Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhujúci príbeh plný lásky, túžby a intríg rozpráva o vzťahu dvoch sestier Anny a Mary Boleynových, ktoré bojujú o priazeň kráľa Henricha VIII. Jediné, čo sa môže postaviť medzi dve sestry je kráľovstvo. Historická výpravná dráma Kráľova priazeň sa odohráva na dvore Henricha VIII. Zrada i milostné vzťahy sa odohrávajú na pozadí udalostí, ktoré odštartovali anglickú reformáciu. Strhujúci príbeh plný lásky, túžby a intríg rozpráva o vzťahu dvoch sestier Anny a Mary Boleynových, ktoré bojujú o priazeň kráľa Henricha VIII. Život mladučkej Mary je lemovaný rozhodnutiami jej otca a strýka. Vo chvíli, kedy sa kráľ začne obzerať po milenke, majú Boleynovci v ohni hneď dve želiezka. Ich cestu hore, po spoločenskom rebríčku nesmie totiž nič ohroziť. V dobách, keď o osude žien rozhodovala rodina, Mary nasledovala pravidlá a Anna sa rozhodla vzoprieť. Túži zvíťaziť nielen nad svojou sestrou, ale aj nad samotnou Katarínou Aragonskou. Chce sa stať anglickou kráľovnou... (TV Wau)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (500)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $35miliónovTržby USA $26,814,957Tržby Celosvetovo $77,713,866Tržby za predaj DVD v USA $8,218,921 //počet predaných kusov 498,171║ Malá komorná dráma, ktorá po pomalšom rozbehu, kde sa príbeh len z ľahka hrá sa divákom a necháva ho v kľude prežívať rozmary Boleynových dievčat na kráľovskom dvore, postupne vybaľuje z ponúknutého príbehu o prehnanej láske ku kráľovi Henrymu silné tromfy, ktoré postupne vo svojej sile vyznejú samým záverom filmu, kde príde na skutočné sekanie hláv za oddanú lásku ku kráľovi. /videl v kine: 80%/ ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„Á, Boleynovic děvky..“ Královský dvůr Tudorovců plný intrik, sňatků z rozumu i nerozumu a pokládání hlav královen na špalek odměnou za neschopnost zplodit mužského následovníka trůnu. Ideální prostředí pro chytré Boleynovy dcery, které, ač se o nich tolik nemluví, velmi významně otáčely kormidlem Albionu 16.století. V čem má prsty BBC je už tradičně ku prospěchu věci bez rádoby efektních pozlátek a navíc podporované precizními hereckými výkony (za všechny bych jmenovat trojici Thomas, Bana a šestiprstá čarodějnice Portman). Chápu, že byla jiná doba, ale čekání se ztrátou panictví na svatební noc a navíc v košili odkrývající maximálně 10 % těla se mi jeví jako značně nepraktické a buďme rádi, že tento zvyk již prakticky vymizel, neboť se tím vyloučila hrozba zakoupení mrtvého zajíce v pytli.. ()

Reklama

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Vysvětlí mi někdo, Jak dostal Justin Chardwick, režisér tak maximálně několika seriálů, příležitost natočit historickou romanci s třemi hvězdami? Já to nepochopím a je to pro mě i smutný fakt, že film byl skoro i zabit hned na počátku. Režisérské kvality tohoto muže totiž nejsou nijak úchvatné a Shekhar Kapur by si svou možnost asi užil o dost více. I přes herecké obsazení není výsledek nijak působivý ani zajímavý. Celý film je naprosto jednoznačný od okamžiku, kdy přijede král do panství rodiny Boleynových. Eric Bana jako král je velmi dobrý, arogantní a silný, ale někdy i správně emocionální. Oproti tomu Scarlett Johansson nechala svůj půvab doma a dokazuje, že má možná tak velká prsa a to je tak vše (nezlob se na mě, víc si neukázala). Oproti tomu Natalie Portman představuje perfektní ženu dvou možná tří tváří, která se po celý film mění a vyvíjí. Bohužel se není ve výsledku na co dívat, protože příběh je velmi jednoduchý a přímý, možná tak historické události okolo, ale těm se film skoro nevěnuje. To je vcelku zvláštní, když si uvědomíme, že se film věnuje velmi důležité epoše, které změnila tvář Anglie navždy. Slabší 3* nebo silnější 2... tak raději méně, červené pásmo se mi nelíbí... ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Taká otázka: Koho napadlo, že by Chadwick mohol zvládnuť takto veľký projekt?? Televízny režisér možno, ale režisér Ríma, Tudorovcov alebo Hry o tróny a nie toto. Historická dráma o sexe, so Scarlett a Natalie, to mohol (a mal) byť kult a je to iba limonáda. Cudná limonáda s minimálnu ochotou pritlačiť na pílu, pričom si to látka vyžadovala. Pri všetkej objektivite, odmyslite si že každú nepodstatnú rolu hrá nejaký známy herec a čo vám ostane? Červená knižnica. Koniec to potom trochu zachraňuje (byť je ľahko predvídateľný), ale nudu z dvojhodinového sledovania prázdneho uslzeného príbehu o intrigách jednej šlapky, rozhodne nevynahradí. PS: Obsadiť ústrednú duo do spoločného filmu bol vynikajúci marketingový ťah, uznávam, lenže sú obsadené opačne. Ich výzor, vystupovanie, imidž aj celá ich kariéra hovorí o tom, že Natálka je neviniatko a Scarlett vamp. Divný casting. ()

meave 

všetky recenzie používateľa

Páči sa mi Tronovo hodnotenie. Snáď k celkovému kontextu by som dodala, že pohľad je historicko-mužský, keď za všetko vlastne môžu ženy a kráľ je iba obeťou ich rafinovanosti či neschopnosti splodiť mužského potomka, inak nežný muž, túžiaci po láske a nekompromisne oddaný svojmu kráľovstvu. Brr. Mnoho mu nepridal ani nevýrazný herec. Nevravím, že bez emócií, ale dalo sa z toho vytrieskať omnoho viac. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (41)

  • Film zobrazuje otce Boleyna jako milujícího a starostlivého člověka. Ve skutečnosti byl ale znám jako zcela bezcitná osoba. (novoten)
  • Mesiac pred začiatkom natáčania začala Natalie Portman navštevovať hodiny anglického prízvuku pod vedením trénerky dialektu Jill McCullough, aby lepšie zapadla do role. (Arsenal83)
  • Vo filme je uvedené, že sa Anne Boleynová (Natalie Portman) sobášom s Henrym Percym (Oliver Coleman) stane vojvodkyňou z Northumberlandu. Tento titul však vtedy neexistoval a vznikol až za vlády Henrichovho syna Eduarda VI. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (viac)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (viac)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (viac)

Reklama

Reklama