Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Penelope Wilhernová (Christina Ricci), dcéra bohatých a vplyvných rodičov, trpí dobre utajovanou rodinnou kliatbou, ktorá jej pričarovala prasací rypáčik. Stále má ale ešte nejakú nádej. Kliatbu je možné zrušiť, až si ju vezme niekto, kto bude mať rovnako ako ona modrú krv. Ukrytá v rodinnom sídle čaká, aby jej rodičia našli vhodného ženícha. Každý vhodný nápadník je Penelope a jej veľkým venom nadšený, ale len do okamihu, kým neuvidí jej tvár... (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (494)

arie 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemná žánrová jednohubka, v ktorej všetko funguje s presnosťou švajčiarskych hodiniek a preto ju môžem s čistým svedomím označiť za ideálnu odpočinkovú zábavu. Jemný britský humor sa krásne dopĺňa s rozprávkovými motívmi a tie, v kombinácii s vizuálnymi nápadmi (toho Burtona tam je skutočne cítiť), dotvárajú pozitívnu atmosféru, ktorá sa šíri počas celého filmu. Herecké obsadenie je rozmanité, Christina je na zjedenie s nosom či bez nosa, skvelý je pre mňa zatiaľ absolútne neznámy McAvoy či jednooký lilipután Peter Dinklage. Reese sa objaví len v poslednej polhodinke a manželské duo, hysterická Catherine O´Hara a neprehliadnuteľný Richard E. Grant taktiež veľa priestoru nedostalo, čo je hlavne v prípade toho druhého celkom škoda. No ale myslím si, že najdôležitejším faktorom tejto snímky je to, že splnila svoj účel a naviac, v súčasnom mori trápnych romantických snímok, je skutočne osviežujúcim počinom. ()

lesumir 

všetky recenzie používateľa

Příjemná novodobá pohádka, kde je Burtonovská stopa znát už od úvodních titulků, ale postupem času se vytrácí. Ona to trošku dělá i Christina Ricci, která i s prasečím rypáčkem vypadá roztomile a její hlas dává filmu určitou pohodu. Parťák james McAvoy mi každým filmem dokazuje, že hrát opravdu umí a tady se svojí nedbalou elegancí čaroval. Ze začátku jsem si je jako ústřední dvojíci představit moc neuměl, ale byl to krok do neznáma a vyplatil se.(Snad to stejně dobře dopadne u Wanted, tam jde o jiný kalbirt, ona Jolie...). Peter Dinklage je směšný sám o sobě, takže nemusí ani mluvit. Svojí přítomností to oživil a největším překvapením byla Reese, kterou jsem na poprvé nepoznal a dokonce se mi tady i líbila. _ Na pozvednutí nálady je to určitě super krok. ()

Reklama

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Kdyby byla ošklivost zločin, zatknu půlku města.." ;) Psasečímu rypáku navzdory krásná Christina Ricci není znovu Sama doma, jakkoli by k tomu účast Catherine O'Harra mohla svádět, přesto je však doslova proklatě osamělá.. Zde jednoho musí zaujmout práce castingu, který naopak paradoxně vsadil na herce právě do rolí, které v jejich případě právě těmi klišé přímo páchnou jako prase, právě do rolí v podobě škatulek z nichž se většina tak chce vymanit, což báchorce v důsledku dodává jakousi bizarní věrohodnost.. Skutečně hraniční, leč nesmírně zábavná, žánrová podívaná, která se však tak sympaticky urputně zuby nehty snaží svěží hrou se schématizmy a klišé právě těmto vyhnout, až se jeden skutečně diví, s jakým úspěchem se to nadšenému skorodebutantovi Marku Palanskydu daří.. Jen ta groteskní nálada a stylizace až zoufale drhne.. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Námet je veľmi originálny, štylizácia je vydarená, casting je parádny, vážne si neviem predstaviť, kto by mohol vyzerať lepšie s rypákom, ako Christina. Ale menší problém mám s konfrontačnou fázou filmu, keď sa hlavný pár vôbec nestretáva, takže to, čo príde na konci (všetci predsa vieme, ako to skončí), nie je príliš dôveryhodné. Ja by som to natočil tak, že by k nej stále chodil, konverzovali by spolu cez zrkadlo a na konci by ju konečne uvidel, ale bol by natoľko zaľúbený, že by si ju aj tak vzal. Ale čo už, sú Vianoce, treba byť zo všetkého namäkko. Najväčší skvost výraznej výtvarnej štylizácie je Reese, ako včela na Halloweenskom večierku. Všimli ste si Jacka Blacka v sekundovom cameu ako paparazziho? ()

Smok 

všetky recenzie používateľa

Obdivujem Christinu Ricci za to, čo si dala vykonať od maskérov, ale výsledok nakoniec až tak za to nestál. Podľa hodnotení som čakal neskutočnú pecku, ovšem opak bol pravdou. Jedná sa o nezáživnú rozprávku plnú klišé, ktorá nerozumiem ako sa mohla ocitnúť v premiére na tv stanici v sobotu v prime time. Jediné logické zdôvodnenie vidím v tom, že každý v ten večer aj tak pozeral fotbal ČR vs. SR, tak načo v takom čase mrhať kvalitným materiálom. Ak budem nabudúce chcieť vidieť naozaj poriadny nos ako sa patrí, skúsim radšej Troch veteránov, alebo niečo s Mirom Nogom. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (10)

  • Christina Ricci musela vyzkoušet 15 verzí prasečího rypáčku než našli ten "pravý". (Fredy176)
  • Rusko byla první země, kde se film objevil ve videopůjčovnách. (Dlee)
  • Film sa dostal do kín v USA a Veľkej Británii až dva roky po jeho dokončení. (ladko)

Reklama

Reklama