Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scenár:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrajú:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (296)

kingik 

všetky recenzie používateľa

Z takových sousedů, se kterými se setkáme ve slovenském sitcomu, musí nutně hrábnout anebo se jim jenom smát. Od každého trochu. František a Lászlo jsou vskutku vykutálená dvojka správných pošuků a jejich manželky jim zdatně sekundují. Horší je sledovat více epizod po sobě, protože to se pak nakupí hodně jednoduchého humoru, až se to přestane líbit a odradí to od sledování dalších dílů. Věru, sitcom není tak snadné natočit, jak by se mohlo na první pohled zdát, a žádné zázraky nelze očekávat ani v tomto případě. Klady: perfektní herecké výkony a obsazení, snaha o originální gagy. Zápory: jednotvárné studiové prostředí nedává moc prostoru k extra nápadům, příliš tlačení na trapnost, Andy Krausovi jako zástupci maďarské menšiny není velmi často rozumět, hostující herci jdou do trapna, obyčejná Haberova titulní písnička, slabě zrežírované, zfušovaný scénář. Mé hodnocení: 40% ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

marcina som neznasal, ale vcera ma pobavil na udelovani cien slavik 2007 :). styri hviezdy vsak davam dole hlavne za absolutne nesympatickeho krausa, ktoreho mam chut zaskrtit. trapny humor, prehravanie na kazdom centimetri..nuda, shit.. za zmienku stoji asi len vystrih viki rakovej. viac sa bavim pri teleshopingu. ()

Reklama

anderson 

všetky recenzie používateľa

Nepatrím k fanúšikom dvojice MARCIN - KRAUS, ale pozorne sledujem pôvodnú slovenskú filmovú (ha - ha) a televíznu (ha) tvorbu. No a tento sitkom vysoko prevyšuje všetky podobné nesmelé predchádzajúce pokusy (ZBOROVŇA, DUCHOVIA, SILVÁNOVCI, ...) vytvoriť slovenskú obdobu v USA tak nesmierne populárneho žánru. Duo hlavných predstaviteľov a scenáristov zároveň (sic!) sa na nič nehrá a opäť recykluje už overené a vyskúšané postupy z ich superúspešných relácií URAGÁN a HURIKÁN. No a napodiv výsledok nie je trápny ale vtipný a divákom sa (aspoň podľa peoplemetrov) páči. Kam sa hrabú HORÁKOVCI ... (9.11.2006) ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Po Uragáne a Hurikáne prišli Susedia, ktorí boli ešte väčším úspechom. Dnes síce viacerí pravdu nepriznajú, ale osobne si pamätám že Susedov v čase vysielania sledovali takmer úplne všetci a všetci sa na nich bavili. A podľa mňa zaslúžene. Humor bol jednoduchý( kombinácia slovných skomolenín Lászla a Ildikó a situačného humoru) no funkčný a istým spôsobom sa v ňom veľmi trefne zobrazovala aj povaha všetkých nás a typických kamarátskych/susedských situácií a konfliktov. Navyše, v tej dobe bol žáner sitkom v slovenských televíziách úplne novým pojmom a Susedia dodnes predstavujú to najlepšie čo u nás v tomto žánri vzniklo. Prvé 3 série zostanú u mňa navždy zapísané ako kultová záležitosť na ktorú nedám dopustiť a ani dlho chcený a očakávaný návrat nedopadol podľa mňa zle. Chyba bola jedine v tom, že seriál sa po X dieloch vôbec nikam nepohol a ja osobne som sa opakujúceho sa humoru až prekvapivo rýchlo prejedol.  I tak však 5* z nostalgie a úcty k prvým 3 sériám nechávam. V tých časoch ma František,Žužu,Ildikó,Lászlo a Marta Sladká vedeli zaručene pobaviť. 100% ()

klúčik 

všetky recenzie používateľa

Tento seriál , mnoho krát opakovaný na jednej TV , patril v dobe vzniku k tomu lepšiemu čo sa vysielalo. Ja som sa na tento program díval , ako na zábavný program v ktorom sa dalo očakávať čo sa bude diať... Na niektorých častiach som sa schuti zasmial a zabavil som sa... Páčila sa mi aj M.Sládečková, bola naozaj dobrá.... 60%. ()

Galéria (605)

Zaujímavosti (164)

  • V seriáli hosťovali napr. Martin Malachovský, Helena Vondráčková, Jana Hospodárová a Zlatica Puškárová. (pravo)
  • V epizodě je zmíněn seriál Columbo (od r. 1971) a terorista Usáma Bin Ládin. (Zix.)

Reklama

Reklama