Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Penelope Wilhernová (Christina Ricci), dcéra bohatých a vplyvných rodičov, trpí dobre utajovanou rodinnou kliatbou, ktorá jej pričarovala prasací rypáčik. Stále má ale ešte nejakú nádej. Kliatbu je možné zrušiť, až si ju vezme niekto, kto bude mať rovnako ako ona modrú krv. Ukrytá v rodinnom sídle čaká, aby jej rodičia našli vhodného ženícha. Každý vhodný nápadník je Penelope a jej veľkým venom nadšený, ale len do okamihu, kým neuvidí jej tvár... (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (494)

Smok 

všetky recenzie používateľa

Obdivujem Christinu Ricci za to, čo si dala vykonať od maskérov, ale výsledok nakoniec až tak za to nestál. Podľa hodnotení som čakal neskutočnú pecku, ovšem opak bol pravdou. Jedná sa o nezáživnú rozprávku plnú klišé, ktorá nerozumiem ako sa mohla ocitnúť v premiére na tv stanici v sobotu v prime time. Jediné logické zdôvodnenie vidím v tom, že každý v ten večer aj tak pozeral fotbal ČR vs. SR, tak načo v takom čase mrhať kvalitným materiálom. Ak budem nabudúce chcieť vidieť naozaj poriadny nos ako sa patrí, skúsim radšej Troch veteránov, alebo niečo s Mirom Nogom. ()

Jossie 

všetky recenzie používateľa

Jestli se dá něco označit slůvkem milý, pak je to tenhle film. Moc příjemná romantická skoropohádka o dívce, stižené rodinným prokletím. Líbila se mi postava trpasličího reportéra, samozřejmě Penelope, které prostě musíte fandit (mimochodem ten rypák jí docela slušel) a především Max. To byl strašně fajn kluk. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Námet je veľmi originálny, štylizácia je vydarená, casting je parádny, vážne si neviem predstaviť, kto by mohol vyzerať lepšie s rypákom, ako Christina. Ale menší problém mám s konfrontačnou fázou filmu, keď sa hlavný pár vôbec nestretáva, takže to, čo príde na konci (všetci predsa vieme, ako to skončí), nie je príliš dôveryhodné. Ja by som to natočil tak, že by k nej stále chodil, konverzovali by spolu cez zrkadlo a na konci by ju konečne uvidel, ale bol by natoľko zaľúbený, že by si ju aj tak vzal. Ale čo už, sú Vianoce, treba byť zo všetkého namäkko. Najväčší skvost výraznej výtvarnej štylizácie je Reese, ako včela na Halloweenskom večierku. Všimli ste si Jacka Blacka v sekundovom cameu ako paparazziho? ()

mcb 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně kouzelný film, kterému z hlediska příběhu a nápadu lze těžko něco vytknout. Avšak až na tu lehkou bizarnost je to jen prvoplánová romance, na níž se pěkně dívá a poslouchá, ale která se drží všech pravidel mainstreamu a nebudu jí milovat jen proto, že je mírně posetá Burtonovskou stylizací, příjemnou nadsázkou a sympatickými hrdiny....Mám rád podobné filmy, ale tohle mě hold nějak nedostalo. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Pěkná romantická pohádka o dívce s prasečím nosem a ušima, která je v první polovině fakt zábavná, příjemná, milá a i ve všech ostatních směrech výborná, i když možná trošku přitažená za vlasy, co se týká chování postav, ale tak je to pohádka, takže to ani nevadí. Druhá půlka už je sice trošku slabší a konec nic novýho pod sluncem, ale stejně se mi to hodně líbilo a Christina Ricci je tady i s prasečím nosem fakt super. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (10)

  • V hlavních rolích filmu se objevily vzrůstem malé herečky - Reese Witherspoon měří 156 cm, Christina Ricci pak ještě o centimetr méně. (Greg)
  • Film se natáčel v Londýně, především ve čtvrti Soho. (simply)
  • Rusko byla první země, kde se film objevil ve videopůjčovnách. (Dlee)

Reklama

Reklama