Reklama

Reklama

Slídil

  • USA Sleuth
Trailer 2
Mysteriózny / Thriller / Dráma
USA, 2007, 86 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Slídil je remakem stejnojmenného filmu z roku 1972, který byl ověnčen čtyřmi nominacemi na Oscara a v němž si též zahrál sám Michael Caine. Tentokrát se ve filmu vrací v roli opačné, v roli milionářského autora detektivních románů, který si měří schopnosti s nezaměstnaným hercem (Jude Law) ve smrtelně vážné a vážně zamotané hře s hrozivými důsledky. Film byl v roce 2007 nominován na Zlatého lva na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. A na stejném festivalu též obdržel cenu The Queer Lion, která je udělována filmům reprezentujícím aspekty homosexualního života. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (188)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tezko hodnotit, na jednu stranu prijemny prekvapeni a ani tentokrat me Branagh nezklamal, pricemz teda ale puvodni verzi jsem nevidel. Film si vystaci s malem, jeden byt, kterej je ale po designersky strance naprosto perfektni, navic nasnimanej skvelou kamerou. A v nem se pohybujou dva herci hrajici jako o zivot, ze jsem je takle skvele uz dlouho hrat nevidel a vymenujou si pekne ostry dialogy. Na druhou stranu predvidatelny zvraty, obcas podivny chovani postav, kde si clovek musi rikat, jestli to tvurci mysleli vazne. Proste takovej podivnej mix mezi cernou komedii, drsnym thrillerem a naprostou kokotinou, ktera je ale tech 80 minut skvele zabavna a napinava a Law s Cainem jsou tak dokonaly, ze clovek nevi, komu fandit. ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Originál jsem neviděl, ale řekl bych, že asi dopadl značně lépe než tento nudný a chladný snímek. Oba protagonisté se sice snaží hrát co to jde, ale někdy to prostě nestačí. Dialogy jsou nezajímavé a celé si to hraje na inteligentní film, přičemž logika se z filmu vytrácí časem čím dál víc. A Kenneth Branagh to celé zrežíroval naprosto bez nápadů a i když to má celkem krátkou stopáž, tak jsem se ukrutně nudil. Aspoň, že ty hrátky s kamerou byly občas zajímavé.50% ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Málokedy sa vidí, aby v remakeu rovnomenného film hral po tridsiatich rokoch hlavnú postavu ten istý herec. Avšak práve účasť Michaela Cainea bola pre mňa malou útechou a nádejou, že môže z pôvodného snímku priniesť nejaké skúsenosti a atmosféru, na ktorú tak rad spomínam. Nestalo sa tak, obaja herci síce hrajú svoj štandard, ktorý občas vystupňujú do vrcholných scén svojho vystúpenia, ale to prázdno, ktoré okolo nich vzniklo bolo až príliš citeľné a viditeľné. Ďalším sklamaním bol pre mňa fakt, že spoľahnúť sa nemožno už ani na režiséra (a herca zároveň), ktorý má divadelné hry prelúskané odzadu-odpredu. Nepochopiteľné prevzatie látky Kennetha Branagha, ktorý síce predlohy rád upravuje podľa svojho, ale so zachovaním atmosféry, dejovej súvislosti, gradácie a prípadne ich zlepšením. Škoda, že v tomto prípade sa tak nestalo. Ale keby som nevidel pôvodný snímok, tiež pradiem nadšením. 65%. ()

lesumir 

všetky recenzie používateľa

Konverzacka jak ma byt, drama pripachane napetim u ktereho nudu zezazijete, nebudete na to mit cas. Vynikajici Michael Caine, ktery si jen prohodil roli, urcite to pro nej musela byt "chvilka" nostalgie. Jude Law obcas trosicku prehral, ale celkovy dojem to nijak nekazi, brilantni dialogy maji navrch. Original jsem nevidel, mozna proto takhle vysoko hodnotim, ale chystam se na nej... ___ Takže jsem viděl i originál a musím jít s jednou hvězdičkou níž, pritiže tohle se pouze z části vyrovná originbálu, který hraje úplně jinou ligu. ()

ladko 

všetky recenzie používateľa

Nevyrovnaný. Taký je tento film. Prvá tretina je výborná, druhá tretina zaostáva a tá posledná je už zlá a blbá. Niektoré zvraty sú výborné(v prvej tretine), niektoré predvídateľné až bieda(detektív...) a niektoré zase nelogické(posledný...). Caine a Law hrajú niekedy dobre a niekedy tak prehrávajú, že sa na to nepozerá dobre. O nejakom stotožnení sa s postavami nemôže byť reč, aj Andrew aj Milo mi boli krajne nesympatickí. Opakujúca sa klavírna hudba na atmosfére nepridávala, práve naopak. Ale také sídlo, aké má Andrew, by som chcel mať. Hodnotenie je niekde medzi dvoma a tromi hviezdami, nakoniec som sa priklonil k trom hviezdam kvôli tomu, že som sa nenudil a film zbehol pomerne rýchlo. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (6)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené