Reklama

Reklama

Odnesli to čtyři poldové: dva jsou mrtví, dva téměř mrtví. Zátah newyorské policie proti překupníkům drog se děsivě zvrtnul a detektiv Ray Tierney má na starosti vyšetřování. Má už k případu určité vazby: jeho bratr napadeným policistům velel, jeho švagr, také policajt, s nimi často spolupracoval. Čím víc toho Ray objevuje, tím více jsou tyto rodinné vazby podrobovány zkoušce. A tím více se rodinná loajalita začíná drolit. Hlavní role v tomto drsném, napínavém příběhu o multigenerační rodině policajtů, čelící tvrdé realitě a obtížným volbám, hrají Edward Norton, Colin Farrell, Jon Voight a Noah Emmerich. Hrdost a sláva se odehrává (a také se točila) v manhattanské čtvrti Washington Heights a vtáhne vás do strhujícího obrazu syrové reality... a do rozpolcené rodiny. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (424)

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Milujem keď je film presne taký aký som dúfal, že bude. Toto je ten prípad! Úprimne neviem, čo viac by ste chceli od príbehu o skorumpovaných policajtoch. A o tých, ktorí medzi nimi musia fungovať a prihliadať na bezprávie, ktoré vykonáva väčšina. Konečne zas raz poriadny charakterový výkon Nortona a tiež Farrella (aj keď ten dostáva v poslednej dobe žiaľ lepšie úlohy). Podobné ako We Own the Night a ťažko povedať, ktoré je lepšie, s oboma som na výsosť spokojný. Tu síce bol miesto Duvalla Voight, čo nie je to isté, ale problematika išla viac do hĺbky a to je bod pre Pride and Glory, film hodný svojho názvu. Až na pár scenáristických nedokonalostí, podľa mňa bezchybné, 85%. ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

Takže ako tradične dobrý a zlý policajt, avšak v tomto prípade nedržia spolu... mali by, ale ee. Edward Norton je slušňák a doposiaľ len ustupoval... v tejto úlohe mi vôbec nesedí a na ten nevinný ksicht ja neskočím. A ani Colin nebol žiaden drsňák... mali si to asi vymeniť. Pride and Glory je "rodinné drama" a nie akčné krimi... Neviem, ale podľa mňa dosť chabé! Je pravdou, že som sa nenudil a 125 minút ubehlo ako voda, ale aj napriek tomu 6/10 ()

Reklama

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Začátek filmu vypadal opravdu slibně, pak se ale děj (bohužel) vydal úplně jiným směrem než by divák očekával a stáhl tak hvězdně obsazenou (Norton, Farrell, Voight, Emmerich a další) "Hrdost a slávu" do temných vod průměru. Potenciál výše zmiňovaných hvězd, především pak Colina Farrella, zůstal až trestuhodně nevyužitý a o nic lépe na tom snímek nebyl ani po stránce emoční. Suma sumárum: jedná se spíše o zklamání.:-( ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Musím sa priznať, že keď som to pozeral, tak som nebol vo svojej koži, takže sa mi to ťažko hodnotí.Rozhodne sa na to budem musieť pozrieť druhý krát, pretože záver filmu sa mi páčil, ale ten začiatok ani moc nie.Dej je dobrý, herci perfektný a scenár tiež funguje super, ale problém je len ten že na začiatku som sa nudil, ale ako vravím keď som to pozeral nebol som vo svojej koži.Soundtrack od Marka Ishama nie je nejako energetický, ale počúva sa fajn a vo filme skvelo ladí, hlavne v závere.Obľúbený soundtrack: El Train / Waterline 70% - 3* ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivo nezáživná krmi dráma o čistých a skorumpovaných policajtoch. Obzvlášť prihliadnuc k hereckému potenciálu. Colin Farrell a Noah Emmerich sú výborní, Edward Norton menej výrazný, ale hlavne sú tu zbytočne. Režisér akoby nemal energiu a jasnú víziu, nevedel kde pritlačiť a kde ubrať. Akoby film tvoril nesústredene, bez záujmu, iba z povinnosti. Obsahovo veľmi podobný, ale podstatne lepší kúsok je nedávny We Own the Night. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (12)

  • V roce 2001 se uvažovalo o obsazení Marka Wahlberga a Hugha Jackmana do hlavních rolí. Natáčet se mělo už začátkem února v roce 2002. Po teroristickém útoku z 11. 9. 2001 na New York bylo oslavováno hrdinství městské police a bylo nevhodné (a také nemožné) točit kriminální drama o korupci v řadách policie. Projekt byl na dlouhou dobu odložen. (FilmFan24)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 291krát, což je 2,32krát za 1 minutu. (Dixxx)

Súvisiace novinky

Tvůrce Warriora si brousí katanu

Tvůrce Warriora si brousí katanu

13.05.2012

Gavin O'Connor ve skutečnosti přesvědčil už kriminálkou Hrdost a sláva, ale opravdu hrdý a slavný se stal až díky Warriorovi, „nejlepšímu filmu roku 2011, který nebyl nominován na Oscara“. Své… (viac)

Reklama

Reklama