráľovi. /videl v kine: 80%/ ()

Arx 

všetky recenzie používateľa

Film Králova přízeň mi tak trošičku připomněl Formanovy Goyovy přízraky a to nejen kvůli obsazení Natalie Portman ale hlavně hodně podobným stylem filmového zpracování. Film jako takový není vůbec špatný. Asi to nejlepší na celém filmu jsou herecké výkony. Obsazení ve filmu je opravdu na vysoké úrovni a slavnými herci se to tu jen hemží. To co ale film sráží do kolen je hlavně nepříliš povedený scénář, režie a určitá chladnost a ukradenost jednotlivých postav, která je ze snímku přímo cítit. Filmu prostě chybí nějaký šmrc, chuť a jde spiš o průměrně zrežírované dílo s dobrými herci, kteří alespoň částečně film zachraňují. Filmu tedy nakonec dávám 70% ale už teď je mi jasné, že už bych se na něj asi podruhé nepodíval. ()

Viktooorka 

všetky recenzie používateľa

Opět se ukázalo, jak jsem neznalá historie a ano vím, měla bych se za to stydět. Stydím, ale zase mám obrovskou výhodu, protože mě v tomhle filmu neštvou nesrovnalosti, nechybí významné osobnosti a nějaké historické události, které vyvolaly právě tyto královy avantýry, mi požitek z filmu nijak nekazí. Proč?? Páč jsem o tom, do konce filmu a následnému přečtení na wikipedii, téměř nic nevěděla… Vidíš maminko, jak jsou filmy užitečné :o) Smekám před hereckým výkonem Natalie Portman, ač jsme ji díku její roli půlku filmu nepřála nic hezkého, závěrem mě úplně dostala. Opravdu mi nezbývá než děkovat Bohu a svým rodičům, že se rozhodli mě zplodit v době, kdy o své budoucnosti a svém partnerovi můžu rozhodovat sama a nemusím se bát, že by mě král nechtěl, když nebudu čistá. No holt všichni nemáme na drahý sprchový gel, jako lid od dvora! :o) Nejenže mi film opět malinko otevřel očka, opět mě lehce zavedl do historie, kde (ač chcete nebo ne) není tak důležité, zda se pevně drží historické linie, ale kde se snaží zaujmout, ukázat a připomenout dobu, která byla a která nikdy nebude zapomenuta. A detaily si přeci v dnešním 21. století můžeme přečíst na internetu? No nemám pravdu? Takže se prosím Vás, nechte unášet krásným hereckým obsazením, prvotřídními kostýmy a příběhem plný intrik, zrad, smrti, odpuštění a „lásky“ :o)) ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (41)

  • Mesiac pred začiatkom natáčania začala Natalie Portman navštevovať hodiny anglického prízvuku pod vedením trénerky dialektu Jill McCullough, aby lepšie zapadla do role. (Arsenal83)
  • Film zobrazuje otce Boleyna jako milujícího a starostlivého člověka. Ve skutečnosti byl ale znám jako zcela bezcitná osoba. (novoten)
  • Natalie Portman (Anna) a Scarlett Johansson (Mary) uviedli, že ich kostýmy boli životne dôležité pre rozpoznanie ich charakteru. Ich šaty im dodávali dobré držanie tela a farby pomáhali reprezentovať ich osobnosť. Annine výrazné a jednoduché farby ukazujú, že chce dosiahnuť svoj hlavný cieľ. Jemnejší a oveľa komplikovanejší dizajn šiat Mary ukazuje, že je skromnejší človek a snaží sa byť sama sebou. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (viac)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (viac)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (viac)

Reklama

Reklama