Reklama

Reklama

Divácky megaúspešné ťaženie zvieratiek z newyorskej ZOO - tučniakov, kráľa lemurov Juliana a hlavne kvarteta zvieratiek Alexa, Martyho, Melmana a Glorie sa vracia v skvelom animovanom filme plnom situačnej komiky, ktorá je mimoriadne príťažlivá pre všetky vekove kategórie divákov. Partia zvieratiek sa chce tentokrát vrátiť z Madagaskaru späť do svojej ZOO pomocou havarovaného lietadla. Nikto ale netuší, že lietadlo havaruje druhý krát a to v Afrike... (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 4

Recenzie (737)

freddy 

všetky recenzie používateľa

Velice příjemný oddechový animák a možná k mému mírnému údivu velmi zdařilé pokračování příběhu o čtyřech afrických zvířatech z newyorské zoo, která se dostala na svobodu a nyní se z Madagaskaru přesouvají do Afriky, odkud pocházejí. Tenhle film totiž nikterak neztrácí na kvalitách oproti prvnímu dílu, naopak pokračuje v nastoleném stylu a musím říci, že bylo velice zábavné sledovat další eskapády hlavních hrdinů, a samozřejmě potěšila i nebojácná newyorská babča, stejně jako parta mafiánských tučňáků (scénka s opičími odbory byla geniální) a samozřejmě král všech lemurů Jelimán. Zkrátka jsou tady všichni, kteří zazářili v prvním dílu a je to další porce zábavy a humoru, která jednoznačně potěší. Nevím, kam na ty nápady ti tvůrci chodí, ale celý film nemá jediné hluché místo a já se bavil opravdu královsky. Těžko cokoliv více dodávat, prostě jsem byl a pořád jsem ohromně nadšený a jsem za toto pokračování opravdu velmi rád, nyní mi nezbývá než doufat, že se ještě nějakých příběhů s hlavními hrdiny z tohoto filmu znovu v budoucnu dočkáme, rád bych viděl další pokračování jejich osudů. Co se týče hodnocení, tak to je o hvězdičku nižší než u prvního dílu, ale to je z toho důvodu, že už u prvního dílu to bylo s tím hodnocením na hraně a nakonec jsem se přiklonil k pěti hvězdám, nyní je to taktéž na hraně, ale tentokrát abych to hodnocení vyrovnal, tak se přikláním k nižšímu počtu v podobě čtyř hvězd. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Lev Alex, zebra Marty, hrošica Gloria, žirafa Melman, lemur Julien a štyria militárni tučniaci... to sú starí známi zvierací hrdinovia z amerického animovaného filmu "Madagaskar", ktorý bol vyprodukovaný v roku 2005. O tri roky neskôr, v roku 2008, sa táto zábavná partička vrátila na plátna kín v pokračovaní "Madagaskar 2: Útek do Afriky" (Madagascar: Escape 2 Africa). Mne osobne urobili radosť. Pri ich novom africkom dobrodružstve som sa bavil hádam ešte o trochu viac ako pri pôvodnom snímku. S radosťou tomu dám pekné tri hviezdičky. *** ()

Reklama

Tom Riddle 

všetky recenzie používateľa

"Well, you've got to march right up to this woman, right? You look her right in the eye, you lean forward, right, just a little, just almost all the way, hm, then you let her lean forward just another little bit 'til you're just a lips distance away from each other, hm, and then you just tell her... how much you hate her." ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Čo by si urobil ty, ak by ti ostávali posledné dva dni života?" - "Naučil by som sa poriadne hvízdať alebo obsadil susedné štáty a zaviedol v nich vlastnú ideológiu." Strašná šupa. Najlepší diel trilógie. Jednotka bola blbosť a hoci sa trojka snažila kráčať v stopách dvojky, nemala na ňu. Čiže naozaj máme dočinenia s najvydarenejším dielom. Dvojka kašle na logiku a stáva sa sériou miestami takmer až pozoruhodných vtipov (tučniaky študujú mimoriadne odborný výkres meganáročnej stavby, na čo sa veliteľ pochybovačne spýta "Ste si istý, že to bude lietať, Kowalski?", na čo Kowalski odpovie "Áno, len toto urobíme takto a toto takto", párkrát výkres preloží do tvaru lietadielka a hodí ho). Fóriky sa definitívne odtŕhajú od reality, takže je v nich možné všetko (bitky s maniakálnou babičkou, žralok, odborárske opice). Prospela tiež zmena prostredia, keď nudnú newyorskú ZOO resp. nudný Madagascar vystriedala pestrofarebná, veselá a bláznivá Afrika. Tá umožňuje doteraz nezaujímavým štyrom hrdinom (lev, zebra, hroch a žirafa) "naplno prepuknúť". Prvé dve časti MADAGASCARU sú totiž paradoxne známe tým, že (mala to aj DOBA ĽADOVÁ) hlavní hrdinovia sú slabí, kým šialené podporné postavičky fantastické. Vďaka Afrike tentokrát ale šťavu získali aj hlavní hrdinovia (lev je až teraz konečne poriadny gay, zebra rieši existenciálne problémy "Musíš uznať, že ste si dosť podobní..."). Plný drajv snímka však získava zasa až nástupom "vedľajších" postáv, či už sa jedná o párik vychcaných odborárskych opíc ("Chcete, aby tieto fotky poletovali naprieč savanou?"), samozrejme fenomenálnych tučniakov ("Hlásenie!" - "Stratili sme dvoch pasažierov." - "To nestojí za reč."), alebo o maličkého Morta, ktorý je zo všetkého vždy pokakaný a tak naňho tvorcovia v dvojke poštvali gigantického žraloka (!!!). ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Očekávaný recyklátor, ve kterém je polovina (nemyslím první) vcelku zábavná a svižná, druhá je utahanější a plná otravných odboček. A taky násilnější. Každý z hrdinů má svůj menší příběh, což je oproti grotesknější jedničce posun. Animací si jde svou vlastní cestou, už jednička ztrácela na animovanou konkurenci, tady se změny nedočkáme. Osobně mi to nevadilo, dětem už vůbec ne. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (20)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama