Reklama

Reklama

V Saudskej Arábii dôjde k teroristickému útoku, pri ktorom zomrú desiatky zamestnancov ropnej spoločnosti. FBI vyšle do akcie svoj najlepší tím, vedený energickým agentom Ronaldom Fleurym (Jamie Foxx). Na vyšetrenie celej udalosti majú iba päť dní. Saudskoarabská realita im však uštedrí tvrdú životnú lekciu. Napriek tomu, že nechápu kultúru, v ktorej sú nútení dočasne žiť, a cez neochotu úradov spolupracovať sa im nakoniec podarí zdanlivo nepolapiteľným teroristom dostať na stopu. Otázkou ostáva, či nebude táto teroristická bunka pre štvoricu agentov a pár ich miestnych kolegov príliš veľkým sústom. (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (617)

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Scénáristicky jednoduché, maximálně úsporné, dynamické a příjemně koukatelné bez zbytečného kecání. Rovněž se tu nehraje na ničí stranu. To znamená, že agenti FBI tu nejsou stroje na amerikanismus a zdaleka ne všichni arabové jsou pro Alláha ochotni páchat sebevraždy. Určitá politická nekorektnost tu je, ale natočit film o takto ostrém a aktuálním tématu je už samo o sobě při tak vysokém rozpočtu relativně kumšt, takže tvůrce po této stránce hanit příliš nelze. A nelze je vlastně hanit ani co se technické stránky týče. Tam spíše zaslouží pochválit vrchní producent Mann, neboť když akce, tak je spíše "jeho". Typické vizuální prvky, střihová skladba a hlavně skvostný zvuk a přehlednost. Akce je zkrátka vynikající, syrová, rychlá. Především pak závěrečná desetiminutová přepadovka je nejlepší akcí letošního roku. Ano, lepší než Bourne. ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Staré klingonské príslovie hovorí : Ak uplácaš z hovna umelecké dielo, bude to estetika, ale smrdieť neprestane. Zlí Arabi vyhodili do vzduchu piknikujúcich Nevinných Američanov a preto musia prísť štyria americkí Hrdinovia aby za pomoci Dobrých Arabov zlikvidovali Zlých Arabov. Áno, takto zjednodušene Kingdom pôsobí. Bez ohľadu na to, že i mňa rozčuľuje moderný trend ručnej epileptickej kamery, musím uznať že Berg je fajn remeselník, bohužiaľ sa snaží podať politicky nekorektnú tému politicky korektnou formou. Každopádne je fajn, že sa tu už objavujú aj Dobrí Arabi , hoci sú to len tí, ktorí si uvedomujú, že americká národná bezpečnosť závisí od pravidelných dodávok Saudskej ropy. Tí čo to nejak nechcú pochopiť, resp. nechcú pochopiť, prečo má profitovať z nerastného bohatstva kráľovstva len malá časť obyvateľstva a cudzí národ sú samozrejme Zlí Arabi . Ja už chcem konečne vidieť film, ktorý rozoberá nezjednodušujúcim prístupom príčiny terorizmu , nie jeho následky a ukáže obom stranám rovnako, že bez vzájomnej tolerancie a úcty všetkých majoritných kultúr to táto planéta môže zabaliť. Veta na konci by bola fajn keby sa nedala chápať dvojako. A síce, že v lepšom prípade sme rovnakí, v tom horšom že to neprestane kým jedna strana definitívne nevyzabíja druhú. 4/10 najmä za výborné titulky ()

Reklama

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Schematický akční thriller, který má všechny neřesti blockbusteru a akčního filmu americké provenience k tomu. Všechna ta klišé a nelogičnosti vyprávěného příběhu, nezranitelnost a nesmrtelnost hlavních (amerických) hrdinů, ,,Rambo style", kdy 3 zvláštní agenti plus jedna agentka plus jeden místní policista vykosí celou čtvrť muslimských teroristů... Škoda, mohl to být skvělý film... ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Nadupané, emocionálne silné, efektné. Strich je šialený kolotoč, ktorý sa rúti od začiatku až do poslednej tretiny, kde sa už nevládzete držař a ani dýchať. A na konci spadnete, ako sa patrý. Obsadenie tiež bezchybné, Jamie Foxx to je... A že potom čo vadilo? Čo nedovolilo maximálne hodnotenie? Čo bolelo? Krutá pravda na konci. S elegantnosťou jednej vety. Od tej sa Vám chce plakať, no samý obsach filmu Vám to nedovolí. Barbarstvo. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Na Kralovstvi jsem sel s tim, ze podobnej film - Cerny jestrab sestrelen se mi nelibil, ale tohle toci Berg, jehoz filmy mam rad a tudiz jsem doufal. Ale mel sem tusit, ze jmeno Michael Mann tu neni jen tak pro nic za nic. Pokud je ve filmu akce, tak ji asi neni co vytknout, pekne realisticka, krvava a bez nakejch hrdinskejch scenek. Skoda, ze tu je poradna akce jen na konci a krome toho jen par malejch prestrelek. To mezi tim se tvari jak neco mezi reportazi CNN a dramatem ve stylu americani se zas do vseho serou. Takze mi film vetsinu casu pripominal film Michaela Manna, tudiz nuda. Nastesti se precejen sem tam projevi Berg a je tu nejaky odlehceni nebo vtipek. Ze zacatku me film naprosto zahltil desitkama jmen a udalosti, ze jsem mel problem se orientovat a pritom ve vysledku jde o obycejny vysetrovani teroristickyho utoku. Nemuzu rict, ze bych se vylozene nudil, precejen Berg Mannovi uplnou devku nedelal, ale ani me film nak vyrazne nezaujal a krome ty akce se tu vlastne nic moc nedeje. A ani ty herci nejsou nak vylozene sympaticky, nejlepsi je asi Cooper, Foxx spatnej neni, Bateman je zbytecnej, Piven je aspon vtipnej a Garner me rozcilovala. Ale hezky 3* to budou. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (25)

  • Herci se do Saúdské Arábie vůbec nepodívali. Záběry tamních exteriérů pořídil jen druhý štáb a Blízký východ "hrála" Arizona. (Siriuss)

Súvisiace novinky

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

07.03.2012

Wahlberg a Berg spojí síly. Po Bitevní lodi, jasném kandidátovi na popcornový výplach roku, se Peter Berg pokusí o něco vážnějšího a realistického ve stylu Království. Před časem se osobně seznámil s… (viac)

Foxx se šťourá v rasových vraždách

Foxx se šťourá v rasových vraždách

30.10.2007

Jamie Foxx se ožehavých témat neleká. Po vyšetřování bombových útoků na Blízkém Východě se opět spojí se scenáristou Království Mattem Carnahanem, aby se tentokrát popasoval s rasovými problémy.… (viac)

Reklama

Reklama