Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek o muži, který byl v mládí vychováván jako pes, musel bojovat o svůj holý život, o přežití. Postupem času jak stárnul se z něj stal poslušný zabiják, který plní rozkazy svého páníčka. Jedna zakázka se mu vymkne z rukou a šlape mu na paty policie. Všechno se mu ještě více zkomplikuje, když se na skládce seznámí s ženou, kterou tam její otec drží a zneužívá. Pomůže jí a dají se společně na útěk před policisty... (sheen)

(viac)

Recenzie (42)

Paldini 

všetky recenzie používateľa

Kambodžský nájemný vrah se po dobře vykonané práci snaží dostat z Hongkongu zpět do Kambodži. Plán nemá vůbec žádný. Spoléhá se jen na své instinkty a neskutečnou agresivitu. Takže se jako vzteklý divoký pes plouží slumy Hongkongu a zanechává za sebou nevinné nepřipravené oběti, které mu náhodou stály v cestě. Skoro okamžitě je mu na stopě cholerický důstojník policie Wai, který jde nekompromisně jako ohař za svou kořistí. Ale vzteklina je nakažlivá. Mohl z tohoto filmu být výjimečný drsný temný thriller nebýt naprosto neuvěřitelně podělaného závěru. Film měl být o 20 minut kratší a nerozmýšlel bych se s maximálním hodnocením. Konečný sentimentální blábol s dementním a neuvěřitelným přerodem charakterů postav ať si autoři strčí do míst, kde slunce nesvítí. ()

MaedhRos 

všetky recenzie používateľa

Ačkoli závěrečná dvacetiminutovka působí poněkud "antiklimakticky", bez ní by to byl jiný film - a nejsem si jistá, že nutně lepší. I když transformace čokla v člověka a člověka v čokla v ní byla dotažena do značně nepravděpodobných konců, v symbolické a emocionální rovině tím "Dog Bite Dog" IMHO získává na síle... 9/10 ()

Reklama

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

K.O. aj pre tých čo sa v depkách vyžívajú. Chladné, špinavé, jemne filtrovo modré predmestie anonymnej metropoli postaví proti sebe "toho s plackou" a "toho bez placky". Sviežo znegované klasické filmové figurkovanie, ktoré necháva diváka individuálne definovať dobro-zlo, aby mu neskôr uštedrilo ďalšie K.O. Prostredníček ukázaný všetkým moralistom v situáciach, kedy sa rozhodjuje o živote-smrti je chvalitebne pevný ako skala a necháva evidentný odkaz všetkým "vyjednavačom": NO MERCY! Stratkovité a občas nelogické chovanie je taká barlička (lišiacky maskovaná brutalitou), s ktorou si to čolkli (spolu s finále, ktoré mi vyslovene nesadlo) prekúsali iba na nejakých 70%. Dalo sa oveľa lepšie. Hlavne technicky. ()

EdaS 

všetky recenzie používateľa

Hodně drsná a syrová podívaná je vlastně jednou velkou honičkou policajta a nájemného vraha, kteří jsou si podobnější, než by se mohlo zdát. Nečekejte žádnou velkou stylizaci, tady se jde hlavně po autentičnosti. Škoda je snad jedině dvojitého závěru, film mohl klidně skončit ve městě. Jinak samozřejmě palec nahoru. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Svojský Hong Kong v plnej "kráse" zvláštnosti, kedy sa strieda drsnosť so zvrátenosťou zasadená do naozaj špinavého prostredia. Človek mal pocit, že už len zo samotného sledovania filmu dostane nejakú pliagu v podobe infekcie. Tvorcovia dali od úvodu jasne najavo akým smerom sa ich počin bude uberať. Akcia (nie však na "americký" spôsob! Žiadne mimoriadne prestrelky!) nútiaca diváka k pozornému sledovaniu vývoja deja však nezaručuje, že by mohol tento počin niekoho baviť. Nejedná sa totiž o žiadny "boom"buster najvyššej kvality prevedenia, a tak podobný snímok musí skôr sadnúť divákovi na mieru, než dúfať, že sa to z minúty na minútu zlepší a získa si jeho plnú pozornosť. Ja osobne sa nesťažujem, dostal som síce presne to, čo som aj očakával, no na udelenie štyroch ☆ to zrejme nebude. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama