Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scenár:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrajú:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (296)

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Poviem to takto - na slovenské vzťahové seriály som nakydal ostošesť, ale keď som bol týždeň doma s rodinou, celkom ma namotali a pochopil som ľudí, čo sa s igelitkami nákupu ženú domov každý večer, aby videli, čo sa zase bude diať. Slovenské sitcomy s ich najprimitívnejším možným humorom a ich divákov ale na milosť brať nedokážem. Mám sa hanbiť za svoj národ, že sa na niečom takomto dobre zabáva, alebo za seba, že som prekliaty pseudointelektuál a stokrát radšej si pozriem nejakú béčkovú americkú kravinu s hektolitrami kečupu ? ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Po Uragáne a Hurikáne prišli Susedia, ktorí boli ešte väčším úspechom. Dnes síce viacerí pravdu nepriznajú, ale osobne si pamätám že Susedov v čase vysielania sledovali takmer úplne všetci a všetci sa na nich bavili. A podľa mňa zaslúžene. Humor bol jednoduchý( kombinácia slovných skomolenín Lászla a Ildikó a situačného humoru) no funkčný a istým spôsobom sa v ňom veľmi trefne zobrazovala aj povaha všetkých nás a typických kamarátskych/susedských situácií a konfliktov. Navyše, v tej dobe bol žáner sitkom v slovenských televíziách úplne novým pojmom a Susedia dodnes predstavujú to najlepšie čo u nás v tomto žánri vzniklo. Prvé 3 série zostanú u mňa navždy zapísané ako kultová záležitosť na ktorú nedám dopustiť a ani dlho chcený a očakávaný návrat nedopadol podľa mňa zle. Chyba bola jedine v tom, že seriál sa po X dieloch vôbec nikam nepohol a ja osobne som sa opakujúceho sa humoru až prekvapivo rýchlo prejedol.  I tak však 5* z nostalgie a úcty k prvým 3 sériám nechávam. V tých časoch ma František,Žužu,Ildikó,Lászlo a Marta Sladká vedeli zaručene pobaviť. 100% ()

Reklama

T2 odpad!

všetky recenzie používateľa

Absolútne nechápem ako toto môže niekto pozerať, po vydarenom Uragána natočili tupú Maďarskú propagandu, s ako že výborne hláskujúcu Viki Rákovu, pchaaa, na to sa nedá pozerať, dialógy a ich herecký prejav je pod úroveň ale aspoň že to baví celý Zamerikazovaný Slovenský národ. Kam sa takto asi dostaneme. Najotravnejší seriál! ()

easaque 

všetky recenzie používateľa

1* párkrát jsem v minulosti a teď i na Nově narazil na tento bláznivý bratrský "oblíbený" sitcom a nikdy jsem u něj delší dobu nevydržel a nepochopil jsem jeho styl humoru, a to ještě slovensky rozumím narozdíl od dnešní mládeže ;-). Do odpadu bych ho neházel a evidentně své fanoušky má a každému přece patří co je mu blízké. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Melios 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Susedia sú vlastne seriál ,ktorí naplno ocenia len Slováci ,ktorí si pamätaju ešte ranné 21. storočie a rovnako ako ja vyrastali na Uragáne. Ak ale nie ste Slovaci ,alebo ste mladí neznamená to ,že nemáte dať tomuto projektu šancu ,len nečakajte ,že vám to na 100% ulahodí. Ale ak chcete nejako zabiť čas tak ,prečo nie. Kazdý Gag som si užil či už som ho predtým počul ,alebo nie. Seriál je stále v produkcii a tak budú vychádzať nové a nové epizódy. Sám za seba môžem odporúčit ako originálne 3 sezóny tak aj moderný zbytok seriálu ,ktorý si ide v zabehnutých koľajách. Na duo Marcin-Kraus mám len dobré spomienky a v súčasnosti stále majú dobrú povesť...Za zmienku tiež stojí aj pokračovanie menom Kutiyl s.r.o. ,ale ten by som odporúčil len skalným fanúšikom...IŠTENÉM! ()

Galéria (605)

Zaujímavosti (177)

  • Čtvrtá série slovenského sitcomu Susedia se neplánovala natočit, protože Peter Marcin (František) a Andy Kraus (Lászlo) spolu měli spory. Došlo to až tak daleko, že každý začal účinkovat na jiné televizi a Andy Kraus začal hrát ve vlastním sitcomu Kutyil s.r.o. (2008). Spory se však po deseti letech podařilo urovnat a čtvrté série se diváci dočkali v roce 2018. (m.marty)
  • Úspešný scenárista Andy Kraus nezaprie nadanie na písanie a podľa svojho úspešného seriálu pripravil knihu "Susedia na dovolenke". (R4D0)

Reklama

Reklama